۵ میلیون بگیر، فحش بنویس!
باشگاه خبرنگاران , 25 خرداد 1399 ساعت 10:31
گروه جامعه: از مشاغل کاذب فضای مجازی خبر دارید؟ اصلا میدانید در فضای مجازی شغلهایی وجود دارند که ۵۰ میلیون تومان در روز درآمد دارند؛ این روزها روند صعودی نرخ بیکاری در کشور تا حدی است که موجب افزایش تقاضای بیکاران در مشاغل کاذب شده است.
اما شاید شما در نگاه اول مشاغل کاذب را مشاغلی بدانید که معمولاً اصناف، تعزیرات و مأموران سد معبر شهرداریها از اشتغال این افراد جلوگیری میکنند و یا تراکتپخشکنها، دستفروشان لباس، کفش، پیراهن، شلوار، جوراب، گل، فال حافظ، خوراکی، مواد آشامیدنی در مترو و کنار خیابان را جزء مشاغل غیر رسمی و زیرزمینی بدانید، اما اینها تنها بخشی از مشاغلی هستند که شاغلین در آنها به صورت مجازی کسب درآمد میکنند. در این میان هستند مشاغلی که در فضای مجازی و بدون حضور فیزیکی صاحب شغل بسیار فعال هستند.گزارشی از درآمد بعضی از شغلها در فضای مجازی نشان میدهد که هر بازدید کننده صفحات یا به اصطلاح سین کارها برحسب فعالیتشان، ماهانه بین ۱.۵ تا ۳ میلیون در ماه و کپشن نویسهای اینستاگرامی بین ۵ تا ۵۰ میلیون در ماه درآمد دارند، اما بعضیها هم روزانه درآمد میلیونی دارند مثل هشتگ زنها که چیزی بین یک تا ۲۰ میلیون در روز درآمد دارند. تبریک گوهای تولد هم در اینستاگرام داریم که به ازای هر تبریک بر اساس معروفیت و البته تعداد فالوئرهایشان بین یک تا ۲۰ میلیون دریافت میکنند، اما شاید باورتان نشود یک عده هم هستند که ماهی بین یک تا ۵ میلیون دریافت میکنند تا در صفحات اشخاص خاص مثل افراد چهره و یا یک فرد مورد نظر فحش بنویسند و از این راه درآمد کسب کنند.
البته آن چیزی که بسیار قابل توجه است این است که عکسهایی که این روزها در استوری عدهای از فالوئرهایتان میبینید که غذاها و رستورانهای لاکچری و خفن را به اشتراک میگذارند و ادعا میکنند از غذای فلان رستوران لاکچری میل کردند و یا اینکه برای جلب نگرانی شما نسبت به خودشان گاه عکسی از سرمی که در درمانگاه به دستشان وصل شده است استوری میکنند، فروشی هستند و ممکن است آنها در ازای دریافت چنین عکسهایی مبلغی معادل ۵۰ هزار تومان یا یک میلیون در روز پرداخت کرده باشند.اما در راستای همه مشاغل مختلفی که به دنبال فراگیر شدن اینستاگرام و تلگرام در فضای مجازی شکل گرفت. دسته دیگری را هم میتوان در رده مشاغل کاذب گذاشت که از بین آنها میشود به نمونههایی مثل فروختن آیدی اشاره کرد.یکی از افرادی که در حال حاضر مشغول به این کار است، میگوید: به محض محبوبیت یک شبکه اجتماعی عدهای از قبل اقدام به ساختن صفحات و حسابهای کاربری با اسم سازمانها، ارگانها و رسانهها و اشخاص شناخته شده میکنند و با این کار بعدها با مبالغ هنگفت این آیدیها را با اسم این افراد به خودشان میفروشند.اگر روزانه مسافر تاکسیهای خطی در سطح شهر باشید شاید بارها تا به حال به پدیده لیدرهای مسافرکش برخورد کرده باشید. کارشان این است که مسافران را برای سوار شدن به تاکسی هدایت میکنند. از نظر مسافران این کار مزاحمتی ایجاد نمیکند و حتی باعث رعایت کردن صف هم میشود. رانندههای خطی هم از این موضوع راضی هستند، اما سوال اینجاست که چه چیزی نصیب این افراد میشود؟
یکی از این لیدر های تاکسی میگوید: در ازای کاری که انجام میدهم از رانندههای خطی و مسافران مبلغی مطالبه نمیکنم، بلکه منبع درآمدم رانندههای غیرخطی هستند.او ادامه داد: یعنی افرادی که مسافربر تاکسی یا شخصی دارند، اما در خط خاصی کار نمیکنند، اگر بخواهند در خطی مسافر سوار کنند باید حق حساب خط نگهدار تاکسی را بدهند.این مشاغل اغلب به خاطر نداشتن بیمه و بررسیهای لازم هیچ نظارتی ندارند و یکی از مهمترین عوامل پیدایش چنین شغلهای کاذب و آسیب رسان، کاهش رونق فضای کسب و کار و ناکام ماندن افراد جامعه در امرار معاش روزانه است که موجب میشود افراد سودجو با سوء استفاده از فقر فرهنگی برخی بخشهای جامعه و نبود اطلاعات کافی، مستدل و منطقی، نقاط آسیب پذیر را شناسایی کنند و از طریق افرادی که به شدت نیازمند تأمین معاش روزمره زندگی خود هستند، سودهای کلان به جیب بزنند و در سایه سار آسایش تلاش دیگران به راحتی در ناز و نعمت به سر ببرند.
کد مطلب: 218901