دریافت لینک صفحه با کد QR
تاثیر چاقی بر ابتلا به کرونا
20 ارديبهشت 1399 ساعت 8:53
گروه علمی: محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران میگویند: از آن جا که چاقی زمینهساز بروز بسیاری از بیماریها است، خطر بستری شدن فرد مبتلا به بیماری را افزایش میدهد. بنابراین توصیه میشود افراد چاق جزو گروههای در معرض خطر در نظر گرفته شوند و از وضعیت سلامتیشان بیشتر مراقبت شود.
به گزارش ایسنا، محققان موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به این سوالات پاسخ دادهاند که آیا افراد چاق برای ابتلا به بیماری کرونا مستعدترند؟ آیا عوارض کووید-۱۹ در افراد چاق شدیدتر است؟بر اساس آنچه موسسه ملی تحقیقات سلامت منتشر کرده است، به طور معمول چاقی با شاخص توده بدنی سنجیده میشود. شاخص توده بدنی از طریق تقسیم وزن(بر حسب کیلوگرم) بر مجذور قد(بر حسب متر) محاسبه میشود. بر اساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای آمریکا، ۴۸ درصد مبتلایان به کووید-۱۹ در گروه چاق(با شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر) قرار داشتهاند.یافتههای اطلاعرسانی این مرکز، چاقی شدید(شاخص توده بدنی ۴۰ و بالاتر) را به عنوان یکی از شرایط خاص پزشکی برشمرده است و بر لزوم توجه به افراد خیلی چاق به عنوان گروه در معرض خطر بالاتر از نظر ابتلا به کووید-۱۹ تاکید کرده است.یافتههای یک مطالعه انجام شده در فرانسه نیز نشان داد که افراد با شاخص توده بدنی ۳۵ و بالاتر، از نظر ابتلا به موارد شدید کووید-۱۹(نیازمند بستری در بخشهای ویژه) در معرض خطر بالاتری هستند.
با این حال، اطلاعات مربوط به مبتلایان به کووید-۱۹ در چین نشان داد که بالا بودن شاخص توده بدن به تنهایی، با ابتلا به بیماری یا داشتن یکی از عوارض خطرناک کووید-۱۹ رابطهای نداشته است. اما با توجه به اضطرار در انجام مطالعات، باید این موضوع مدنظر باشد که تاثیر متغیرهای زمینهای( مانند نژاد، نوع مراقبت، وضعیت اجتماعی اقتصادی یا سابقه بیماریهای زمینهای) در شواهد مذکور به دقت مورد بررسی و کنترل قرار نگرفتهاند.از سوی دیگر، چاقی شدید باعث تشدید سندرم تنفسی حاد میشود که یکی از اصلیترین عوارض بیماری کرونا است و علاوه بر ایجاد مشکلات حیاتی برای بیمار، کارآمدی تیم درمان برای حمایتهای تنفسی در این بیماران را تضعیف میکند.چاقی، زمینهساز بروز سایر بیماریهای مزمن نیز بوده است و ممکن است افراد مبتلا را در گروههای حساس قرار دهد و شانس بروز و تشدید کووید-۱۹ را افزایش دهد. همچنین التهاب مزمن بافتهای بدن که به طور معمول در افراد دارای اضافه وزن وجود دارد، میتواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و روند بهبود بیماری را مختل و طولانیتر کند.نتایج مطالعهای دیگر نشان داده است که افراد با سن کمتر از ۶۰ سال و دارای شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر، بیشتر از سایران نیازمند بستری شدن و دریافت مراقبتهای ویژه تنفسی هستند.
کد مطلب: 214193
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir