گروه جامعه: سخنگوی وزارت بهداشت از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در کشور به حدود ۷۶ هزار نفر خبر داد، با این حال معاون این وزارتخانه، تلویحا آمار غیررسمی ۸۰۰ هزار نفر را صحیح دانست.
دكتر کیانوش جهانپور، که امروز چهارشنبه، ۲۷ اردیبهشت، در نشست خبری روزانه خود آمار رسمی مربوط به کرونا در ایران را ارائه میداد، گفت در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۵۱۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در ایران شناسایی شد و مجموع «مبتلایان قطعی» به ۷۶۳۸۹ نفر رسید. او همچنین از مرگ ۹۴ بیمار در طول این مدت خبر داد. تاکنون طبق آمار رسمی وزارت بهداشت، ۴۷۷۷ نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در ایران جان باختهاند. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، همچنین در مجموع تاکنون ۴۹۳۳۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شدهاند.
آمارهای رسمی در روزهای اخیر نشاندهنده کاهش مرگ و میر کرونا در ایران است، اما در روزهای اخیر برخی مقامات، اذعان کردهاند که آمار واقعی مبتلایان و درگذشتگان بسیار بیشتر از آمار رسمی است. امروز علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، با اعلام این که امکان برآورد دقیق همه مبتلایان به ویروس کرونا در هیج کشوری نیست، گفت: «این که ۸۰۰ هزار مبتلا شدند و چندین برابر آمار اعلامشده مرگ داریم، قطعا درست است، اما این که آمار رسمی را ضرب در ۲ یا سه یا عدد دیگری بکنیم، درست نیست».
با این حال آماری که رئیسی روز چهارشنبه ارائه کرد آماری را تایید میکند که یک روز پیشتر از طرف مجلس ایران منتشر شده بود. روز گذشته مرکز پژوهشهای مجلس ایران نیز در گزارشی بر اساس تخمینها اعلام کرد که آمار واقعی تعداد افراد جانباخته حدود دو برابر و آمار مبتلایان بین ۸ تا ۱۰ برابر آمار اعلامشده توسط وزارت بهداشت است. بر اساس آمار تخمینی این مرکز که روز سهشنبه ۲۶ فروردین منتشر شد، تعداد افراد جانباخته بر اساس ابتلا به کرونا هشت هزار و ۶۰۹ نفر و تعداد مبتلایان بین ۶۰۰ تا ۷۵۰ هزار نفر است.
وزارت بهداشت ایران پیش از این توضیح داده که آمار آنان به استناد معیارهای رسمی و پاسخ تست نهایی از افراد است و افرادی را که علائم بالینی داشتهاند یا دارند در آمار خود لحاظ نمیکنند. ناهید خداكرمی عضو شورای شهر تهران امروز در همین زمینه گفته است: «روزانه در تهران بین ۷۰ تا بالای ۱۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا یا مشکوک به کووید- ۱۹ دفن میشوند. بسیاری از فوتیها، پاسخ تست کرونا آنها پس از دفن مشخص میشود و علت مرگ عدهای دیگر هم آر.دی.اس یا دیسترس تنفسی یا همان رنج تنفسی قید میشود.»