کیتهای وارداتی تشخیص کرونا سالم هستند
14 اسفند 1398 ساعت 8:37
گروه جامعه: رییس انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه در بدترین سناریوی پیشروی کرونا ویروس جدید در کشور نیز به میزان کافی کیت تشخیصی ذخیره داریم، گفت: تست سرپایی در پروتکل ما جایی ندارد و علمی نیست. البته ممکن است عدهای برای سودجویی این موضوع را در فکر مردم بیندازند، اما این اقدام علمی نیست.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا بیگلری با اشاره به برخی مباحث مطرح شده در فضای مجازی مبنی بر عدم اطمینان به سلامت کیتهای تشخیص کرونایی که از خارج از کشور وارد ایران میشوند، گفت: بسیاری از کیتهایی که وارد کشور میشوند، منبع مشترک ندارند، بلکه از کشورهای مختلف وارد میشوند و در عین حال از موسسات معتبر دنیا وارد کشور ما میشود. در عین حال میلیونها مورد از این کیتها هم در دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.وی با بیان اینکه البته اغلب کیتهای دریافتی ما از سوی سازمان بهداشت جهانی است، افزود: بنابراین عمدتا کیتهایمان، کیتهایی هستند که سازمان بهداشت جهانی از منابع معتبر تهیه کرده و برای ایران هم ارسال میکند. غالب کیتهایی که در کشورمان استفاده کردهایم از دو منبع بوده است؛ به طوری که یا بدون واسطه از سوی سازمان بهداشت جهانی آمده و یا کیتهای چینی هستند که اثبات شده که بهترین کارایی را دارند.
رییس انستیتو پاستور ایران تاکید کرد: البته در انستیتو پاستور هم شدیدا کیتها را کنترل میکنیم. در انستیتو دو ماه قبل از اینکه کرونا وارد کشور شود، تعداد بسیار زیادی از کیتهای تشخیصی موجود در دنیا را امتحان کرده و کیت درست دنیا را که برای کشور ما مناسب باشد، انتخاب کرده بودیم. اگر این اتفاق نیفتاده بود، همان روزهای اول بحران غرق میشدیم. ما روز اول بحران کاملا میدانستیم که با کدام مکانیزم میخواهیم پیش رویم.
انجام روزانه ۱۲۰۰ تست کرونا در انستیتو پاستور
بیگلری با بیان اینکه پیش از این به طور کلی میتوانستیم ۸۰ تست در انستیتو پاستور انجام دهیم، اظهار کرد: این درحالیست که اکنون میتوانیم روزانه ۱۲۰۰ تست فقط در پاستور انجام دهیم. در عین حال انستیتو پاستور نزدیک به ۲۵ آزمایشگاه مرتبط با کرونا هم در دانشگاههای دیگر راهاندازی کرد که زیر نظر ما کار میکنند. به طور کلی هدایت آزمایشگاهی تشخیص کرونا به انستیتو پاستور محول شده است.
وحدت رویه آزمایشگاههای تشخیص کرونا در کشور
وی ادامه داد: در عین حال سازمان بهداشت جهانی از این بابت که ایران توانست سیستمی یکپارچه را در انجام آزمایشهای تشخیصی کرونا ایجاد کند، اظهار خوشحالی کرده است. کشورهای دیگر از کیتهای تشخیصی مختلف استفاده کردهاند، اما در ایران استراتژی و پروتکل تشخیصی ما به صورت یکسان است. به این معنی که در سایر استانها مانند تبریز، مشهد، اهواز، زاهدان و... همان اقداماتی را در تشخیص کرونا انجام میدهند که در تهران انجام میشود. این وحدت رویه باعث میشود که بتوانیم تفسیرهای یکسان درباره بیماری داشته باشیم.
بیگلری با بیان اینکه این وحدت رویه و یکپارچگی هنری بود که از سوی دانشمندان پاستور از ماهها قبل طراحی شده بود، گفت: بر همین اساس ما از همان دقایق اول ورود بیماری به کشور میدانستیم که با کدام کیت، به چه روشی و به چه صورتی پیش رویم. به همین دلیل در روز بحران هیچ شکی به استراتژی تشخیصیمان نداشتیم. همه فکر میکردند که کیتهای تشخیصی آزمایشگاهی نقطه ضعف ما در کرونا باشد، اما در حال حاضر میبینید که تشخیصهای آزمایشگاهی نقطه قوت ما محسوب میشود. زیرا خیلی زود توانستیم بر کار مسلط شویم و بیماران بستری در بیمارستانها را با تشخیص جدا کنیم.
فرصتِ کرونا برای شبکه آزمایشگاهی کشور
افزایش آزمایشگاههای تشخیص کرونا به ۳۰ آزمایشگاه تا پایان هفته
وی همچنین اظهار کرد: در عین حال مهمترین نکته این است که توانستیم در این بحران از یک تهدید، فرصت بسازیم و بتوانیم شبکه آزمایشگاهی کشور را سروسامان دهیم. در حال حاضر در کل کشور با همین سیستم کار میکند و قدرت شبکه آزمایشگاهی بسیار زیاد شده است. به طوری که برآوردمان این است که تا پایان هفته تعداد آزمایشگاههایی که از نظر تشخیص کرونا فعال میشود، به ۳۰ استان خواهد رسید. زیرا میخواهیم وضعیت به گونهای باشد که دیگر نمونهای جابجا نشود و قرار نباشد به تهران ارسال شود، بلکه در همان استان کار تشخیص انجام شود.بیگلری با بیان اینکه طی چند روز اخیر فوقالعاده تحت فشار بودیم و چند برابر کار میکردیم تا بتوانیم فشار کشور را کاهش دهیم، گفت: اما از این به بعد آزمایشگاههایی که راه افتاده است، هر یک از آنها میتوانند حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ تست را خودشان انجام دهند. بنابراین ظرفیت آزمایشگاهی عظیمی برای تشخیص کرونا در کشور ایجاد شد. به طوری که در بطن یک تهدید، یک فرصت ایجاد شد. بنابراین هم از نظر آزمایشگاهی و هم از نظر سلامت کیتها بررسی شده و مشکلی وجود ندارد.وی تاکید کرد: تقریبا میتوانیم بگوییم که حتی با بدترین سناریو که وضع بیماری تا آخر فروردین هم پیش رود، ما به اندازه کافی کیت تشخیصی در کشور ذخیره داریم.
تست سرپایی کرونا، مبنای علمی ندارد
رییس انستیتو پاستور ایران درباره انجام تست سرپایی برای کرونا ویروس جدید، گفت: تست سرپایی فعلا در پروتکلهای ما جایی ندارد و کل دنیا هم میگویند که اگر کسی علائم ندارد، تست دادنش فایدهای ندارد. زیرا ممکن است اکنون فردی تست دهد و نتیجه تست منفی باشد، اما دو ساعت بعد در تاکسی یا خیابان آلوده شود. بنابراین افراد سالم اصلا نیازی به تست ندارند. تست سرپایی انواع مختلفی دارد مانند رپید تست یا تست مولکولی، اما این تستها در حال حاضر در کشور فقط برای بیماران علامتداری که اندیکاسیون بستری دارند، به کار میرود.بیگلری تاکید کرد: در حال حاضر تست سرپایی در پروتکل ما جایی ندارد و علمی نیست. حال ممکن است که عدهای برای سودجویی این موضوع را در فکر مردم اندازند، اما این اقدام علمی نیست.
کد مطلب: 203354