به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۸:۳۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۱۲/۲۷ ساعت ۱۳:۳۵
کد مطلب : ۲۰۵۴۲۴
تمارض‌کنندگان صلاحیت ماندن در مسئولیت را ندارند

تعطیلی تمامی بقاع متبرکه و امامزادگان

گروه جامعه: براساس اعلام وزارت بهداشت در چهارمین هفته از شیوع کرونا تاکنون ۱۴۹۹۱ نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند، همچنین ۸۵۳ بر اثر ابتلا به این بیماری فوت شده و ۴۹۹۶ بهبود یافته‌اند.
تعطیلی تمامی بقاع متبرکه و امامزادگان
به گزارش ایلنا، ۴ هفته پس از شیوع کرونا در کشور، براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت تا ظهر روز گذشته ۱۴۹۹۱ نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند. همچنین ۸۵۳ بر اثر ابتلا به این بیماری فوت شده و ۴۹۹۶ بهبود یافته‌اند. به گفته وزیر بهداشت تاکنون ۱۴ میلیون نفر در طرح غربالگری شرکت کرده‌اند که ۷۳ هزار ۴۳۵ نفر از میان آنها علامت‌دار بودند. بعد از بررسی‌های انجام شده در مراکز جامع بهداشت و خانه بهداشت ۳ هزار و ۴۱۵ نفر به بیمارستان ارجاع شده‌اند و ۱۶۰۵ نفر در بیمارستان بستری شده‌اند و مابقی به مراکز بینابینی ارجاع یا با نسخه به منزل هدایت شده‌اند. در مبادی ورودی ۱۳ استان کشور نیز اکیپ‌های غربالگری حضور داشته و مسافران را مورد معاینه قرارداده و از ورود افراد مشکوک به بیماری جلوگیری می‌کنند. تاکنون نیز بیش از ۲ هزار مسافر که علائم مشکوک به بیماری کرونا را داشته‌اند، شناسایی و به مراکز درمانی معرفی شده‌اند.باتوجه به نزدیک بودن تعطیلات نوروز، روز گذشته تمامی بقاع متبرکه امامزادگان تعطیل و درهای حرم‌های مطهر رضوی، شاهچراغ و حضرت معصومه(س) تا پایان تعطیلات نوروز به منظور جلوگیری از شیوع بیماری کرونا بسته شد.
برخی از مسئولان تمارض به بیماری کرونا می‌کنند
مسابقه آمار دادن در کشور راه افتاده
جلال میرزایی  درباره این‌که مطرح می‌شود کرونا ویروس یک سلاح برای ترور بیولوژیکی است، گفت: کسانی که تخصص دارند باید در این زمینه صحبت کند. یک زمانی نشانه و یا علامتی را می‌یابیم که وجود چنین مسئله‌ای را اثبات می‌کند اما یک زمانی است چیزی برای اثبات نداریم و فقط در موردش حرف می‌زنیم باید با سند و مدرک چنین مسئله‌ای که بسیار حساسیت‌زا است را بیان کنیم.نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بررسی این‌که کرونا ویروس یک سلاح برای ترور بیولوژیکی است یا خیر؟ باید در آزمایشگاه‌ها توسط محققان انجام‌ شود؛ اینکه با رویکرد سیاسی چنین مسئله مهمی را بررسی کنیم نه تنها کمکی به حل قضیه نمی‌کند بلکه باعث بسیاری از مشکلات دیگر می‌شود.وی با بیان این‌که باید تمرکز بیشتر روی ابعاد پیشگیری و درمان باشد، اظهار کرد: متاسفانه ما جامعه‌ای داریم که عاشق شعاری عمل کردن و سطحی‌نگری است، اگر قرار بود بیماری کرونا سلاحی باشد باید یک یا دو کشور را دربرمی‌گرفت نه اینکه عالم‌گیر شود، معتقدم در این شرایط پرداختن به این موضوع شاید باعث شود روند درمان و پیشگیری با اختلال مواجه شود.این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی درباره اقدامات صورت گرفته مانند منع رفت‌وآمد به شهرها و یا تعطیلی برخی از بخش‌ها، بیان کرد: امروز در کشور شاهد هستیم که تعطیلی‌هایی اتفاق افتاده؛ درست است بسیاری از کشورها این کار را انجام دادند اما کشور چین که نشانه‌ها و شیوع از آنجا شروع شد یک استانش را تعطیل کرد، اینکه بیاییم کل کشور را تعطیل کنیم، درست نیست.