خبر بسیار خوشی برای اسرائیل و ...!
مذاکرات ژنو با صدور تفاهمنامه همراه نشد
19 آبان 1392 ساعت 3:15
گروه سياسي:خبرهاي اوليه درباره مذاکرات ژنو حاكيست كه با وجود خوشبینی اولیه، توافق نهايي شكل نگرفته و مذاكرات باز هم به دور بعد (بيستم نوامبر- 10 روز ديگر) موکول شد و برخي منابع خبری، وزیر خارجه فرانسه را عامل "بلوکه شدن" مذاکرات خواندند.
نشست مشترک وزرای امور خارجه ایران و گروه 1+5 با حضور کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ساعت 3 بامداد يكشنبه، به وقت ايران در ژنو پایان یافت و توافق شد که دور بعدی مذاکرات بیستم نوامبر به مدت 2 روز در این شهر برگزار شود. گزارشگران از ژنو میگویند فارغ از نتایج مذاکرات این سه روز، به نظر میرسد این دور از گفتگوها شاهد طولانیترین رایزنیهای رو در رو میان نمایندگان ایران و آمریکا بوده، اتفاقی که در سی سال گذشته و پس از قطع روابط دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن، بیسابقه بوده است.
بي بي سي هم به نقل از منصور فرهنگ، استاد علوم سیاسی نوشت: دست راستیهاي آمریکا و لابی اسرائیل در این کشور، مانع پیشبرد سیاستهاي کاخ سفید در مذاکرات هستهاي است. او ميگوید این دو گروه "جنگ طلب" بر خلاف میل اکثر آمریکاییان، از توافق قدرتهاي جهانی و ایران رضایت نخواهند داشت. فرهنگ كه از نمایندگان پیشین ایران در سازمان ملل متحد است افزود: عدم توافق در مذاکرات امروز خبر بسیار خوشی برای اسرائیل خواهد بود که به هیچ عنوان با داشتن هر نوع برنامه هستهاي در ایران موافق نیست.
از سوي ديگر به گفته وزیر خارجه ایران، مذاکرات اتمی در برخی موارد با توافق و در مواردی دیگر با عدم توافق همراه بودند. محمد جواد ظریف تاکید کرد که بین گروه ۱+۵ اختلافنظر وجود دارد و افزود که تندترین موضع را لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه اتخاذ کرده است. در حالیکه وزیر خارجه ایران از روز نخست نشست ژنو از احتمال صدور تفاهمنامهای بین طرفین یاد میکرد، لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد که چنین تفاهمنامهای با توجه به مسائل حل نشده مربوط به رآکتور آب سنگین اراک یا چگونگی تبدیل اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده به ۵ درصد، قابل پذیرش نیست.
وزیر خارجه فرانسه همچنین نسبت به "بازیهای فریبکارانه" ایران هشدار داد و خواستار در نظرگرفتن نگرانیهای امنیتی اسرائیل شد. مواضع فابیوس واکنش انتقادی کشورهای غربی را به دنبال داشت و دیپلماتهای حاضر در ژنو، وی را متهم به تغییر مسیر مذاکرات و تلاش برای طولانی کردن روند گفتگوها کردند. به اعتقاد آنها، آمریکا خواستار به نتیجه رسیدن گفتگوها در بازه زمانی کوتاهتر است تا مخالفان مذاکره و گروههای تندرو مانعی در مسیر آن ایجاد نکنند.
کد مطلب: 20709