به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۸ - ۱۲:۰۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۳/۱۸ ساعت ۱۷:۴۷
کد مطلب : ۲۱۷۸۸۴

رابطه طاسی مردان و ابتلای به کرونای شدید

گروه علمی: بررسی‌های اپیدمیولوژیک در مورد بیماری کرونا یا کووید ۱۹ در حال انجام و تکمیل هستند و انتظار می‌رود که احتمال ارتباط هر متغیری که بتوان تصور کرد با میزان ابتلا و یا شکل شدید بیماری، مورد بررسی قرار گیرد. مثلا یکی از اولین متغیرهایی که به ذهن پژوهشگران رسید، رابطه گروه خونی و ابتلا به کرونا بود.
رابطه طاسی مردان و ابتلای به کرونای شدید
اما پژوهش جدیدی که انجام شده، در نوع خودش جالب است، نتایج این پژوهش در نشریه انجمن پوست آمریکا به چاپ رسیده است.بر اساس پژوهشی که در اسپانیا انجام شده، از ۱۲۲ مرد مبالا به کووید ۱۹ که در سه بیمارستان مادرید، بستری شده‌اند، ۷۹ درصدشان طاس هستند! در یک مطالعه جداگانه روی ۴۱ بیمار دیگر، ۷۱ درصد آنها طاس بودند.اما طاس بودن، چه ربطی به ابتلا به کووید ۱۹ و شکل شدید منجر به بستری آن دارد؟دانشمندان برای این مطلب نامی به نام نشانه گاربین یا Gabrin Sign گذاشته‌اند. وجه تسمیه آن، نخستین پزشک فوت شده در آمریکا به خاطر کرونا است. نام این پزشک دکتر فرانک گاربین بود و ایشان طاس بودند!این حدس وجود دارد که هورمون‌های مردانه ورود ویروس به داخل سلول‌ها را تسهیل می‌کنند.این سوال وجود دارد که آیا از این به بعد «طاسی» را یک عامل خطر مستقل ابتلا به شکل شدید بیماری کرونا حساب کنیم یا خیر!

اما در مورد زنان چه؟
گمان می‌رود که بهتر است به صورت مشابهی نقش هورمون‌ها در زنان هم در رابطه به کووید ۱۹ بررسی شود. مثلا در بانوانی که به خاطر ابلا به سندرم متابولیک، افزایش هورمون مردانه دارند، یا آنهایی که قرص پیشگیری از بارداری حاوی پروژسترون می‌خورند که به گیرنده آندروژنی متصل می‌شود، باید بررسی شود که احتمال ابتلا به بیماری بیشتر است یا خیر.فراتر از همه اینها آیا می‌توان با سرکوب تولید هورمون‌های مردانه کمکی به پیشگیری از بیماری کرد؟
برچسب ها: ویروس کرونا