حمله سایبری به بندر رجایی، کار اسرائیل بود
30 ارديبهشت 1399 ساعت 20:31
گروه بینالملل: یورونیوز نوشت: تایید انجام حمله سایبری اسرائیل به بندر «شهید رجایی» ایران توسط مقامهای هر دو کشور بر طرح فرضیههای غیررسمی ارتباط این حمله با نقص فنی احتمالی سیستم موشکی شناور جماران و ارسال محموله بنزین ایران به ونزوئلا دامن زد.
روزنامه واشنگتن پُست روز دوشنبه خبر داد که بندر «شهید رجایی» ایران واقع در استان هرمزگان، روز شنبه ۹ مه(۲۰ اردیبهشت) مورد حمله سایبری اسرائیل قرار گرفت و فعالیتهای عادی این بندر مختل شد. آموس یدلین، مقام سابق امنیتی اسرائیل نیز روز سه شنبه در گفتگو با روزنامه تایمز اسرائیل با تایید این خبر، یاد آور شد که این حمله در واکنش به عملیات سایبری ماه آوریل ایران به «تاسیسات آب شُرب اسرائیل» انجام شده است. ایران رخداد این حمله را تایید کرد ولی یک مقام مسئول در بندر «شهید رجایی» ضمن رد ادعای حمله موفق به تاسیسات این بندر به خبرگزاری تسنیم گفت: «در هفته گذشته برخی اختلالها در سامانههای رایانهای بندر به وقوع پیوست که میتواند ناشی از حمله سایبری باشد ولی با توجه به آمادگی کامل واحدهای پدافند غیرعامل در تاسیسات بندر شهید رجایی و مقابله به موقع و موثر با اشکالات به وجود آمده، هیچگونه اخلالی در روند فعالیتهای جاری ایجاد نشد.» با این حال واشنگتن پست مدعی است که حمله سایبری اسرائیل به مهمترین پایانه تجاری ایران، سیستم رایانهای کنترل جریان ورود و خروج کشتی و کالای این بندر را به طور کامل از کار انداخته و تمامی فعالیتهای آن را تعطیل کرده است. روزنامه تایمز اسرائیل هم با استناد به تصاویر ماهوارهای که در اختیار دارد، ادعای واشنگتن پست را تایید کرده و نوشته که هرج و مرج در این بندر تا۱۱ و ۱۲ مه(۲۲ و ۲۳ اردیبهشت) همچنان ادامه داشته است.
این در حالی است که نیروی دریایی ارتش ایران روز ۱۰مه(۲۱ اردیبهشت) تایید کرد که در جریان یک «تمرین نظامی»، ناوچه کنارک دچار حادثه شده است. رسانههای ایران نیز خبر دادند که در جریان شلیک خطای موشک از سوی ناو جماران به سمت ناوچه کنارک، این شناور پشتیبانی سبک مورد اصابت قرار گرفته و ۱۹ تن از نظامیان حاضر در آن کشته و ۱۵ نفر نیز مجروح شدهاند. همچنین برخی رسانههای فارسی زبان نیز با انتشار فرضیهای غیر رسمی احتمال دادهاند که حمله سایبری اسرائیل با هدف اخلال در روند بارگیری و حرکت ۵ نفتکش ایرانی بوده که با محموله بنزین و با نادیده گرفتن تحریمها و هشدارهای آمریکا، عازم ونزوئلا شدهاند. هنوز هیچ سند و ادعای رسمی در مورد ارتباط حمله سایبری اسرائیل و نقص فنی احتمالی سیستم موشکی شناور جماران و ارسال محموله بنزین ایران به ونزوئلا وجود ندارد ولی بازار گمانهزنی در خصوص آن در رسانههای ایران و فضای مجازی داغ شده است.
مقام سابق امنیتی اسرائیل نیز در ادامه گفتگوی روز سهشنبه خود با تایمز اسرائیل تاکید کرده که اسرائیل حمله به تاسیسات غیرنظامی خود را برنمیتابد و بر پایه همین رویکرد از طریق حمله سایبری اخیر به ایران هشدار داده که میتواند با استفاده از ابزارهای مدرن اقتصاد این کشور را دچار اخلال جدی کند. او انگیزه ایران از حمله سایبری به تاسیسات آبی اسرائیل را واکنش به حملات مستمر تلآویو به نیروهای نظامی این کشور در سوریه عنوان کرد. البته روزنامه تایمز اسرائیل مستقلا تایید کرده که انجام حمله متقابل سایبری به تاسیسات ایران، پیش از انجام در نشست محرمانه کابینه امنیتی اسرائیل بررسی شده بود. پیشتر پایگاه خبری واینت(Ynet) اعلام کرده بود که در فصله ۲۴ تا ۲۵ آوریل گذشته ارتش سایبری ایران حداقل شش تاسیسات آب را در سراسر اسرائیل هدف حمله خود قرار داده و باعث ایجاد اختلالهای جزئی در آن شده است. ایران و اسرائیل بیش از یک دهه است که درگیر جنگ مخفی سایبری هستند. نخستین بار در سال ۲۰۱۰ حمله سایبری اسرائیل و آمریکا به تاسیسات اتمی ایران از طریق ارسال ویروس «استاکس نت» رسانهای شد.
کد مطلب: 216016