کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ویروس کرونا روی کدام سطوح بیشتر فعال می‌ماند؟

28 اسفند 1398 ساعت 18:31


گروه بین‌الملل: دانشمندان آمریکایی در تحقیقی جدید میزان فعال ماندن ویروس تازهٔ کرونا را بر روی سطوح مختلف سنجیده‌اند. پژوهشگران «مؤسسهٔ ملی آلرژی و بیمارهای عفونی آمریکا» با استفاده از نوعی آب‌پاش ویژه، قطرات بسیار ریز آبِ حاوی ویروس را روی سطوح مختلف پاشیدند تا دریابند این ویروس روی سطوحی با جنس مختلف چقدر به شکل فعال دوام می‌آورد.
  
این پژوهش نشان داد که ویروس کرونا، که با تماس بدنی یا به‌وسیلهٔ قطرات ریز عطسه و سرفهٔ مبتلایان به دیگران منتقل می‌شود، می‌تواند تا ۳ ساعت در هوا فعال باقی بماند. همچنین انواع مقوا و بسته‌های کارتنی می‌توانند یک روز تمام ویروس کرونا را روی خود فعال نگه دارند. کرونا روی پلاستیک و استیل بیشتر از هر سطح دیگری قابلیت انتقال خود را حفظ می‌کند یعنی نهایتا تا سه روز این ویروس همچنان روی سطح پلاستیکی «زنده» باقی می‌ماند. اما حسن پلاستیک و استیل آن است که معمولا سطوح صاف و همواری دارند که می‌توان آنها را دائما ضدعفونی کرد.  از سوی دیگر روشن شد که فلز مس، از میان سطوح آزمایش شده، سریعتر از هر سطح دیگری ویروس کرونا را از کار می‌اندازد. کرونا روی ظروف مسی نهایتا چهار ساعت دوام می‌آورد. اساسا همهٔ ویروس‌های موجود در یک تودهٔ ویروسی همزمان از بین نمی‌روند بلکه تدریجا غیرفعال می‌شوند. بنابراین پژوهشگران، در این آزمایش‌ها به شیوهٔ غیرفعال شدن تودهٔ ویروسی کرونا روی سطوح مختلف نیز توجه داشتند.  در این تحقیق «نیمه‌عمر» ویروس کرونا در هوا ۶۶ دقیقه تعیین شد. یعنی نیمی از ویروس‌های موجود در یک قطرهٔ ریز آب که در هوا افشانده می‌شود ۶۶ دقیقه بعد از انتشار اولیه غیرفعال می‌شوند و پس از ۶۶ دقیقهٔ دیگر سه‌چهارم کل ویروس‌ها مرده‌اند، اما یک‌چهارم آنها همچنان فعالند.
ویروس کرونا که نام علمی آن ویروس سارس-کوو-۲ است، نوع جهش‌یافته‌ای از همان ویروس سارس به شمار می‌رود که سرعت و میزان انتقال‌یابی‌اش بیشتر از ویروس سارس است. پژوهشگران همچنین میزان پایداری ویروس کرونا را با ویروس سارس مقایسه کردند. آزمایش‌ها نشان داد که دو ویروس در این زمینه تفاوت چندانی ندارند. بنابراین محققان نتیجه گرفتند که تفاوت کرونا و سارس در شاخصه‌های همه‌گیری، یعنی شدت و سرعت و نوع انتقال، به عوامل دیگری بر می‌گردد که همچنان ناشناخته‌اند.

تازه‌ترین اخبار
در حالی اروپا به کانون جدید شیوع ویروس کرونا تبدیل شده است که سازمان جهانی بهداشت از کشورهای این حوزه جغرافیایی خواست که برای مقابله با بحران کنونی «تدابیری جسورانه‌تر» اتخاذ کنند.

به گفته سازمان جهانی بهداشت با توجه به متفاوت بودن شرایط موجود در هر یک از کشورهای اروپایی، تدابیر در نظر گرفته شده نیز باید با در نظر گرفتن این گوناگونی متناسب با حقایق و واقعیت‌های ملی باشد. بر اساس تازه ترین آمارها تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان در حال افزایش است. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند و بیش از ۸۰۰۰ نفر نیز جان باخته‌اند. همچنین میلیون‌ها نفر در سراسر جهان در خانه‌هایشان قرنطینه شده اند و دولت ها از شهروندان خواسته اند که تنها برای کارهای ضروری از خانه خارج شوند.

مرز آمریکا با کانادا برای ترددهای غیر ضروری بسته شد
دولت آمریکا در ادامه تدابیر پیشگیرانه برای مهار بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا مرز این کشور با کانادا را به صورت محدود می بندند. دونالد ترامپ روز چهارشنبه از بسته شدن موقت مرز کشورش با کانادا برای ترددهای غیرضروری خبر داد. رئیس جمهوری آمریکا با انشتار توییتی اعلام کرد که بر اساس توافقی دوجانبه با کانادا مرز مشترک میان دو کشور برای ترددهای غیرضروری به صورت موقت بسته می شود. ترامپ در عین حال یادآور شده است که مبادلات تجاری مشمول میان دو کشور مشمول این محدویت نخواهند شد.

