گروه علمی: مراقبت از سیستم ایمنی بدن در دوران شیوع کرونا از هر زمان دیگری مهمتر است و در حالی که خوردن غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی مانند پرتقال و کلم بروکلی مطمئناً میتواند کمک کننده باشد، جلوگیری از مصرف سایر غذاها حتی ممکن است مهمتر باشد.
اگر پاتوژنها وارد بدن شما شوند، سیستم ایمنی بدن گلبولهای سفید را برای مقابله با آن اعزام میکند و تا زمان از بین رفتن تهدید متوقف نمیشود. اگر مصونیت بدن شما به نوعی ضعیف باشد یا به خطر بیفتد، سیستم ایمنی بدن کار سختی را انجام میدهد و حساسیت شما به ابتلا به ویروس کرونا، آنفولانزا، سرماخوردگی یا سایر عفونتها افزایش مییابد.
نان سفید
نان سفید مقصر اصلی سرکوب سیستم ایمنی بدن است. نان سفید، کلوچهها، کیکها، رولتها و ... که با آرد سفید تهیه میشوند دارای کالری زیاد و مواد مغذی کم هستند، بنابراین میتوانند در افزایش وزن و خطرات مرتبط با چاقی و مقاومت به انسولین نقش داشته باشند. محصولات ساخته شده با دانههای تصفیه شده مانند نان سفید نیز حاوی مواد افزودنی هستند که میتوانند روی سیستم ایمنی بدن نقش داشته باشند.
آب میوه
آب میوههای کارخانهای مانند نوشابهها حاوی قند بیش از حد هستند و در نتیجه با تأثیر منفی بر سلامت قلب و عروق، خطر دیابت، افزایش وزن بدن و چاقی مرتبط بوده و طبق بررسیهای اخیر حتی خطر سرطان را نیز به وجود میآورند.
موزهای نارس
حتی قندهای طبیعی میوهها میتوانند تأثیر منفی بر سیستم ایمنی و سلامت روده شما داشته باشند و این موضوع حتی در صورت نارس بودن آنها بیشتر صادق است. موز و سایر میوهها و سبزیجات میتوانند حاوی مقادیر زیادی پروتئین به نام لکتین باشند. مطالعات نشان میدهد که لکتین ممکن است جذب مواد مغذی را مختل کند و تولید فلور روده را مهار کند و به نوبه خود، این سد روده شما را تضعیف میکند، دیواره رودهای که بدن را از سموم و باکتریهای مضر محافظت میکند.
نوشابه
در حالی که همه اشکال قند میتواند مشکلی در سیستم ایمنی بدن ایجاد کند، نوشابه شاید بدترین مقصر باشد. علاوه بر اینکه نوشابه از شکر پر شده است، پر از رنگهای مصنوعی نیز هست که میتواند روی پوشش دستگاه گوارش تأثیر منفی بگذارد. نوشیدنیهای گازدار غالباً منجر به کاهش کلسیم از سلولها از طریق کلیه شود و از آنجا که کلسیم نقش مهمی در فعال شدن سلولها در سیستم ایمنی بدن دارد، کمبود کلسیم به معنای ایمنی پایینتر است.
چیپس سیب زمینی
چیپس سیب زمینی یک کابوس بزرگ برای سیستم ایمنی است. چیپسها نه تنها در روغن نباتی سرخ میشوند، بلکه نمک بالایی نیز دارند که طبق تحقیقات جدید دانشگاه بن میتوانند به نقص ایمنی منجر شوند.