به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ - ۰۸:۲۶
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۸/۲۹ ساعت ۱۴:۲۵
کد مطلب : ۲۲۰۵۴

چگونگي انفجار مقابل سفارت ایران دربیروت

گروه سياسي: یک منبع امنیتی این روایت که انفجار اول توسط موتور سوار حامل مواد منفجره صورت گرفته است را رد کرد.
براساس اظهارات این منبع امنیتی هر دو عامل انتحاری در یک ماشین بودند و یکی از آن‌ها که کمر بند انفجاری با خود حمل می‌کرده از ماشین خارج و به سوی در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت حرکت می کند تا با انفجار در مقابل در سفارت راه را برای ورود ماشین حامل مواد منفجره که گفته می‌شود بیش از پنجاه کیلوگرم وزن داشته است به داخل محوطه سفارت باز کند. براساس این خبر که در روزنامه السفیر لبنان منتشر شده است راننده ماشین اصلی منتظر شنیدن صدای انفجار بوده است تا به سرعت ماشین را به سوی محوطه داخل سفارت ایران هدایت کند.

چهار دقیقه پس از انفجار اول (ساعت 9 و 40 دقیقه صبح روز سه‌شنبه) ماشین به خیابان اصلی منتهی به سفارت ایران وارد می‌شود اما با دو مانع غیرمنتظره مواجه می‌شود. اولی ماشین حامل آب‌های معدنی بوده که به دلیل انفجار اول در همان خیابان متوقف می‌شود و راننده آن از ماشین بیرون می‌رود و ماشین را به همان حالت رها می‌کند و مانعی برای حرکت ماشین حامل مواد منفجره ایجاد می‌کند.

اما مانع دوم که اصلی‌ترین عامل خنثی‌سازی ورود ماشین به محوطه سفارت بوده است "حاج رضوان فارس" معروف به حاج رضا، مسوول امنیتی سفارت بوده است که به همراه پنچ تن از نیروهای حفاظت امنیتی از سفارت با اولین انفجار به بیرون از سفارت می‌آیند (حاج رضا به همراه سه تن از این افراد در این انفجار به شهادت رسیدند) و به سرعت متوجه می‌شوند که ماشین بمب گذاری شده در حال تلاش و حرکت برای رفتن به سوی سفارت است از همین رو شهید حاج رضوان با شلیک گلوله به سوی راننده ماشین تلاش می‌کند حرکت ماشین را متوقف کند.



حاج رضوان فارس

پیش‌دستی حاج رضوان فارس باعث می‌شود تا انتحاری دوم در درون ماشین و در همان نقطه با مواد منفجره‌ای به وزن پنجاه کیلوگرم خود را منفجر کند و این مکان در مقابل ساختمان مسکونی است که برخی از شهروندان ایرانی از جمله شهید شیخ ابراهیم انصاری، رایزن فرهنگی ایران در آن اقامت داشته است. براساس اطلاعات این مقام امنیتی، شهید حاج رضوان در ماه‌های اخیر ترتیب‌های حفاظتی را در اطراف سفارت افزایش داده بود و از جمله مستحکم‌سازی در ورودی سفارت بود که در نتیجه انفجار اول از جای کنده نشد.

این منبع امنیتی می‌گوید دستگاه‌های امنیتی مسوول بررسی حادثه پس از این واقعه در محل انفجار به هویت فردی سوری دست پیدا کردند که نشان می‌دهد دارای هویتی جعلی بوده که صاحب اصلی آن در اردوگاه صبرا اقامت داشته است. از سوی دیگر اطلاعات ماشین بمب گذاری شده نیز روشن شده است. اما ارتش لبنان اعلام کرد که در تحقیقات اولیه از دو انفجار انتحاری در نزدیکی سفارت ایران در بیروت مشخص شده است که در انفجار اول که به واسطه یک موتورسیکلت انجام شده است، عامل انتحاری کمربند انتحاری داشته که پنج کیلوگرم مواد تی.ان.تی به آن وصل بوده است و عامل دوم هم یک خودروی بمب‌گذاری شده با 60 کیلوگرم تی.ان.تی بوده است که البته مشخص شد خودروی مورد استفاده مسروقه بوده است.

روزنامه‌ی النهار به نقل از مسوولان تحقیقات نوشت که آن‌ها توانسته‌اند اجساد عامل این دو عملیات انتحاری را شناسایی کنند و به واسطه این شناسایی قاضی صقر صقر نماینده دولت در دادگاه نظامی لبنان دستور انتقال باقی‌مانده اجساد را به آزمایشگاه جنایی جهت انجام آزمایشات دی.ان.ای و شناسایی هویت این عاملان صادر کرده است.
مرجع : ايسنا