به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۲/۰۷ ساعت ۱۷:۴۹
کد مطلب : ۲۱۲۵۴۵

مواد غذایی که به کم‌خونی منجر می‌شوند

گروه سلامت: عادت‌های غلط غذایی، شرایط را برای ابتلا به کم‌خونی فراهم می‌کند .
مواد غذایی که به کم‌خونی منجر می‌شوند
بر اساس جدیدترین بررسی ها، مشخص شده است ۲۰ درصد خانم ها، ۵۰ درصد خانم‌های باردار و ۳ درصد آقایان به اندازه کافی آهن دریافت نمی‌کنند.عادت‌های غلط غذایی شرایط را برای ابتلا به این بیماری فراهم می‌کند و این همان چیزی است که در این مطلب به آن می‌پردازیم.بررسی‌ها نشان داده اند نوشیدنی‌هایی مانند چای و قهوه ترکیب‌های فنولیک دارند که مانع جذب آهن در دستگاه گوارش می‌شود.
زیاده روی در مصرف لبنیات
کلسیم موجود در موادغذایی مانند شیر، ماست، دوغ و پنیر وقتی با منابع غذایی حاوی آهن همراه شوند، هنگام جذب با آهن موجود رقابت می‌کنند و جذب این ماده معدنی را به حداقل ممکن می‌رسانند.
مصرف بیش از حد سویا
سویا ازجمله موادغذایی است که پروتئین دارد و این ترکیب مانع جذب آهن می‌شود بنابراین مصرف توام سویا با منابع گوشتی، عادت غذایی غلطی است که زمینه کمبود این ماده مغذی را فراهم خواهد کرد.
مصرف بیش از اندازه منابع اگزالاتی
مواد غذایی مانند اسفناج، ریواس، کرفس، هویج، خیار و جعفری ترکیبی به نام اسید اگزالیک دارند که در دستگاه گوارش با عناصر دو ظرفیتی پیوند می‌خورد و از جذب آن‌ها جلوگیری می‌کند بنا براین مصرف گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ به عنوان منابع آهن با سبزی‌های یاد شده شرایط بروز کم خونی را فراهم می‌کند.
برچسب ها: کم خونی