جریمه نقدی ۵۱۸ نفر در پاریس به دلیل رعایت نکردن محدودیت های تردد
اداره کل پلیس در پایتخت فرانسه اعلام کرد که طی شامگاه سه شنبه هفدهم مارس ۵۱۸ نفر در پاریس به دلیل نداشتن دلایل موجه برای تردد در معابر عمومی یا حضور در خیابان برای خرید های غیر ضروری جریمه نقدی شده اند. به گفته پلیس فرانسه ۳۰۰۰ مامور انتظامی از شامگاه سه شنبه تا هشت صبح روز چهارشنبه هجدهم مارس وظیفه نظارت بر اعمال محدودیت های تعیین شده از سوی دولت این کشور جهت کاستن از سرعت و شتاب انتشار ویروس کرونا را بر عهده داشتند و اقدام به ۱۰ هزار مورد کنترل و بازرسی از افراد و خودروهای عبوری کردند. فراخوان به قرنطینه عمومی و محدودیت شدید تردد در شهرها از ظهر روز سه شنبه در سراسر فرانسه به اجرا گذاشته شده است.

دولت ژاپن روز چهارشنبه از افزایش محدودیت های اعمال شده برای ورود مسافران به این کشور خبر داد. به گفته نخست وزیر ژاپن این محدودیت ها که برای مقابله با شیوع بیشتر ویروس کرونا در نظر گرفته و پیشتر اعمال شده از این پس مسافران ورودی از برخی مناطق کشورهای سوئیس، ایتالیا و اسپانیا و نیز سراسر ایسلند را شامل خواهد شد. مقامات ژاپنی همچنین اعلام کرده اند که کشورهای تازه ای از حوزه شنگن را به فهرست قرنطینه خود افزوده اند. مسافران ورودی از کشورهایی که در فهرست قرنطینه ژاپن قرار دارند در بدو ورود باید دوره قرنطینه چهارده روزه را رعایت کنند.دولت ژاپن یادآور شده است که با توجه به گسترش شیوع ویروس کرونا فهرست تهیه شده برای قرار گرفتن مسافران ورودی در قرنطینه به ۳۸ کشور افزایش پیدا کرده که کشورهای اروپایی حوزه شنگن، ایران و مصر از جمله آنها هستند.

ژاپن و کمیته بین‌المللی المپیک مصمم به برگزاری المپیک تابستانی ۲۰۲۰
در حالی که نگرانی‌ها از شیوع ویروس کرونا در جهان روز به روز بیشتر می شود، ژاپن و کمیته بین‌المللی المپیک همچنان مصمم هستند که المپیک تابستانی را در ماه ژوئیه برگزار کنند. کمیته بین المللی المپیک روز سه شنبه اعلام کرد که هیچ گونه تصمیمی برای لغو المپیک تابستانی توکیو گرفته نخواهد شد اما تمهیداتی برای تضمین سلامت ورزشکاران، مربیان و تیم‌های پشتیبانی در نظر گرفته می شود. با این حال برخی از ورزشکاران حرفه‌ای معتقدند با توجه به اینکه بیش از ۲۰۰ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا آلوده شده‌اند و بیش از ۸ هزار نفر جانشان را از دست داده‌اند، با شرایط غیرممکنی برای برگزاری المپیک مواجه هستیم. در حالی که کمیته بین‌المللی المپیک توصیه می کند که این بازیها به بهترین وجه انجام شود اما دولت ها در سراسر دنیا در حال وضع مقرراتی هستند که مردم را مجبور به ماندن در خانه می کند و سالن های وزرشی تعطیل شده اند. این تناقضی است که برخی وزشکاران حرفه ای به آن اشاره کرده اند.

فرانسه؛ نخستین مرکز قرنطینه برای افراد بی خانمان
نخستین مرکز قرنطینه برای افراد بی خانمانی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می شوند روز جمعه در پاریس افتتاح می شود. وزیر مسکن فرانسه گفت: «دو مرکز قرنطینه برای افراد بی خانمانی که به ویروس کرونا مبتلا هستند با ظرفیت ۱۵۰ نفر در پاریس افتتاح می شود که نخستین آن روز جمعه باز خواهد شد.»
این دو مرکز برای بی خانمان‌هایی است که که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا هستند اما شرایط شان آنقدروخیم نیست که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند.

بلژیک؛ محدودیت های شدید برای رفت و آمد شهروندان از ظهر روز چهارشنبه
بلژیک از ظهر روز چهارشنبه (۱۸ مارس) محدودیت‌های شدیدی برای رفت و آمد شهروندان به اجرا گذاشت تا از گسترش ویروس کرونا جلوگیری کند. در تدابیر اتخاذ شده از سوی مقامات بلژیک شهروندان باید در خانه بمانند و تنها در موارد ضروری چون خرید مایحتاج ضروری، رفتن نزد پزشک و ورزش از خانه خارج شوند.
نخست وزیر بلژیک از تمامی کسب و کارها خواسته است که شرایط کار از خانه را برای کارمندانشان فراهم کنند و برای مشاغلی که برایشان کار از راه دور ممکن نیست شرایط مناسب از نظر فاصله کارمندان با یکدیگر و موارد بهداشتی در محل کار، فراهم شود. سوفی ویلمز، نخست وزیر بلژیک به کسب و کارها هشدار داده است که اگر به این تدابیر توجه نکنند با جریمه های سنگین مواجه خواهند شد.

