گروه بینالملل: رسانههای دولتی سوریه میگویند نیمه شب دوشنبه اسرائیل یک مرکز تحقیقاتی و یک پایگاه نظامی را در استان حلب سوریه هدف حمله موشکی قرار داده است.
این پنجمین بار در دو هفته گذشته است که اسرائیل اهدافی مرتبط با نیروهای ایرانی را در سوریه هدف قرار میدهد. خبرگزاری سانای سوریه گزارش داد که پدافند هوایی این کشور با موشکهای شلیک شده به پایگاه السفیره در شرق استان حلب مقابله کرده و تخمین خسارات هنوز در دست بررسی است. به گزارش خبرگزاری رویترز، گروه ناظر حقوق بشر سوریه نیز خبر میدهد که هواپیماهای جنگی اسرائیلی در شرق سوریه، در منطقه البوکمال در نزدیکی مرز با عراق، نیروهای ایران و متحدان آنها را هدف قرار دادهاند. هنوز از تلفات این حملات خبری منتشر نشده است. اسرائیل طی سالهای اخیر صدها حمله هوایی به سوریه انجام داده که اهداف آن نیروهای ایرانی، مواضع دولت سوریه و شبه نظامیان متحد آنها بوده است. اسرائیل در این زمینه به طور کلی در مورد عملیات خاصی اظهار نظر نمیکند. سازمانهای اطلاعاتی غربی و اسرائیلی میگویند نیروهای ایرانی و شبهنظامیان همپیمان آنها از بیابان شرقی سوریه، در مرز با عراق، برای انتقال شبهنظامیان و سلاحهای پیشرفته برای پشتیبانی از دولت سوریه و حزبالله لبنان استفاده میکنند.
سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد انبارهای تسلیحات مرتبط با ایران واقع در شرق شهر حلب سوریه و همچنین پایگاههای شبهنظامیان در شهر دیرالزور دوشنبهشب هدف حملات هوایی که احتمالا از سوی جنگندههای اسرائیلی انجام شده، قرار گرفتند. انبارهای تسلیحاتی در حلب متعلق به نیروهای نظامی ایرانی مستقر در سوریه و همچنین شبهنظامیان که در این حملات هدف قرار گرفتند در مجاورت آزمایشگاههای پدافندی سوریه واقع شدهاند. این سازمان، در گزارش خود گفت حملات هوایی «انفجارهای سهمگینی» را در پی داشت. حملات دیگری نیز در نزدیکی شهر المیادین در منطقه دیرالزور رخ داده است. حملات اسرائيل به سوریه پس از بروز بحران همهگیری ویروس کرونا مدتی متوقف شد، اما این کشور پس از وقفهای کوتاه حملات متعددی را آغاز کرده است که در یکی از آنها که جمعه گذشته در حمص انجام شد یک انبار مهمات ارتش سوریه منفجر شد. یک روز پیش از آن، ۱۱ اردیبهشت، نیز رسانهها از حمله موشکی به اهدافی وابسته به حزبالله لبنان در استان قنیطره سوریه خبر داده بودند.
در یک حمله دیگر که پیش از آن در حومه دمشق صورت گرفت، رسانههای منطقه گزارش دادند که ظاهراً هدف حمله اسرائیل مکانهای استقرار نیروهای جمهوری اسلامی و همپیمانانش در الکسوه در جنوب دمشق و منطقه سیده زینب بوده است. گروه ناظر حقوق بشر سوریه مدعی شده که «چهار ایرانی و سه سوری» در این حمله جان باختند. نفتالی بنت، وزیر دفاع در دولت موقت اسرائیل روز ۱۰ اردیبهشت اعلام کرده بود که کشورش موضع قاطعانهتری را علیه نیروهای مورد حمایت ایران در سوریه در پیش گرفته است. به گفته وزیر دفاع اسرائیل، این کشور از مرحله متوقف کردن پیشرویهای نیروهای مورد حمایت ایران در سوریه، به مرحله اعمال فشار برای خروج آنها از سوریه رسیده است. روسیه با وجود آن که از پشتیبانان اصلی دولت بشار اسد در دمشق است حملات اسرائیل به مواضع سوری و ایرانی در سوریه را عمدتاً نادیده گرفته است.