غربالگری ضعیف انجام شده است
19 فروردين 1399 ساعت 10:46
گروه جامعه: رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران جزئیات طرح غربالگری در پایتخت را تشریح کرد.
به گزارش ایلنا، «رضا کرمی محمدی» جانشین شهردار تهران در ستاد مقابله با کرونا در خصوص طرح غربالگری پایتختنشینان گفت: این یک اقدام کلیدی است که دکتر زالی پیگیر آن است، چرا که همه کشورهایی که در کنترل کرونا موفق شدند، مساله غربالگری را در دستور کار خود قرار دادند. وزارت بهداشت نیز این کار را در دستور کار خود قرار داده است و در کل کشور در حال اجرا است، اما در تهران این اقدام ضعیف انجام شده است و نتوانستند آنگونه که باید و شاید اطلاعات افراد و محلات را پیدا کنند. او ادامه داد: طی مذاکراتی که با ما داشتند درخواست کمک کردند، چرا که سازمانی که بیشترین دسترسی به اطلاعات شهروندان را در بلوکهای مختلف دارد. قرار بر این شد کمک کنیم تا اطلاعات مردم تهران جمعآوری شود، چرا که این احتمال میرود تعداد بیماران بالاتر برود، در نتیجه این اطلاعات برای گرفتن تصمیمات بعدی ستاد ملی بسیار موثر است. کرمی محمدی در ادامه تصریح کرد: اکنون بحث تبادل اطلاعات و کمک به غربالگری در دستور کار است. اطلاعاتی که از شهروندان در هر محلهای داریم را در اختیار ستاد مبارزه با کرونا قرار میدهیم، همچنین مکانی که برای غربالگری نیاز است را در اختیار میگذاریم و اطلاعات آنها نیز برای ما موثر است و یک اقدام مشترک چندجانبه اجرایی میشود.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران در خصوص جزئیات این طرح گفت: جزئیات این طرح طی جلسهای که با دکتر زالی و دانشگاههای علوم پزشکی برگزار میشود، مشخص و انشالله تا انتهای هفته اجرائی میشود.او ادامه داد: این اقدام کمک به وزارت بهداشت برای غربالگری و پیدا کردن بیماران است. بیماران ما چند دسته هستند و آن فردی که از سوی وزرات بهداشت در هر محلهای مدیریت کار را برعهده دارد، تشخیص میدهد که بیمار نیازمند تست است و آن فرد را به آزمایشگاههایی که مشخص کردهاند، ارجاع میدهد یا اگر نیازمند بستری باشد، به بیمارستان های تعیین شده معرفی میکنند. کرمی محمدی تصریح کرد: همچنین برای کسانی که بیمار بودند و پس از ترخیص به خانه بازگشتهاند، سازوکاری تعریف شده است که اقلام و ارزاق آنها در اختیارشان قرار گیرد تا مجبور به بیرون آمدن از خانه نشوند. جانشین شهردار تهران در ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه از چه آمبولانسهایی برای حمل متوفیان مبتلا به کرونا استفاده میشود، گفت: از ابتدای شیوع کرونا و فوت اولین افراد تعدادی آمبولانس مشخص به این امر اختصاص داده شد. رانندگان این آمبولانسها مجهز به گان و وسائل بهداشتی هستند و آمبولانسها نیز پس از هربار جابجایی ضدعفونی میشوند.
کرمی محمدی همچنین در خصوص تعداد افرادی که در شهرداری تهران به کرونا مبتلا شدهاند، گفت: ما از همه سازمانها درخواست کردیم که آمار افراد مبتلا به کرونا را اعلام کنند. آماری که تا چند روز پیش تعدادی از سازمانها ارائه دادند در حدود ۷۵ مبتلا بود و بسیاری از سازمانها هنوز اطلاعات را ارسال نکردند و ضمن اینکه این آمار هر روز فرق میکند. تعدادی از سازمانها افراد را معرفی کردهاند و در مجموع شاید در حدود ۲۰۰ نفر به کرونا مبتلا هستند، اما با توجه به اینکه تعدادی از سازمانها اطلاعات را به ما ندادهاند در نتیجه آمار دقیق نیست. مدیران سازمانها باید این اطلاعات را احصا و به ما گزارش کامل دهند تا پیگیریهای بعدی را انجام دهیم. او در پاسخ به این سوال که آیا بیشترین آمار ابتلا به کرونا در شهرداری تهران مربوط به بخش حمل و نقل عمومی و کادر درمانی مشغول به کار در شهرداری است؟ گفت: بله، اطلاعات افراد این حوزهها را تقریبا در اختیار داریم و ارائه شده است، اما بخش هایی هستند که هنوز اطلاعات آنها به ما ارائه نشده است.
کد مطلب: 209091