مالزی؛ نخستین روز اجرای محدودیت‌های سفر و تعطیلی کسب و کارها
مقامات مالزی روز چهارشنبه محدودیت‌هایی شامل ممنوعیت سفر تمامی اتباع مالزی به خارج از کشور و ممنوعیت ورود خارجی ها را به اجرا گذاشته اند تا از گسترش ویروس کرونا جلوگیری کنند. مالزی همچنین تعطیلی گسترده کسب و کارها و ممنوعیت اجتماعات مذهبی، آموزشی و شغلی را از روز چهارشنبه به اجرا گذاشته است. تنها مشاغل اساسی شامل مشاغل مرتبط با تولید و توزیع غذا و زندانها فعالیت می کنند و رستوران ها نیز تنها مجازند غذا را برای سفارش‌های خارج از رستوران آماده کنند. در مالزی هنوز ممنوعیت خروج از خانه اعمال نمی شود اما مقامات به مردم توصیه کرده‌اند تا جایی که می‌توانند از خانه خارج نشوند. مالزی ۷۹۰ مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا شناسایی کرده است که تاکنون ۲ نفر از آنها جان باخته‌اند.

سازمان جهانی بهداشت:
کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا فورا تدابیر پیشگیرانه را افزایش دهند
مقامات سازمان جهانی بهداشت می‌گویند که کشورهای جنوب و جنوب شرقی آسیا باید فورا اقدامات تهاجمی تری برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا به اجرا بگذارند. هشت کشور در این منطقه از قاره آسیا شامل تایلند، اندونزی، هند، سریلانکا، مالدیو، بنگلادش، نپال و بوتان تایید کرده‌اند که مواردی از ابتلا به ویروس کرونا را شناسایی کرده‌اند. دکتر پونام ختراپال سینگ، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در جنوب شرق آسیا گفته است که خوشه‌های بیشتری از انتقال ویروس شناسایی شده است که نشانه هوشیاری و نظارت موثرتر بر گسترش این ویروس است اما باید اقدامات جدی تر و تهاجمی تری در این منطقه صورت گیرد.

المپیک تابستانی توکیو؛ چندین کشور اردوی تمرین تیم‌های ملی خود را لغو کردند
به گزارش شبکه تلویزیونی «ان اچ کی» ژاپن، چندین کشور اردوی تمرین تیم‌های ملی خود برای بازهای المپیک و پارالمپیک تابستانی توکیو در سال جاری را لغو یا به تعویق انداخته‌اند. تیم‌های تنیس و ژیمناستیک کلمبیا تمریناتشان در شهر کیتاکیوشو در غرب ژاپن را لغو کرده‌اند. تیم بسکتبال با ویلچر بریتانیا نیز که قرار بود ماه آینده در شهر اوایاسو در نزدیکی توکیو تمرین‌هایشان را آغاز کنند به دلیل نگرانی برای سلامتی بازیکنان، این اردو را لغو کرده است. همچنین شهر سابائه در استان فوکوئی نیز از انجمن ژیمناستیک چین خواسته است که اردوی تمرین تیم خود که قرار بود در ماه آوریل در این شهر برگزار شود را لغو کند.

استرالیا وضعیت اضطراری برای «امنیت زیستی انسانی» اعلام کرد
اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا اعلام کرد که وضعیت برای «امنیت زیستی انسانی» در کشور اضطراری است و محدودیت‌های جدیدی برای ممانعت از شیوع ویروس کرونا وضع کرد. وضعیت اضطراری «امنیت زیستی انسانی» به شرایطی اطلاق می شود که خطر انتقال یک بیماری عفونی یا بیماری نوظهور وجود دارد و تهدیدات جدی برای امنیت زیستی ایجاد می‌کند. از جمله محدودیت‌های جدید می‌توان به افزایش سطح هشدار در ارتباط با سفر به سطح چهار اشاره کرده که به معنای توصیه به عدم مسافرت است. نخست وزیر گفت که این نخستین بار است که سطح هشدار به عدد هار رسیده است. دولت همچنین تجمعات غیرضروری در مکان‌های سرپوشیده بیش از ۱۰۰ نفر را ممنوع کرده است. موریسون همچنین از مردم خواست به فروشگاه‌ها هجوم نبرند و اقدام به احتکار کالاها نکنند و گفت که این رفتار استرالیایی‌ها یکی از «مایوس کننده ترین» رفتارهایی است که او در واکنش به بحران شاهدش بوده است. استرالیا اعلام کرده است که ۴۵۴ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۴۳ نفر بهبود یافته‌اند و ۵ نفر فوت کرده‌اند.


کد مطلب: 205718

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/205718/ویروس-کرونا-روی-کدام-سطوح-بیشتر-فعال-می-ماند

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir