به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۲:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۲/۱۳ ساعت ۰۹:۱۶
کد مطلب : ۲۱۳۰۸۲

همه کارگران متأهل مشمول حق اولاد نیستند

گروه اقتصادی: همه کارگران دارای فرزند مشمول حق اولاد نیستند؛ اولین شرط تعلق گرفتن این مزایای مزدی ۷۲۰ روز بیمه‌پردازی است.
همه کارگران متأهل مشمول حق اولاد نیستند
به گزارش ایلنا، این روزها برخی کارفرمایان از کارگران خواسته‌اند تا برای برخورداری از حق اولاد تضامینی مثل گواهی تحصیل فرزندانشان بیاورند؛ با این‌حال کارگران نمی‌دانند که شرایط پرداخت حق اولاد چیست و مطابق قانون تامین‌اجتماعی حق اولاد در چه شرایطی قطع می‌شود.حق اولاد (حق عائله‌مندی) از مزایای جانبی حقوق و دستمزد کارگران است. طبق ماده ۸۷ قانون تامین‌اجتماعی، پرداخت کمک عائله‌مندی به عهده کارفرماست و باید هنگام پرداخت مزد یا حقوق به بیمه‌شده پرداخت شود. بر این اساس پرداخت حق اولاد به صورت ماهانه است. البته همه کارگران حق اولاد دریافت نمی‌کنند؛ بلکه به کارگری که سابقه ۷۲۰ روز بیمه‌پردازی به تامین اجتماعی را داشته باشد، پرداخت می‌شود، درنتیجه پرداخت حق بیمه به سایر صندوق‌ها که مورد تأیید سازمان تأمین اجتماعی نباشد موجبی جهت استحقاق فرد به دریافت کمک عائله‌مندی مذکور نخواهد بود.این مبلغ هرساله با افزایش حداقل دستمزد بیشتر می‌شود، چون ضریبی از افزایش حداقل مزد روزانه است. میزان حق اولاد معادل ۳ برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده برای هر فرزند در هر ماه است.باتوجه به اینکه حداقل مزد روزانه کارگران، ۶۱ هزار و ۱۸۰ تومان است، بنابراین حق اولاد کارگران به ازای هر فرزند زیر ۱۸ سال در سال جدید برابر با ۱۸۳ هزار ۵۴۲ تومان است. همچنین، آن دسته از کارگرانی که دارای دو فرزند هستند نیز مبلغ ۳۶۷هزار و ۸۶ تومان را به عنوان حق اولاد دریافت خواهند کرد.

گفتنی است که حق اولاد تا قبل از سال ۹۴ فقط تا ۲ فرزند قابل‌پرداخت بود که باتوجه به تغییراتی در حال حاضر محدودیتی از نظر تعداد فرزندان وجود ندارد و درصورت وجود شرایط بابت کلیه فرزندان قابل‌پرداخت است. اما کارگران می‌پرسند؛ آیا سن و جنسیت‌شان در پرداخت حق اولاد تاثیری دارد؟فرامرز توفیقی در پاسخ به این پرسش  که آیا حق اولاد بر مبنای سن و جنسیت شروطی برای پرداخت دارد یا خیر، می‌گوید: حق اولاد به کسی تعلق می‌گیرد که حداقل دو سال سابقه پرداخت بیمه داشته باشد. برای اولاد ذکور تا زمان سرباز شدن و اگر دانشجو باشند، حداکثر تا ۲۳ سالگی مشمول حق اولاد می‌شوند و بعد از ۲۳ سالگی به شرط ارائه گواهی اشتغال به تحصیل در دانشگاه مشمول حق اولاد می‌شوند.او می‌افزاید: برای اولاد مونث مادامی که ازدواج نکرده باشند، به پدرشان حق اولاد تعلق می‌گیرد یا اگر بعد از ازدواج، متارکه کردند و ثابت شد که نان‌آورشان والدین‌شان هستند، مشمول حق اولاد می‌شوند.درواقع طبق ماده ۸۶  قانون تأمین اجتماعی؛ کمک عائله‌مندی تنها در صورتی به فرزندان بیش از ۱۸ سال تعلق خواهد گرفت که آنان منحصراً به تحصیل اشتغال داشته (تا پایان تحصیل)، و یا در اثر بیماری و یا نقص عضو، طبق گواهی کمیسیون‌های پزشکی موضوع ماده ۹۱این قانون قادر بکار نباشند.بنابراین عدم توانایی جسمی در اشتغال فرزند نیز در حق اولاد موثر خواهد بود.
برچسب ها: کارگران حق اولاد