غفلت کنیم به نقطه صفر کرونا بر میگردیم
6 فروردين 1399 ساعت 17:11
گروه جامعه: دبیر ستاد مدیریت و مقابله با کرونا، با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای کنترل ویروس کرونا در کشور، غفلت از کارهای انجام شده را منجر به بازگشت به نقطه صفر کرونا دانست.
به گزارش مهر، حمیدرضا جمشیدی، با بیان اینکه در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا ۴۱ میلیون نفر از هموطنان شرکت کردند، گفت: این عدد بیش از ۵۰ درصد جمعیت هدفی است که ما برای غربالگری در نظر گرفته بودیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۰۰ مرکز جامع خدمات سلامت به صورت سرپایی به هموطنان خدمات ارائه میکنند، گفت: بسیاری از بیمارستانها فعال هستند و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم و این در حالی است که بسیاری از تختهای بیمارستانی خالی هستند. هرچند که نقاط ضعفی نیز داریم. همچنین حجم زیادی ماسک از جمله ماسک پزشکی و تجهیزات پزشکی طی روزهای اخیر تأمین شده است که آن را میان بیمارستانها توزیع میکنند.دبیر ستاد مدیریت و مقابله با کرونا با اشاره به جلسه امروز ستاد ملی کرونا و با بیان اینکه بخشهای زیادی از تصمیمات به صورت مستقیم از رسانه ملی پخش شد، گفت: از سوی وزارت بهداشت پیشنهادی در خصوص فاصلهگذاری اجتماعی مطرح و مقرر شد این پیشنهاد در کمیته اجتماعی وزارت کشور بررسی شود و در صورت تصویب و ابلاغ، آن را تشریح خواهیم کرد.وی با بیان اینکه کمیتههای مختلفی با مسئولیت وزیران مربوطه در ستاد ملی کرونا تشکیل شده است که انصافاً عملکرد خوبی داشتهاند، گفت: مجموعههای مختلف از جمله ستاد کل نیروهای مسلح، وزارتخانهها، نهادهای عمومی همچون ستاد اجرایی فرمان امام، بنیاد مستضعفان و غیره پای کار هستند و با تمام وجود فعالیت میکنند، اما مشکل ما کوچک نیست و نیازمند تلاش بیشتر هستیم.
وی در مورد اخذ جرایم از افرادی که به توصیهها توجه نمیکنند، گفت: انصافاً مردم خوب پای کار آمدند، اما برای رسیدن به نقطه نهایی هنوز راه باقی مانده است.جمشیدی با بیان اینکه پیشنهاداتی تدوین شده و این پیشنهادات در ستاد کرونا مطرح شده است، گفت: مقرر شده که این پیشنهادات در کمیتهای توسط مدیران وزارت کشور، بهداشت و امنیتی بررسی شود که اگر امروز این پیشنهادات نهایی شد جزئیات آن را اعلام میکنیم، اما هنوز نهایی نشده است.
وی درباره جزئیات طرح فاصلهگذاری اجتماعی، گفت: بحث فاصلهگذاری فیزیکی مطرح است، چرا که باید از هر برنامهای که فاصلهها را زیاد کرده و تجمعات را کم میکند، استفاده کنیم. به این منظور کشور را در چهار سطح در نظر گرفتیم که دستورالعملهای مخصوصی برای شهرهای مختلف در نظر گرفته شده است که از مناطق بدون آلودگی یا دارای حداقل آلودگی آغاز تا به مناطق به شدت آلوده تقسیمبندی شدهاند و برای هر قسمت بسته خاصی تدوین شده، اما تا زمانی که این پیشنهادات ابلاغ نشود نمیتوانیم در خصوص آن صحبت کنیم.دبیر ستاد مدیریت و مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی درگیر بیماری کرونا خواهیم بود، گفت: از مباحث اکولوژیک و تأثیر درجه هوا که بگذریم، ما سه نوع مداخله را برای مقابله با کرونا باید در نظر بگیریم که مداخلات حداقلی، مداخلات متوسط و مداخلات حداکثری است که هر چقدر این مداخلات حداکثری باشد دوره درگیری با ویروس و آسیبهای ناشی از آن کاهش مییابد؛ اما فشارهای بیشتری به مردم، سازمانها و غیره تحمیل میشود. در حال حاضر برآورد ما این است که مداخلات فعلی ما بالاتر از حد متوسط است؛ اما هنوز جای کار داریم و اینکه چه زمانی از این ویروس خلاص میشویم به همراهی و همکاری مردم و بخشهای دولتی در رعایت دستورالعملها بستگی دارد. اما دقت داشته باشید که ویروس یک موجود زندهای است که ناشناخته و پیچیده و هوشمند فعالیت میکند.
