کودکان تنهای امروز، جوانان افسرده فردا
18 خرداد 1399 ساعت 13:09
گروه جامعه: نگاهی اجمالی بر تاثیرات سلامت بهداشت روانی نشان میدهد، احتمال مراجعه کودکان و نوجوانان تنهای امروز، در سالهای آینده به مراکز سلامت و روان در مقایسه با سایرین بیشتر خواهد بود.
بر اساس اظهارات محققان سلامت و روان که در مورد آثار طولانی مدت تنهایی مطالعه میکنند، کودکان و نوجوانان سالها پس از اتمام دوران انزوای اجتماعی و تنهایی در معرض بالای ابتلا به افسردگی و اضطراب هستند و مراکز خدمات بالینی باید آماده تعداد زیاد مراجعهکنندگان باشند.این تحقیق شامل بیش از 60 مورد ارزیابیشده توسط محققان در مورد مباحث انزوا، تنهایی و سلامت روان در افراد 4 تا 21 سال است.بر اساس این تحقیق جوانانی که تنها هستند تا سه برابر بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به افسردگی در آینده قرار دارند و عوارض ناشی از تنهایی ممکن است تا 9 سال ادامه داشته باشد.این تحقیق ارتباط بین تنهایی و افزایش خطر بروز مشکلات روانی جوانان را نشان میدهد. همچنین شواهد نشان میدهد که مدتزمان تنهایی نسبت بهشدت آن، بهمراتب اثرات زیانبارتری برای جوانان به دنبال خواهد داشت.محققان میگویند: نتایج این تحقیق هشداری برای سیاستگذاران در افزایش مراجعهکنندگان جوان به مراکز سلامت و روان انگلستان و سراسر جهان در آینده است.دکتر ماریا لودز، روانشناس بالینی گروه روانشناسی دانشگاه بث و محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: "با تحقیقاتی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که ارتباط تنگاتنگی بین تنهایی و افسردگی در سنین جوانی همراه با اثرات کوتاهمدت و بلندمدت وجود دارد. ما معتقدیم که که ممکن است 10 سال طول بکشد تا واقعا بتوانیم مقیاس تاثیر سلامت روانی که بحران کووید- 19 ایجاد کرده است را درک کنیم. ".او در ادامه بیان کرد: برای معلمان و سیاستگذارانی که در حال برنامهریزی برای شروع مجدد مدارس در انگلستان هستند، نتایج این تحقیقات پیامدهای مهمی در نحوه مدیریت این روند خواهد داشت.
وی افزود: شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مدتزمان تنهایی برخلاف شدت آن، بیشترین تاثیر را در میزان افسردگی جوانان دارد. این بدین معناست که بازگشت هر چه سریعتر به شرایط روحی طبیعی مهم است .بااینوجود نحوه شکلگیری احساسات و تجربیات جوانان در این دوره در چگونگی مدیریت این فرایند اهمیت دارد. با بازگشت محصلین به مدرسه باید اهمیت بازی در برقراری رابطه مجدد با دوستانشان را در اولویت قرار دهیم و به بهبود این دوره شدید انزوا کمک کنیم.محققان همچنین در نامه سرگشاده اخیر خود به وزیر امور خارجه انگلستان، گاوین ویلیامسون در خصوص حمایت از سلامت اجتماعی-عاطفی کودکان طی دوران خانه نشینی و پسازآن پیشنهاداتی ارائه کردند.به عقیده محققان، کاهش محدودیتهای دوران خانهنشینی باید بهگونهای باشد تا کودکان زمان و فرصت کافی بازی با همسالان خود را در داخل و خارج از مدرسه داشته باشند درحالیکه اقدامات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی همچنان برقرار است. ما باید مدارس را به شیوه مناسبی تامین کنیم و راهکارهای مناسبی در خصوص حمایت از سلامت عاطفی کودکان در دوران پس از خانهنشینی، همزمان با بازگشایی مجدد مدارس ارائه دهیم و در این زمان نقش بازی را نسبت به پیشرفت تحصیلی باید در اولویت قرار دهیم و مزایای اجتماعی و عاطفی بازی و تعامل با همسالان در کنار راهنمایی در مورد خطرات عینی برای کودکان باید بهطور واضح توضیح داده شود.با تایید اقداماتی که باید بهصورت متعادل در زمینه راهاندازی مجدد اقتصاد و نابرابریهای آموزشی صورت گیرد، نامه آنان به وزیر حاکی از آن است که سلامت عاطفی ضعیف در کودکان منجر به مشکلات سلامت روان طولانیمدت میشود و پیشرفت تحصیلی ضعیف، بار اقتصادی قابلتوجهی به دنبال خواهد داشت.نتایج این تحقیق در مجله روانپزشکی کودکان و نوجوانان آکادمی آمریکا منتشرشده است.
کد مطلب: 217834