دریافت لینک صفحه با کد QR
یک حقوقدان: منصوری سرنخ کشف فسادها بود
2 تير 1399 ساعت 11:42
گروه سیاسی: آرمان ملی برای تحلیل و بررسی پرونده قضای منصوری با علیزاده طباطبایی وکیل دادگستری گفتوگو کرده است.
تحليل شما از خروج قاضي منصوري از کشور و در نهايت مرگ وي در روماني چيست؟
درباره فرار آقاي منصوري از کشور بايد گفت ايشان مدعي بود ممنوعالخروج نبوده و براي درمان به خارج از کشور سفر کرده است. در کليپي که از آقاي منصوري منتشر شده وي مدعي است به محض اينکه احضار شده به سفارت مراجعه کرده و براي بازگشت به ايران و پاسخگويي به اتهامات اعلام آمادگي کرده است. در دادگاه يک نفر مدعي شده به قاضي منصوري 500 هزار يورو پرداخت کرده است. بههمين دليل قاضي منصوري بايد وارد ايران ميشد و از خود دفاع ميکرد که آيا چنين مبلغي را دريافت کرده و اگر کرده مابهازاي اين مبلغ چه اقدامي انجام داده است. با اين وجود با مرگ آقاي منصوري بررسي اين پرونده شکل پيچيدهاي به خود گرفته است. چهبسا اگر ايشان وارد کشور ميشد و اظهاراتي را مطرح ميکرد بسياري از فسادهاي ديگر نيز کشف ميشد.
در شرايط کنوني افکار عمومي جامعه به دنبال اين است که آيا قاضي منصوري در روماني خودکشي کرده يا کشته شده؟ در گذشته اتفاقي شبيه وضعيت موجود رخ داده که متأسفانه رسانهها کمتر آن را مورد توجه قرار دادهاند. آقاي حسين هدايتي در دادگاه خود از وکيلي به نام حميد حاجيان نام برده که 50 ميليارد تومان حقالوکاله گرفته است. با اين وجود پس از اينکه آقاي هدايتي چنين مطلبي را در دادگاه مطرح کرده حميد حاجيان در دفتر خود کشته شده است. بدونشک اگر اين وکيل احضار ميشد يک شبکه گسترده فساد افشا ميشد. اين در حالي است که با مرگ وي اين معما همچنان سربسته باقي مانده است. برادر آقاي حاجيان چندي قبل پيش بنده آمده بود و عنوان ميکرد پرونده قتل ايشان در اداره آگاهي است اما به صورت جدي دنبال نميشود. متأسفانه از اين اقدامات در کشور رخ ميدهد و ابهامات را بيشتر از گذشته ميکند.
به نظر شما قاضي منصوري به قتل رسيده است؟
بنده دليلي براي خودکشي ايشان نميبينم و با روحياتي که از ايشان ميشناسم بعيد ميدانم چنين تصميمي گرفته باشد. قاضي منصوري بسيار پرنفوذ بود و علاوه بر اينکه معاون دادگستري تهران بوده سرپرستي برخي از دادسراهاي مهم تهران را برعهده داشته است. در شرايط کنوني هم ما اطلاع دقيقي از پرونده نداريم و به همين دليل نميتوانيم به صورت قاطع عنوان کنيم که چه اتفاقي براي ايشان در روماني افتاده است.
چه کساني از مرگ قاضي منصوري سود ميبرند؟
در چنين پروندههاي پيچيدهاي آن چيزي که مشخص و شفاف است و در اختيار افکار عمومي جامعه قرار داد بخش کوچکي از واقعيت است. بخش بزرگي از اين پرونده هنوز پنهان و مبهم است و بايد در اين زمينه روشنگري صورت بگيرد. در گذشته نيز در پروندههاي زيادي چنين اتفاقي رخ داده و بسياري از مسائل همچنان در هالهاي از ابهام است.
ديدگاه شما درباره مطرح کردن موضوع «توبه» متهمان در مقطع کنوني توسط آقاي محسنياژهاي چيست؟
در مرحله نخست بايد عنوان کنم توبه در جرائم عمومي امکان تحقق دارد، نه در جرائم خصوصي. در جرائم عمومي کسي که توبه ميکند بايد اشتباه خود را بپذيرد و همه خسارتها را جبران کند. از ابتداي انقلاب نيز قرار بود بحث توبه درباره زندانيان مطرح باشد. به همين دليل نيز زندانها را از شهرباني تفکيک کردند و سازمان زندانها تأسيس شد. قرار بود کساني که مرتکب جرم شدهاند در اين زندانهاي آموزش ببينند و تربيت شوند و پس از مدتي اگر توبه کنند از مجازات معاف شوند. اما متأسفانه اين اتفاق در عمل رخ نداد. سوال اينجاست که از ابتداي انقلاب تاکنون چند زنداني در محيط زندان آموزش ديدند، تربيت شدند و سپس توبه کردند و آزاد شدند؟ واقعيت اين است که در طول ساليان گذشته افراد سالمي هم که وارد زندان شدهاند به دليل فضاي آلوده آن، پس از مدتي آلوده شده و به جرم و جنايت پرداختهاند. در رويکرد اسلامي قرار نيست از مجرم انتقام گرفته شود؛ بلکه قرار است مجرم در محيط زندانها تربيت شود و پس از مدتي وارد جامعه شده و به زندگي عادي خود ادامه بدهد. اين در حالي است که زمينه چنين کاري در کشور در حد مطلوب فراهم نبوده است.البته توبه درباره پروندههايي مانند طبري ارتباطي پيدا نميکند و اين پروندهها بايد به صورت قانوني مورد بررسي قرار گيرد. بنده اميدوارم قوهقضائيه به صورت جدي به موضوع فساد ورود کرده و پروندههاي فساد در کشور را رسيدگي کند. نبايد چنين شائبهاي در بين افکار عمومي جامعه مطرح شود که چون آقاي آمليلاريجاني کنار رفته به پرونده مديران ايشان رسيدگي ميشود. اين وضعيت درباره آمليلاريجاني پس از مرحوم آيتا... شاهرودي نيز وجود داشته است. بنده اميدوارم پرونده کساني که در مظان اتهام هستند بدون تبعيض مورد رسيدگي قرار بگيرد.
کد مطلب: 219690
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir