گروه جامعه: معاون بهداشت وزیر بهداشت امروز ششم فروردین ماه در اظهارنظری جدید سرنخهای جدیدی در مورد منشأ بروز کرونا در ایران ارائه کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در ارتباطی ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره آخرین یافتههای وزارت بهداشت در زمینه منشأ بروز بیماری کرونا در کشور گفت: از روزی که اولین مورد بیماری را در قم پیدا کردیم، تیم اپیدمیولوژی مطالعاتشان را در این زمینه شروع کردند. بر اساس مطالعات انجام شده، این بیماری در قم واضحا و مشخصا در ارتباط با چینیهایی بود که در این استان حضور داشتند. تعدادی کارگر چینی که در بهمن ماه رفت و آمد داشتند و همچنین یک سری دانشجو که در قم بودند.
وی افزود: ابتدا احتمال می دادیم منشأ اولیه بیماری از قم بوده که به جاهای دیگر نیز سرایت کرده است. اما حالا این احتمال را هم میدهیم که منشأ در دو نقطه بوده؛ هم در قم و هم گیلان. تاکید میکنم که در ارتباط با گیلان هنوز اطلاعاتمان کامل نیست و در این زمینه به سر نخهایی رسیده ایم که تعدادی از دانشجویان ساکن ووهان، قبل از قرنطینه ووهان به استان گیلان برگشتهاند و این احتمال در این مورد وجود دارد. تاکید میکنم اطلاعاتمان هنوز در این زمینه کامل نیست، به محض تکمیل اطلاعات، اطلاعرسانی خواهد شد.
وی همچنین درباره پروتکل درمان کرونا گفت: پروتکل جدید بیماری به سراسر کشور ابلاغ شده و تغییر عمده آن حذف «تامیفلو» از پروتکل درمان کروناست. چراکه تاکنون در پیک بیماری آنفلوآنزا قرار داشتیم و اکنون دیگر موارد بروز این بیماری بسیار نادر است، به همین دلیل تامیفلو از پروتکل درمان کرونا حذف شد. هیچ کدام از درمانهای جدید نیز هنوز ابلاغ نشده اند چراکه امتحان خود را پس ندادهاند و در صورت تایید هرکدام از این درمانها، ابلاغ خواهد شد.
احتمال قرنطینه ۲۰۰هزارنفر از مردم قم
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: ۲۰۰ هزار تن از مردم قم در ایام عید به مسافرت رفته و از استان خارج شدهاند و باید تمام این افراد درلحظه برگشت از سفر مورد ارزیابی و پایش قرارگرفته و درصورت نیاز قرنطینه شوند. محمدرضا قدیر چهارشنبه شب درگفتوگویی اضافه کرد: این افراد باید بعد از بازگشت از سفر تا مدتی قرنطینه باشند و تمام اطرافیان و نزدیکان از برخورد با آنها خودداری کنند.
وی تاکید کرد: این ۲۰۰ هزار شهروند قمی د هر چه زودتر به استان برگردند تا موارد مشکوک را از بین افراد سالم جدا کنیم. وظیفه اصلی مسئولان استان در این شرایط قطع کردن زنجیره شیوع است و نباید به دنبال افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی برویم. سیر نزولی بستری بیماران مبتلا به کرونا نشاندهنده، تمام شدن این ویروس نیست و هماکنون ۴۷۵ بیمار با علایم حاد تنفسی و کرونا در مراکز درمانی قم بستری هستند.
قدیر افزود: از صبح امروز ۶۰ بیمار با بهبودی کامل از بیمارستان ترخیص شدهاند، همچنین تست کرونایی ۱۴ بیمار مشکوک به این ویروس نیز طی ۲۴ ساعت گذشته مثبت بوده است. ما از جانب برخی دورهمیهای دوستانه و همچنین سنت روز طبیعت در پایان تعطیلات نوروزی برای فعال شدن پیک دوم بیماری بهشدت نگران هستیم. استاندار قم در روزهای گذشته از وضعیت ورودیهای قم و تعداد بالای مسافرتهای نوروزی و احتمال پیک دوم کرونا در استان بهشدت ابراز نگرانی کردهاست.
به گزارش ایرنا، تا ساعت ۱۴ عصر دیروز ۵۰۵ تن به دلیل علایم حاد تنفسی و ابتلا به کرونا در بیمارستانهای قم بستری هستند، همچنین تاکنون ۱۷۰ تن از کارکنان مراکز درمانی قم به این بیماری مبتلا شدهاند که از ۳ نفر از آنها جان خود را ازدستدادهاند. شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیششماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.