گروه فرهنگی: رئیس جامعه هتلداران کیش با بیان اینکه فعالان صنعت گردشگری جزیره کیش از ۱۵ اسفند تا پایان فروردین امسال حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان خسارتدیدهاند، خاطرنشان کرد: تاکنون پس از شیوع کرونا دیناری یا ریالی به بخش خصوصی کیش کمک نشده است.
به گزارش ایسنا، مسیح الله صفا در خصوص نگرانیها و مشکلات سرمایهگذاران بخش خصوصی کیش، افزود: صنعتی که بیشترین لطمه را به علت بیماری کرونا یا همان کووید ۱۹ دیده است صنعت گردشگری است.
وی ادامه داد: به علت فصلی بودن و شرایط اقلیمی کیش و زمان شیوع این بیماری، بیشترین لطمه را در کل ایران صنعت گردشگری جزیره کیش دیده است.صفا اضافه کرد: ما هرسال در ۲۰ روز تعطیلات عید نوروز، درآمد ۴ ماه مان را درمیآوردیم اما امسال نهتنها این درآمد را نداشتهایم بلکه هزینههای اضافی نیز پرداخت کردهایم. به لحاظ تعهدی که داریم و وجه تمایز خاص فرهنگی این صنف با صنوف دیگر، با آن قشر از پرسنل هتلها که تمایل داشتند به شهر و دیار خود بروند تسویهحساب کردیم ولی به آنها اعلام کردیم که پس از عادی شدن شرایط و بازگشایی هتلها، ۱۵ روز قبل به شما اطلاع خواهیم داد که به سرکار خود بازگردید.وی با اشاره به اینکه بر اساس این گفته حدود دو هزار نفر از پرسنل هتلها به شهر و دیار خود رفتند ولی حدود ۲۲۰۰ نفر دیگر در جزیره باقی ماندند که هم حقوق خود را دریافت کردند، هم جا و مکان و هم خورد و خوراک، تصریح کرد: ما از آنها جدا نشدیم، آنها خانواده ما هستند. در صنعت هتلداری باید از نیروهای آموزشدیده استفاده کرد، هتلهای کیش بابت نیروهای خود سرمایهگذاری کردهاند و اکثریت آنها دورههای مرتبط با صنعت هتلداری را گذراندهاند، نیروهای آموزشدیده سرمایههای ما هستند و ما آنها را حفظ کردیم.
دولت هیچگونه کمکی به بخش خصوصی کیش نکرد
رئیس جامعه هتلداران کیش با بیان اینکه اوایل دوره شیوع کرونا، وعده و وعیدهای دولت خیلی زیاد بود و میگفتند که ما از بخش خصوصی حمایت میکنیم، ولی عملاً تا امروز هیچ اتفاقی نیفتاده است، خاطرنشان کرد: دیناری یا ریالی به بخش خصوصی کیش کمک نشده است. فعالان صنعت گردشگری جزیره کیش از ۱۵ اسفند تا پایان فروردین امسال حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان خسارتدیدهاند.وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا آمد، همه کشورهای دنیا هم درگیر آن شدند و نمیتوان از دولت گله کرد که چرا ویروس کرونا آمده است، افزود: اما تمام دولتهای دنیا در هفته دوم و سوم شروع کرونا به بخش خصوصی کمک کردند، به کارگرها حقوق دادند و از زیاندیدهها حمایت کردند اما اینجا این اتفاق نیفتاد، ما تنها به وعده و وعیدهای رئیسجمهور، وزیر گردشگری و وزیر کار و رفاه اجتماعی دلخوش بودیم، اما واقعیت این است که امیدی نداریم که حمایت شویم.