وی در ادامه گفت: دقت داشته باشید که اقدامات خوبی در کشور برای مقابله با کرونا انجام شده است که میتوان به اجرای طرح بسیج ملی غربالگری، تعطیلی مدارس، دانشگاهها و غیره اشاره کرد که اثرگذار بوده و آثار آن را میبینیم. اما داستان امروز ما با کرونا به مانند دو کشتیگیر است که ثانیه به ثانیه باید با یکدیگر بجنگند و اگر یه لحظه غفلت کنند ممکن است به خاک بیفتند و اینگونه نیست که اگر ما از کرونا غفلت کنیم، مسئلهای پیش نمیآید؛ بلکه غفلت ما از کرونا سبب میشود که مجدداً به نقطه صفر بازگردیم و دیدید که تمام گرفتاریها از دو نقطه آلوده شروع شد و بنابراین باید تا آخرین لحظه کارها را ادامه دهیم.وی درباره استفاده از ظرفیت پزشکان بدون مرز، با بیان اینکه ما قدردان همدلی و همراهی همه سازمانهای بشردوستانه هستیم، گفت: اما به لطف خدا زیرساختهای بهداشتی و درمانی قدرتمندی در کشور داریم. در حال حاضر ۱۴۰ هزار تخت بیمارستانی فعال داریم و این در حالی است که ۲۰ الی ۳۰ بیمارستان صحرایی موجود است که اگر لازم باشد از آن استفاده میکنیم.
جمشیدی با بیان اینکه در حال حاضر حتی در استانهایی که حجم شیوع بیماری بالا است، تخت بیمارستانی اشغالنشده به وفور دیده میشود، گفت: حتی در استانهایی که با کرونا شدیداً میجنگند، تخت خالی داریم و ضرورتی به ایجاد بیمارستان صحرایی نیست. هرچند که ممکن است ۱۰ الی ۲۰ روز دیگر در صورت بروز مشکل جدی لازم باشد که از این ظرفیت استفاده کنیم اما حالا مشکلی در این زمینه نیست و باید بگویم در سه استان بیمارستان صحرایی مستقر کردیم؛ اما خالی است. البته از این موضوع تفسیر منفی نکنید؛ چراکه ما از همراهی دیگران استقبال میکنیم و هر لحظه که لازم باشد به پزشکان بدون مرز و غیره اعلام میکنیم و از توانمندیها استفاده میکنیم.
وی در خصوص جزئیات اجرای طرح ملی بسیج مبارزه با کرونا با بیان اینکه در این طرح ملی چند هدف را دنبال میکردیم، گفت: غربالگری جمعیت هدف و شناسایی افراد مشکوک از جمله اهداف این طرح ملی بود که به این افراد خدمات درمانی سرپایی و در صورت لزوم خدمات بیمارستانی ارائه میشود که در این طرح بیش از ۴۰ میلیون نفر شرکت کردند.دبیر ستاد مدیریت و مقابله با کرونا افزود: در بخش دیگر ضدعفونی کردن فضای جغرافیایی محیطها و اجرای باید و نبایدها مدنظر بود که حجم زیادی از نیروهای داوطلب از بسیج، هلالاحمر و غیره که حدود ۸۰ هزار نفر میشوند، ساماندهی شدند که در حال حاضر نیز مشغول هستند.وی در خصوص تأثیرات کرونا ویروس بر روی شرایط اقتصادی مردم نیز گفت: بنده مسئول سلامت هستم و در این خصوص نمیتوانم اظهارنظر کنم اما کمیته اقتصادی مربوط به کرونا در ستاد ملی تشکیل شده و یکی از معاونین رئیسجمهور نیز مسئول این کمیته است.جمشیدی در خصوص عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط برخی افراد و انجام سفرهای نوروزی گفت: بیش از ۷۰ درصد سفرهای بین استانی کاهش یافته است، اما نگران آن هستیم که مبادا این ویروس شیوع پیدا کند؛ چراکه دیدید نقطه شیوع این ویروس با دو الی سه بیمار در یک نقطه جغرافیایی بود و باید انتشار بیماری را کم کنیم و اصلاً مورد قبول نیست که حتی عدهای قلیل تحرک بیش از اندازه داشته باشند و به سفر بروند.
وی افزود: واقعاً من نگران روز ۱۳ فروردین هستم و از مردم خواهش میکنم خانهنشینی را تحمل کرده و مبادا روز سیزدهبهدر از خانه خارج شوند؛ چراکه هر لحظه غفلت از کرونا ویروس سبب میشود که ما ضربه سختی از این ویروس دریافت کنیم.
جمشیدی با بیان اینکه مردم همراهی خوبی داشتند و با اینکه نه جریمه و نه بگیر و ببند داشتیم، خیلی خوب همراهی کردند، گفت: یادمان باشد که برخی کشورها هزار یورو جریمه در نظر میگیرند اما مردم ما خودشان تصمیم گرفتند که در خانه بمانند و آن جمعیت قلیلی که به این توصیهها بیتوجهی میکنند نیز باید همراهی کنند.
دبیر ستاد مدیریت و مقابله با کرونا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با اتخاذ راهکار جریمه برای افرادی که به توصیههای بهداشتی بیتوجه هستند، مخالفت میکنید، گفت: اکثر مردم و سازمانها همراهی خوبی در این زمینه داشتهاند و در بسته پیشنهادی فاصلهگذاری اجتماعی پیشنهاداتی در این زمینه ارائه شده است که قوانین و مقرراتی پیشنهاد دادهایم که اگر در مواردی افراد رعایت نکنند، هرچند که تعداد آنها اندک باشد، اما میتوانند برای دیگران دردسر ایجاد کنند و باید برای این افرادی که به سلامت بقیه مردم بیتوجه هستند، از ابزار قانونی استفاده کنیم.
کد مطلب: 206660