وی ادامه داد: امروز یک مسابقه‌ای در کشور راه افتاده به اسم آمار دادن. شاهد هستیم هر روز استان‌ها آماری می‌دهند و هر استانداری برای خودش ورود و خروج را ممنوع می‌کند به نظر من این کارها یک مقداری از حد گذشته و دیگر جنبه مضحک پیدا کرده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که آنچه که باید انجام دهیم بررسی ابعاد بیماری است، گفت: شاید در هفته بالای ۲۰۰ نفر بیمار سرطانی جان خودشان را از دست می‌دهند و آنفولانزا همین تعداد افراد را کشت اما امروز خودمان را درگیر کردیم.وی یادآور شد: در آنفولانزا هم همین اتفاق می‌افتد و  گروه‌های آسیب‌پذیر و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، درگیر این بیماری می‌شوند؛ اما نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده که امروز آمار بیماری کرونا بیشتر دیده می‌شود.میرزایی با بیان این‌که کرونا امروز به اقتصاد ما ضربه زده است، گفت: فعالیت‌های اقتصادی تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته است و این بسیار بد است؛ هشدار می‌دهم اگر کاری نکنیم قطعا سال آینده مشکل پیدا خواهیم کرد.وی گفت: به‌جای اینکه بیاییم جلو رفت و آمدها را بگیریم باید در مبادی ورودی و خروجی مانند ترمینال‌ها و یا فرودگاه‌ها با دستگاه‌هایی که وارد کشور شده‌اند، افراد مشکوک و کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند را شناسایی و قرنطینه کنیم و تردد را به حالت عادی برگردانیم.این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا قرنطینه قم می‌توانست از شیوع بیماری جلوگیری کند، عنوان کرد: قرنطینه قم را قبول ندارم چراکه شیوع این بیماری با قرنطینه متوقف نمی‌شود.

وی ادامه داد: در کشور به جای برطرف کردن مشکل و پیگیری؛ مدام روی مسئله‌ای انگشت می‌گذاریم که اصلاً ربطی ندارد و کمکی به حل مسئله نمی‌کند. سیاستمداری که در این مواقع باید سکوت کند و حرفی نزند امروز گیر می‌دهد! درصورتی که نه تخصصش را دارد نه در جایگاهی علمی قرار دارد که درباره این موضوع صحبت کند.
وی ادامه داد: عده‌ای در قم کرونا گرفتند قبول، در گیلان چه‌طور این بیماری شیوع پیدا کرد؟ یا در سایر استان‌ها ریشه‌اش از کجاست؟ این بیماری مانند  آنفولانزا می‌ماند؛ آیا برای شیوع این بیماری می‌توانیم کسی را مقصر بدانیم؟میرزایی با بیان این‌که امروز مسئولان به جای این‌که به فکر مردم باشند، تمارض به برخی از کارها می‌کنند، عنوان کرد: مشکل دیگری که وجود دارد این است که برخی از مسئولان تمارض به بیماری کرونا می‌کنند و می‌گویند که کرونا گرفتند بعد از دو سه روز اعلام می‌کنند تست‌شان منفی بوده این حرکت غیرمسئولانه است.
وی ادامه داد: سوال اینجاست چرا مسئولان این کار را انجام می‌دهند؟ کسی که چنین رفتاری را انجام می‌دهد قطعاً صلاحیت ماندن در مسئولیت را ندارد.این عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: یک فرد عادی که کرونا بگیرد، اگر منعکس شود تاثیراتی بر اقتصاد و اجتماع ندارد اما مدیر و مسئولی که اعلام می‌کند؛ قطعاً تاثیراتی بر تمام ابعاد جامعه دارد و جالب است این افراد در مدیریت‌شان هم همین‌گونه عمل می‌کنند.
