کشاورزان تب شالیزار را با کرونا اشتباه نگیرند!
27 فروردين 1399 ساعت 8:54
گروه جامعه: یک متخصص عفونی، با بیان اینکه کشاورزان آشنایی لازم را با تب شالیزار دارند و علائم آن را می شناسند، تاکید کرد: این بیماری مانند هر بیماری عفونی دیگری یک دوره کمون دو هفته ای بعد از در معرض عفونت قرار گرفتن دارد.
به گزارش ایسنا،دکتر توفیق یعقوبی با اشاره به شیوع بیماری تب شالیزار(لپتوسپیروز) همزمان با آغاز فصل کشاورزی، اظهار کرد: آب و هوا و جغرافیای مناطق شمال کشور به ویژه گیلان خاص است.وی با بیان اینکه مناطق جلگه ای آب و هوای معتدل دارند، تصریح کرد: جلگه در بهار و تابستان گرمسیری می شود لذا همزمان با گرم شدن هوا(۲۵ درجه به بالا) بیماری تب شالیزار حالت اپیدمی پیدا می کند.این متخصص بیماری های عفونی، آب های راکد سطحی را اصلی ترین عامل ایجاد بیماری تب شالیزار دانست و یادآور شد: کشت برنج به صورت طبیعی نیاز به آب دارد دارد لذا شرایط لازم برای رشد باکتری «لپتوسپیرا» در شالیزار فراهم می شود.یعقوبی، تب شالیزار را یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان دانست و عنوان کرد: شیوع این بیماری در حیوانات با علائم خفیف همراه است و حیوان آلوده از طریق ادرار کردن در آب این باکتری را دفع و به انسان منتقل می کند؛ البته انتقال مستقیم بیماری از حیوان به انسان امکان پذیر نیست.وی با بیان اینکه تب شالیزار در هوای خنک و سرد شایع نیست، گفت: تماس با آب های سطحی موجب اپیدمی این بیماری می شود لذا فقط کشاورزان در معرض خطر نیستند و شناگران و ماهی گیران و... نیز باید مراقب باشند.
کد مطلب: 210549