گروه جامعه: فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران به تشریح آخرین تصمیمات این ستاد در شهر تهران پرداخت.
علیرضا زالی در دویست و هفتمین جلسه علنی شورای شهر تهران، در گزارش عملکرد ستاد مقابله با کرونا در استان تهران، گفت: بسیاری از اقدامها در مدیریت شهری برای شهروندان رضایت خاطر ایجاد کرد که در اینجا نیز نقش مدیران خدمات شهری شهرداری تهران پر رنگ بود.فرمانده مدیریت مقابله با بیماری کرونا در شهر تهران ادامه داد: شهر تهران شهر پیچیدهای است و مختصات متفاوتی دارد که این ویژگی آن را از دیگر شهرها متمایز میکند. یکی از ویژگیهای شهر تهران جمعیت آن است، چراکه تراکم جمعیت در مناطق مرکزی و جنوبی تهران بالاست و در بسیاری از شهرهای کشور این ظرفیت جمعیت وجود ندارد.او بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات تهران، شهرستانهای اقماری آن است که بسیاری از آنها از لحاظ خدمات بهداشتی و پزشکی با مشکل مواجه هستند و ما در این شرایط اپیدمی باید وحدت رویه، تصمیمگیری درونبخشی و برونبخشی را داشته باشیم که امروز میتوانیم اعلام کنیم که در حوزه کرونا پیوستگی حکمرانی را شاهد هستیم.فرمانده مدیریت کرونای استان تهران افزود: امروز ۲۵ دستگاه پیوستگی عملکرد دارند و نکته دیگر استفاده از ظرفیت درمانی پایتخت است و بالغ بر ۱۱ هزار و ۹۰۰ تخت عمومی پزشکی داریم که در مجموع ۳۱ هزار و ۲۰۰ تخت در پایتخت است. ۸۰ درصد تختهای بیمارستانی از بخش پزشکی و درمانی و دانشگاهی است و تمایل ما نیز حرکت به سمت استفاده از تختهای پزشکی بود.
زالی ادامه داد: مجموع مرگ و میر در شهر تهران ۰.۲ درصد بود و اگر به کل جمعیت مراجعهکننده به بیمارستان تقسیم کنیم ۱.۳ درصد میشود که این رقم مطلوب است.او بیان کرد: ترویج فرآیند خود مراقبتی باید محور اساسی تصمیمگیریها در شهر تهران باشد و مهمترین راهبر تأثیرگذار در این امر فاصلهگذاری اجتماعی است.فرمانده مدیریت کرونای شهر تهران افزود: اینکه تا چه زمانی با ویروس کرونا درگیر هستیم، بستگی به شکل دخالت و عملکرد ما دارد و اگر مداخلات کم باشد داستان مقابله با کرونا متفاوت خواهد بود. پیشبینی میکنم شکل مداخلات در پایتخت در حد متوسط بوده و ما نتوانستیم به شکل سختگیرانه مداخله کنیم.زالی ادامه داد: یکی از دغدغههای مردم با مداخلات جدید این است که چرخه اقتصادی دچار اخلال میشود، این اخلال نارضایتی عمومی ایجاد میکند، اما در مورد کرونا وقتی به پیک میرسیم بعد از پیک شرایط کف بیماری را داریم و پس از آن به شیب صعودی میرسیم و باید بدانیم هرچه این زمان طولانیتر باشد، چرخه اقتصادی اخلال بیشتری را تجربه میکند و باید بگویم اگر همان روزهای اول مداخلهها جدی بود ضربه اقتصادی آن کمتر بود.
او بیان کرد: در شهر تهران همچنان شیب صعودی بیماری کرونا را شاهد هستیم و در برخی از روزها شکل آمار سینوسی میشود. باید بسیار هوشمندانه در شهر تهران عمل شود و تأکید من بر تحلیل آمار مبتلایان به ویروس کروناست. هر گونه شتابزدگی ما را با بحران جدید مواجه میکند و درخواست من از شورای شهر تهران مشارکت بیش از گذشته در تصمیمات مدیریت شهری است.فرمانده مدیریت کرونای شهر تهران افزود: در هفته آینده با تعداد بیشتر مبتلایان رو به رو خواهیم بود و حضور پرشمار شهروندان در سه روز گذشته در پایتخت آثار خود را نشان خواهد داد. این آثار تا ۹ روز آینده مشخص میشود، تلفات آن نیز تا دو هفته آینده معلوم میشود و نباید گفت شلوغی دو روز پیش در پایتخت هیچ اثری نداشت.زالی ادامه داد: در پایتخت شاهد تردد افراد فرودست جامعه بودیم، راهکار برای حضور پیدا نکردن اقشار کم درآمد حمایت دستگاهها از این دست افراد است، اما باید گفت نیاز به برنامه راهبردی و جامع داریم.
او بیان کرد: افرادی که در مراکز ماده ۱۶ نگهداری میشدند و معتاد متجاهر بودند، در سطح شهر تردد میکنند که این تردد و تجمعات به روان و سلامت شهر و شهروندان آسیب وارد میکند و باید گفت ما برای شهر تهران نیاز به شارژ مجدد حمایتی برای زبالهگردها، کودکان کار و ... داریم.فرمانده مدیریت کرونای شهر تهران افزود: ممکن است اتباع بیگانهای که در شهر تهران حضور دارند و کارت اقامت ندارند از ترس نداشتن کارت مذکور از مراجعه به مراکز درمانی خودداری کنند که این یک تهدید بزرگ است که تصمیم بر این شد درمان اتباع بیگانه به شکل بشردوستانه رایگان باشد.زالی ادامه داد: در شهر تهران به سازمان امور اجتماعی نیاز داریم تا اقشار خاص را جهت حمایت شناسایی کند و لازم است راهبرد حمایتی در شهر تهران به یک راهبرد فعال بدل شود و بسیاری از بستههای موجود تأثیری در زندگی شهروندان ندارد که باید به آن نیز توجه شود.او بیان کرد: برنامهریزی برای اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند انجام شده است و تأکید من این است که باید از تصمیمات عجولانه پرهیز کرد، زیرا این شکل تصمیمگیری موجب آسیب بیشتر میشود.