گروه ورزشی: باشگاه تراکتور بعد از خصوصی سازی، رونق قابل توجهی در فعالیتهای نقل و انتقالاتی داشته است.
حضور تعداد زیادی بازیکن خارجی گران قیمت یکی از مهمترین شاخصههای مهم در تراکتور محسوب میشود.همچنین فصل گذشته در اولین سال از خصوصی شدن تراکتور، بازیکنان خارجی گران قیمتی به تیم تراکتور پیوستند، اما اگر یوکی سوگیتای ژاپنی را از بین خارجیها حذف کنیم، مابقی به هیچ عنوان ارزش این همه هزینه را نداشتند. در دومین فصل خصوصی شدن تراکتور نیز شاهد تداوم جذب بازیکن خارجی در این باشگاه بودیم. سرنوشت خارجیهای تراکتور، به بدترین شکل ممکن در لیگ نوزدهم رقم خورد. آنها که از نظر فنی برای تراکتور توفیقی نداشتند، از نظر مالی هزینه زیادی را به این باشگاه تحمیل کردند.
در ادامه این گزارش عملکرد خارجیهای تراکتور در لیگ نوزدهم را بررسی میکنیم:
ویلیان میمبلا؛ بیشترین تعداد حضور در میان خارجیها
ویلیان میمبلا، هافبک پرویی تراکتور با تبلیغات رسانهای بسیاری از سوی باشگاه تراکتور، وارد تبریز شد. از او به عنوان مارادونای پله یاد میکردند، اما در ادامه متوجه شدیم که میمبلا را با نام خودش خطاب کنیم بیشتر به او میآید! از نظر آماری، میمبلا قابل توجهترین عملکرد را در میان خارجیهای تراکتور داشته است. او بیشترین تعداد حضور را در میان هم تیمیهای خارجی اش دارد. میمبلا ۸ بازی برای تراکتور انجام داده است. او در ۴ بازی از این ۸ بازی به عنوان یکی از یازده بازیکن اصلی به میدان رفته است. ۷۳۳ دقیقه حضور در میدان، حاصل کار میمبلا در لیگ نوزدهم بوده است. او تنها یک بار موفق به گلزنی شده و گلی هم با پاس او به ثمر نرسیده است.میمبلا در هفتههای پایانی پیش از تعطیلی لیگ در تبریز حضور نداشت و شایعاتی مبنی بر پایان کارش در تراکتور نیز منتشر شد، اما تراکتوریها اعلام کرده اند که هنوز در این مورد تصمیمی اتخاذ نشده و دلیل غیبت میمبلا را مشکلات شخصی و مصدومیت در رسانهها اعلام کردند.بیشتر از اینکه از میان خصوصیات بارز بازیکنان آمریکای جنوبی، ظرافت را در بازی میمبلا ببینیم، خشونت را در بازیهای او شاهد بودیم، به طوری که او به ازای هر بازی که به عنوان بازیکن ثابت در میدان بوده، یک کارت زرد دریافت کرده است.
جفرسون یوری
جفرسون یوری مدافع برزیلی که در نقل و انتقالات به تیم تراکتور پیوست، تاکنون فقط ۲ بازی برای سرخپوشان تبریزی انجام داده است و این بازیکن نتوانسته رضایت الهامی را در خط دفاع جلب کند.
در حالی که معاون حقوقی باشگاه تراکتور چند روز پیش اعلام کرده بود که جفرسون یوری مدافع برزیلی درخواست فسخ قراردادش را کرد، اما سرپرست باشگاه با تکذیب این موضوع گفت: مدافع برزیلی به کشورش بازگشته، اما با شروع تمرینات به تبریز بازمی گردد.
کوین فورچونه؛ گران بود و کم بازده!
از کوین فورچونه به عنوان گرانترین بازیکن تاریخ لیگ برتر یاد میشد؛ این ادعای باشگاه تراکتور بود. فورچونه مارتینیکی قرار بود جای آنتونی استوکس را پر کند و قیمتی که پای حضورش در تراکتور خرج شده بود، نشان میداد که قرار است خبرهای خوبی از او در لباس سرخ تراکتور بشنویم. اما این اتفاق رخ نداد. فورچونه نمایشی ناامید کننده در تراکتور داشت و در نهایت به دلیل آنچه که از آن به عنوان مشکلات مربوط به تفاوتهای فرهنگی یاد میکرد، تبریز را برای همیشه ترک کرد. او ۱۰ بازی برای تراکتور انجام داد و تنها موفق شد یک بار برای تیمش گلزنی کند. فورچونه به قدری ناامید کننده عمل کرد که در بسیاری از بازیها سرمربیان تراکتور حضور بازیکن جوانی، چون محمدرضا آزادی را به حضور او در میدان ترجیح میدادند.