وی با بیان این‌که با مسئولانی که  برای جلب توجه دست به هر کاری می‌زنند باید برخورد شود، گفت: مدیر باید اگر شرایط سختی هم برایش به وجود می‌آید طوری وانمود کنند مشکلی که پیش آمده بسیار پیش پا افتاده است و به جامعه روحیه مثبت تزریق کند نه اینکه با این کارها دست به جلب توجه بزند و بگوید که مریض است.
میرزایی با اشاره به تعطیلی کسب و کارها با شیوع بیماری کرونا گفت: با شیوع کرونا بسیاری از کسب و کارها خوابیده است، بسیاری از مناطق تجاری و توریستی تعطیل شدند؛ در صورتی که این مراکز امیدشان این بود که در این ایام سال بتوانند بخشی از هزینه‌هایی که در سال داشته‌اند را در بیاورند.

وی خاطرنشان کرد: ما امروز آمدیم به جای اینکه در ورودی و خروجی‌های مراکز خرید در دستگاه‌های کنترل بگذاریم و  افراد مشکوک را شناسایی کنیم ورودی آن‌ها را بسته‌ایم و جلوی زندگی عادی را گرفته‌ایم.این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این تجهیزات از خارج وارد شده تا ما بتوانیم وضعیت را کنترل کنیم و زندگی مردم عادی رواج پیدا کند نه اینکه از آن برای کنترل شدید و قرنطینه استفاده کنیم. معتقدم باید افراد مشکل‌دار قرنطینه شوند و بقیه به زندگی عادی خودشان برگردند و به کسب و کارهایشان ادامه دهند.وی با بیان این‌که نمی‌دانم این چه مسابقه‌ای است که بین مدیران برای جلب توجه به راه افتاده است که تازگی ندارد. مثلاً وقتی بحث اقتصاد مقاومتی می‌شود دستگاه‌ها و ادارات همه‌شان می‌آیند یک ستاد اقتصاد مقاومتی راه می‌اندازند اما دریغ از اینکه یک قدم برای اقتصاد بردارند و یا حتی زمانی که بحث پدافندغیرعامل می‌شود می‌آیند این بخش را راه می‌اندازند و در سخنرانی ها و موضع گیری‌هایشان دم به دقیقه راجع به این موضوع صحبت می‌کنند.
نماینده مردم ایلام گفت: معتقدم باید از تجارب دیگر کشورها استفاده کنیم می‌توانیم جامعه را رو به جلو ببریم و نباید هر مشکل کوچک را بزرگ کنیم جامعه را به عقب بازگردانیم.
