گروه اقتصادي: معاون برنامهریزی و پشتیبانی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری گفت: طرح شبنم را با قدرت اجرا میکنیم، زیرا قانون است.
حمید قناعتي در کارگروه مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: مبارزه با قاچاق کالا به کار گروهی نیاز دارد. وی افزود: بحث قاچاق کالا به صورت علمی شده است و قاچاقچیان این حوزه دارای تخصص در حوزههای مختلف از جمله قانون تجارت هستند. معاون برنامهریزی و پشتیبانی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری ابراز داشت: قاچاق کالا به صورت شبکه و باند شده است و قاچاقچیان کالا دارای تجهیزات و حتی سلاح هستند و باید به صورت علمی و جمعی با این پدیده شوم مبارزه کرد. قناعتی تصریح کرد: طرح شبنم را با قدرت اجرا میکنیم، زیرا قانون است و باید آسیبشناسی شود چراکه اشکالاتی دارد و بار عمده این طرح بر دوش وزارت صنعت، معدن و تجارت است. وی با بیان اینکه طرح شبنم مانع قاچاق کالا میشود، اذعان داشت: این طرح نیاز به آسیبشناسی دارد، زیرا در زمان اجرای طرح شبنم شاهد بودیم که برچسبهای شبنم در کشوهای مغازهداران وجود داشت.
قناعتی اظهار کرد: کنترل خروجی کالا از استان کرمان خوب است، اما در زمینه ورودی کالاها مشکلاتی وجود دارد و بسیاری از مغازههای استان کرمان پر از کالاهای قاچاق است. وی با اشاره به اینکه ارزش ریالی 50 درصد پروندههای قاچاق کالا کمتر از یک میلیون تومان است، افزود: بسیاری از پروندههای بزرگ هم به نتیجه نمیرسد. این مسئول ابراز داشت: پرونده افرادی که با حوالههای پنج میلیون تومانی خودروهای یک میلیارد تومانی مانند لامبورگینی و مازراتی را وارد کشور میکردند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جلوی آن را گرفت در حال رسیدگی است.
قناعتی افزود: مبادی ورودی کالا به استان کرمان باید کنترل شود، زیرا ورود برخی کالاهای قاچاق مانند رسیورها به فرهنگ مردم کرمان آسیب میرساند. وی بیان داشت: در استان کرمان افزون بر 7 هزار چاه گازوئیلی وجود دارد که این چاهها باید برقی شوند. قناعتی خاطرنشان کرد: بحث هزینهکرد درآمد حاصل از فروش کشفیات مواد سوختی برای ایجاد زیرساختهای استانهای کشفکننده این مواد را مطرح و از آن دفاع میکنم.