کفگیر هتل دارها به تهدیگ خورده است
صفا ادامه داد: سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی و گردشگری کیش تاکنون صحبت و گلایه نکردهاند چون میدانند که سازمان منطقه آزاد تلاش خود را انجام میدهد ولی اینکه تلاشهایشان به نتیجه میرسد و یا به نتیجه نخواهد رسید بحث دیگری است. نیتشان این است که به نتیجه برسند و خداوند هم میفرماید ما به نیت انسانها پاداش میدهیم، واقعیت این است که کفگیر هتل دارها از هتلهای بزرگ گرفته تا هتلهای کوچک به تهدیگ خورده است.وی با اشاره به اینکه قرار بود که در زمینه هزینههای آب و برق مساعدت بکنند، البته مساعدت هم کردهاند ولی از اول خرداد که هتلها را بازکردهایم در مجموع ده روز خوش بیشتر نداشتیم، اظهار کرد: در آن ده روز بهصورت میانگین ۶۷ تا ۷۰ درصد از ظرفیت هتلها پر بوده است ولی در حال حاضر میانگین رزرو اتاق هتلهای کیش کمتر از ۳۰ درصد است، آنهم با چه قیمتی؟ چارتر کننده هواپیما و هتل را رزرو کرده، ولی مجبور است که هتل را فدای بلیت و یا بلیت را فدای هتل کند تا بتواند مسافر را برای سفر به کیش ترغیب کند و در غیر این صورت باید روی هر دو ضرر کند.
فعالان اقتصادی کیش کم آورده آند ولی هرجا نیاز باشد برای انجام کارهای خداپسندانه پایکار هستند
صفا با اشاره به اینکه بخش خصوصی کیش در بحران کرونا از مرکز بهداشت توقع کمک ندارد، بلکه ما به مرکز بهداشت کمک میکنیم، عنوان کرد: بخش خصوصی کیش بخشی از داروهای موردنیاز بیمارستان کیش برای درمان کرونا را تأمین کرده است. بخش عمدهای از هزینه خرید دستگاه مخصوص آزمایش کرونا که موردنیاز بیمارستان بود را بخش خصوصی کیش در اوج بیکاری و بیپولی تأمین کرده است. وی با بیان اینکه ما از دولت توقع داریم ولی از مرکز بهداشت هیچگونه توقعی نداریم و حامی و ممنون آنها هستیم، تصریح کرد: بسیاری از پرسنل مرکز بهداشت قانونا باید ۸ ساعت در شبانهروز کار کنند ولی شاید تا ۲۰ ساعت کار میکنند. هر زمان که تماس بگیرید دکتر رضانیا و دکتر نادعلی پاسخگو هستند، پرستارهای ما ۱۷- ۱۸ ساعت در شبانهروز کار میکنند و همسر و خانوادههای خود را مدتهای طولانی است که ندیدهاند، اینها با پول قابلمقایسه نیست، کار آنها یک کار خدایی است. بهعنوان کسانی که چرخه اقتصادی کیش در دستان ماست و فعالیت میکنیم از نظر اقتصادی کم آوردهایم ولی بااینحال، هر زمان که از ما درخواست کمک کنند جوامع فعال کیش لبیک میگویند و پایکار هستند.
هیچگونه بیمه بیکاری به پرسنل هتلهای کیش پرداختنشده است
رئیس جامعه هتلداران کیش ادامه داد: کلیه صنوفی که در کیش فعالیت میکنند ماهیانه حدود ۴۰ میلیارد تومان حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکنند و در ازای آن هیچ خدماتی دریافت نمیکنند. در شرایطی که کارگرهای هتلها، بازارها، کلوپها و دیگر اصناف بیکار شدند بازهم هیچ حمایتی صورت نگرفت، پس این پولها را به چه علتی میگیرند؟! تا این لحظه هیچگونه بیمه بیکاری و یا پرداختی به پرسنل هتلهای کیش انجامنشده است.