شبهات مربوط به کنترل ویروس کرونا باید به صورت منسجم و سیستماتیک پاسخ داده شود
رحمانی فضلی، وزیر کشور در چهل‌ونهمین جلسه ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور که با اشاره به این که این روزها بیشترین موضوعات در عرصه مدیریت کشور معطوف به کنترل بیماری کرونا است، گفت: برای مقابله با شیوع کرونا، کاهش ارتباطات بین افراد و کانون‌های مختلف جمعیتی مد نظر است و در این خصوص اطلاع‌رسانی و تبلیغات دنبال شده و توصیه‌های لازم از طرف همه مطرح شده است اما برای تحقق مشارکت کامل مردم که عمده‌ترین بخش در مدیریت بیماری کروناست، رسانه ها باید کار بسیار جدی‌تری انجام دهند.رحمانی فضلی با بیان این که همزمان دو عرصه درمان و تبلیغات موثر را باید بیش از این تقویت کنیم، اظهار کرد: در حوزه رسانه‌ها چند موضوع مهم مورد نظر است. اول اطلاع‌رسانی که باید دقیق، درست و شفاف باشد. به‌علاوه زمینه سوءاستفاده در بین نباشد و از هر نوع تناقض و ارائه آمارهای متفاوت جلوگیری شود.او اضافه کرد: موضوع دوم در حوزه رسانه‌ها، آموزش است که از این طریق، باید آموزش عمومی همگانی و قابل درک و فهم داشته باشیم.رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که بروز پاره‌ای از بیم ها در حیات فردی و اجتماعی، مسئله ای عاطفی و زودگذر است، گفت: غلبه بر این شرایط در دسترس است و فرد با سازگاری زندگی خود را ادامه می‌دهد. به همین دلیل در این مسیر باید آگاهی، اطلاع رسانی و آموزش داده شود تا مردم در کنار این موضوع بتوانند زندگی خود را داشته باشند و خود را مصون کنند.وزیر کشور با تشریح مبانی منجر به تصمیم گیری در خصوص اعمال برخی محدودسازی‌ها برای مقابله با شیوع بیماری گفت: باید در این مسیر رسانه ها با قدرت عمل کنند و با ارائه آموزش‌های جانبی، انتشار صحیح اخبار، میزگردها و اطلاع رسانی بموقع در این جهت اقدام کنند.
رحمانی فضلی با اشاره به اهمیت موضوع اقناع سازی تاکید کرد، چنانچه در عرصه اقناع ضعیف عمل شود، مردم تحت تاثیر اخبار غیر صحیح قرارمی‌گیرند و شایعات جا می‌افتد.وزیر کشور در ادامه با اشاره به طرح برخی شبهات در روند کنترل ویروس کرونا گفت: این شبهات باید به صورت منسجم و سیستماتیک پاسخ داده شود. البته در این جهت گام‌های خوبی برداشته شده است ولی بیش از این ظرفیت داریم و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
رحمانی فضلی با اشاره به اهمیت ویژه مشارکت مردم در امر مدیریت بیماری کرونا گفت: در زمینه کنترل خروجی‌ها همه نهادها پای کار آمده اند اما موفقیت طرح مستلزم همکاری واقعی مردم است. لذا رسانه ها باید طرح کنترل خروجی در استان ها را به خوبی اطلاع رسانی کنند. در این زمینه، وزارت بهداشت، هلال احمر را مامور اجرای طرح کرده است و البته ابعاد امنیتی و انتظامی طرح نیز بر عهده وزارت کشور است.

وی در ادامه تجلی دیگر مشارکت مردم در مقابله با بیماری کرونا را طرح بسیج عمومی مردم علیه کرونا اعلام کرد و افزود: در این طرح  با محوریت محلات و با مشارکت اقشار مختلف فعال، خدمات مورد نیاز محله از ابعاد مختلف مرتبط با این بیماری، دنبال می شود.وزیر کشور همچنین ضمن تقدیر از زحمات نیروهای مسلح در این حادثه که مانند تمام حوادث کشور از قبیل سیل و زلزله بیشترین تلاش‌ها را داشته‌اند، گفت: نیروهای مسلح با تأمین بیش از چند هزار تخت، مقادیر زیادی دارو، مشارکت در ابعاد مختلف درمان و بسیاری از مسائل مورد نیاز،  پای کار هستند.
رئیس ستاد اطلاع رسانی وتبلیغات اقتصادی کشور با تاکید بر وفور کالا در بازار گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت در این عرصه به خوبی اقدام کرد و به صورت مستمر کالاهای مورد نیاز را در بازار توزیع کرد، صداوسیما نیز با انعکاس فروشگاه ها و مغازه های پر از کالا، التهاب جامعه را کاهش داد و البته اصناف هم در این زمینه به خوبی وارد عمل شدند.وزیر کشور در پایان مجدداً خاطرنشان کرد: مهم‌ترین مسئله مشارکت و همراهی مردم است و موثرترین مسئله در مشارکت و همراهی مردم نیز رسانه‌ها هستند که امیدواریم نقش خود را به خوبی مانند گذشته انجام دهند.