SOS جادهای در ایران راهاندازي ميشود
تسنيم , 26 آبان 1392 ساعت 23:59
گروه جامعه: رئیس سازمان امداد و نجات با ارائه پیشنهاد ایجاد SOS جادهای در ایران از وجود شمارههای متعدد اطلاع رسانی در جادهها از جمله شمارههای ۱۱۵ و ۱۱۰ انتقاد کرد و گفت: تعدد این شمارهها حادثه دیدگان را در زمان حادثه سرگردان میکند.
محمود مظفر با اشاره به پیشنهادی که به کمیسیون راهها برای ایجاد بستری برای هماهنگی بیشتر جهت حادثهدیدگان در جادهها با یک شماره واحد اظهار داشت: سازمان امداد و نجات هلال احمر با توجه به ایجاد بستر شماره 112 در سراسر ایران این آمادگی را دارد تا مسئولیت پایگاه SOS جادهای کشور را بر عهده گیرد. وی افزود: پایگاه SOS که ریشه آن برگرفته از پایگاههای امداد و درمان اروپا است، میتواند در زمان حوادث جادهای تمام سازمانهای مرتبط امدادی را هماهنگ کند. براین اساس شماره 112 سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز هماهنگ با بیش از 100 کشور جهان که از این شماره استفاده میکنند در سراسر کشور آمادگی دریافت گزارشات حوادث جادهای و متعاقب آن هماهنگی با سازمانهای مرتبط و اعزام امدادگر را دارد.
مظفر با انتقاد بر اینکه در حال حاضر در جادهها شاهد آن هستیم که پلیس شماره 110 را معرفی کرده و متعاقب آن اورژانس نیز شماره 115 را به مردم گوشزد میکند و در نهایت هلال احمر نیز دارای شماره 112 است، ادامه داد: بر این اساس وقتی یک شماره واحد در جادهها به مردم معرفی شود مسلماً مردم در زمان حادثه جادهای سریعتر میتوانند با شماره مربوطه تماس بگیرند که متعاقب آن کمکرسانی نیز بهتر صورت میپذیرد وگرنه با این تعدد شمارهها مردم در زمان حادثه برای اطلاع تصادفات سرگردان میشوند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر امدادرسانی در حوادث کوهستان و غرق شدگی در سواحل نیز هیچ متولی مشخصی ندارد و مردم از روی عادت با هلال احمر تماس میگیرند، عنوان کرد: در حال حاضر پلیس و اورژانس مدعی هستند که میتوانند با شمارههایی که دارند برای دریافت گزارش در حوادث اقدام کنند ولی سازمان امداد و نجات نیز این ادعا را میتواند عنوان کند که شماره 112 با توجه به بسترهایی که برایش فراهم شده است بسیار بهتر میتواند مسئولیت SOS جادهای برعهده بگیرد. مظفر در تشریح قابلیتهای شماره 112 سازمان امداد و نجات عنوان کرد: این شماره قابلیت آن را دارد در زمانی که داخل تلفن همراه سیمکارتی نباشد به راحتی با شماره 112 تماس گرفته شود به طوری که حتی فروشندگان تلفنهای همراه نیز وقتی میخواهند صحت سلامت گوشیهای موبایل را چک کنند بدون سیمکارت با شماره 112 تماس بگیرند.
وی بیان داشت: از طرف دیگر نیز سازمان امداد و نجات برخلاف سازمانهای مرتبط امدادی تواناییها و تجهیزات بالقوه بسیاری دارد مثلا امدادگران هلال احمر میتوانند در رهاسازی تصادفیها از داخل خودروها اقدام کنند، با استفاده از ستهای هیدرولیک و تجهیزات معلق برای امداد رسانی در فضاهای بلند اقدام کند. همچنین با داشتن سگهای تجسس میتواند خودروها و حادثهدیدگانی که در نقاط کور گرفتار شدهاند اقدام کند و در کنار تمام این مسائل باید به وجود 17 بالگرد و تعداد قابل توجهی از خودروهای نجات و آمبولانس در این سازمان اشاره کرد. مظفر تصریح کرد: سازمان امداد و نجات در امدادرسانی به جادهها دارای پایگاههای اسکان اضطراری است که میتواند در زمان برف و کولاک و حوادثی که به اسکان اضطراری آسیبدیدگان احتیاج دارد اقدام کنند.
وی با بیان اینکه اگر با پیشنهاد سازمان امداد و نجات برای پذیرفتن مسئولیت SOS جادهای موافقت شود این سازمان آمادگی دارد در آینده حتی SOS کشوری یعنی دریافت گزارشات حوادث متعدد و متفاوت در جادهای از جمله سیل و زلزله را نیز دریافت کند، خاطرنشان کرد: بنابراین فقط در یک مدت کوتاه با هماهنگیهای لازم با سازمانهای امدادی مورد نظر میتوان SOS جادهای را به اجرا درآورد.
کد مطلب: 21669