دلار ۲۰ هزار تومانی و سختیهای تکمیل هتلهای در حال ساخت
وی با بیان اینکه ما ۵۰ هتل فعال در کیش داریم که بیش از ۳۰ هتل بعد از کرونا فعالشدهاند و الباقی تعطیل هستند و حدود ۶۰ هتل در حال ساخت در جزیره کیش داریم که بین ۲۰ تا ۹۵ درصد پیشرفت کار دارند، افزود: سرمایهگذاری که چند سال پیش و با دلار ۳۰۰۰ تومانی ساخت هتل خود را آغاز کرده است، فکر میکرد بهعنوانمثال با ۱۰۰ میلیارد تومان هتلش ساخته خواهد شد ولی اکنون ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده است و برآورد میکند که اگر بخواهد با دلار ۲۰۰۰۰ تومانی هتلش را تکمیل کند باید ۲۰۰ میلیارد دیگر هم هزینه کند.
صفا ادامه داد: مجلس شورای اسلامی تصویب کرده است که به صنعت گردشگری باید وام با بهره تکرقمی داده شود ولی در عمل هیچکدام از بانکها زیر بار اجرای این مصوبه نرفتهاند. بانک به ما میگوید که به شما یک میلیارد تومان وام میدهیم با بهره ۲۲ درصد، ۲۰۰ میلیون تومان از یک میلیارد را در حساب نگهداشته و ۸۰۰ میلیون تومان به ما پرداخت میکند ولی از ما بهره یک میلیارد تومان را میگیرد خب این همان بهره ۲۸ درصد میشود. در صنعت گردشگری دادن این میزان بهره توجیه اقتصادی ندارد.
اجرای قانون مناطق آزاد، خواسته فعالان اقتصادی کیش از رئیسجمهور است
وی با بیان اینکه یکی از دلایلی که سرمایهگذاران مشتاق بودند در جزیره کیش سرمایهگذاری کنند این بود که معافیت مالیاتی داشتند، اضافه کرد: زمانی ما در جزیره کیش تنها یک کارمند اداره مالیات داشتیم ولی الآن یک ساختمان ۶-۷ طبقه با ۱۴۰ - ۱۵۰ کارمند در اختیار اداره مالیات است. در زمانی که مناطق آزاد مستقیماً زیر نظر رئیسجمهور بود شرایط بسیار بهتر بود و تصمیمات بهسرعت گرفته و اجرایی میشد، ولی الآن مناطق آزاد زیر نظر وزارت اقتصاد و دارایی رفته و تصمیمات باید در هیئت دولت گرفته شود، به مجلس برود و زمان زیادی میبرد.
صفا بیان کرد: وقتی تصمیم بر این گرفته شد که مناطق آزاد تحت نظارت یک وزارتخانه بروند، آیا بهتر نبود بهجای آنکه ذهنیت سرمایهگذار دچار مشکل شود و بهجای وزارت دارایی مناطق آزاد را در زیر نظر وزارت دیگری مانند فرهنگ و... میبردید؟ آخر چرا وزارت اقتصاد و دارایی؟وی با اشاره به اینکه کتابی داریم به نام قانون چگونگی ایجاد مناطق آزاد تجاری، از آقای رئیسجمهور و دولتمردان میخواهیم که این قانون را اجرا کنند و هر روز یک بخشنامه یا دستورالعمل صادر نشود، افزود: مظفری و معاونینش قانون چگونگی مناطق آزاد تجاری را میدانند، ولی اگر قرار باشد هر روز یک بخشنامه و دستورالعمل جدید صادر شود چهکاری از آنها در جزیره کیش ساخته خواهد بود.
رئیس جامعه هتلداران کیش با بیان اینکه از ساکنین کیش و گردشگران درخواست میکنم تا با زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کنند، خاطرنشان کرد: در تمامی هتلهای کیش موارد پیشگیری و پروتکلهای بهداشتی رعایت میشود اما ما نمیتوانیم به مسافر بهصورت دستوری بگوییم که موارد پیشگیری را رعایت بکند و این نیاز به یک فرهنگسازی دارد. ما میتوانیم خواهش کنیم که در موقع ورود، کفشهای خود را ضدعفونی کند و همچنین نسبت به استریل کردن لباسها، بدن و دستهای مهمان اقدام کنیم و درخواست کنیم که در لابی و محوطه از ماسک استفاده کنند.