مازولا؛ خنثی و بی اثر
مازولا، دیگر بازیکن خارجی بود که تراکتور در لیگ نوزدهم جذب کرد. مصطفی دنیزلی، سرمربی تراکتور در آغاز فصل، اعتقاد زیادی به مازولا داشت و امیدوار بود با حضور این بازیکن در میانه میدان، خلاقیت را در تیمش بالا ببرد. مازولا در بازیهایی که برای تراکتور به میدان رفت، نتوانست به گونهای که باید کار کند و خیلی زود شاهد کمرنگ شدن حضور وی در ترکیب سرخ پوشان بودیم. مازولا ۶ بار برای تراکتور به میدان رفت و نه توفیقی در گلزنی داشت و نه توانست به عنوان یک هافبک، نقشی در به ثمر رسیدن گلهای تیمش ایفا کند. مازولا در تعطیلات نیم فصل راهی کشور شد، اما دیگر بازنگشت. بعد از مدتی مشخص شد که او با اتلتیکو یوونتوس برزیل قرارداد امضا کرده و به این ترتیب داستان او هم در تراکتور به بدترین شکل ممکن به پایان رسید.
یوکی سوگیتا؛ سوباسای ناکام!
یوگی سوگیتا، ژاپنی محبوب هواداران تراکتور، پایان جالبی در این تیم نداشت. عملکرد قابل قبول هافبک ژاپنی در لیگ هجدهم به همراه انضباط بالای او، این تفکر را به وجود آورده بود که شاهد تداوم حضور او در ترکیب تراکتور باشیم. اما دنیزلی اعتقاد زیادی به سوگیتا نداشت. دور ماندن از ترکیب اصلی برای بازیکنی که فصل گذشته یکی از ارکان اصلی تیمش بود، هافبک ژاپنی را با افت روحیه مواجه ساخت. سوگیتا در فرصتهایی که برای حضور در ترکیب به دست میآورد تا آخرین حد توانش استفاده میکرد، اما این سوگیتا با سوگیتایی که فصل گذشته دیده بودیم تفاوت زیادی داشت. با گذشت چند هفته از لیگ دیگر از سوگیتا به عنوان غایب بزرگ ترکیب تراکتور استفاده نشد، چرا که او دیگر به یک بازیکن نیمکت نشین تبدیل شده بود. سوگیتا در نقل و انتقالات زمستانی از تراکتور جدا شد. مسئولان تراکتور اعلام کردند که هافبک ژاپنی علی رغم جدا شدن از این تیم، فصل آینده بازخواهد گشت.
عکاشه حمزاوی؛ آخرین تیر در تاریکی
عکاشه حمزاوی به عنوان جانشین کوین فورچونه و با مبلغی کمتر از رقمی که برای به خدمت گرفتن او پرداخت شده بود به تراکتور پیوست. تراکتوریها که در پایان نیم فصل با سرنوشت عجیبی برای خارجی هایشان مواجه شده بودند، حمزاوی را با وسواس بسیاری انتخاب کردند، هر چند که در نقل و انتقالات تابستانی لیگ نوزدهم نیز ادعا میشد که فورچونه پس از بررسی صدها مهاجم بین المللی جذب تراکتور شده است! به هر حال در شرایطی که تراکتوریها موفق به جذب مهاجمان داخلی مورد نظرشان نشده بودند، عکاشه حمزاوی را به خدمت گرفتند. مهاجم تونسی تراکتور عملکرد قابل قبولی در ۳ بازی که برای این تیم انجام داده بر جای گذاشته است. گلزنی در اولین بازی اتفاقی بود که تراکتوریها را به مهاجم تونسی امیدوار کرد، اما در ۲ بازی بعدی که پیش از تعطیلی لیگ برتر از او شاهد بودیم، حمزاوی موفق به گلزنی نشد.