به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۴/۱۵ ساعت ۰۹:۵۳
کد مطلب : ۲۲۱۵۰۸

آنها نمی زنند، ما هم نمی زنیم!

گروه جامعه: "ماسک زدن" و البته "ماسک نزدن" شاید اینروزها از پرکاربردترین افعال در ادبیات تمام مردم دنیا باشند، ماسک که تا چهار ماه پیش یکی از کم استفاده ترین اشیا در زندگی بیش از 99 درصد از چند میلیارد مردم دنیا بود، حالا به یک کالای اساسی تبدیل شده و چنان اهمیت به هم رسانده که از او به عنوان سپر حفاظتی برای حفظ جان انسان ها به عنوان مهمترین داشته شان، یاد می شود.
آنها نمی زنند، ما هم نمی زنیم!
اما از آنجاکه انسان ها واقعا موجودات عجیبی هستند، این واقعیت که ماسک و صابون در حال حاضر اصلی ترین و البته ارزانترین اقلام برای حفاظت از جان آنها در برابر یک دشمن نامرئی هستند را نادیده می گیرند و یکی از بزرگترین معضلات امروز حاکمان مجبور کردن مردم به استفاده از ماسک است، تا جایی که از همین امروز در ایران خودمان استفاده از ماسک در فضاهای عمومی اجباری شده و با متخلفین برخورد می شود.بهانه برای ماسک نزدن بسیار است. شهروندان با انواع و اقسام دلایل ریز و درشت به دنبال شانه خالی کردن از این مسئولیت اجتماعی هستند، ظاهرا آنها هنوز به این باور نرسیده اند که کرونا کمین کرده است، تا در فرصت مناسب وارد عمل شود و غافلگیرشان کند.برخی سهل انگاری‌ها، کوتاهی‌ها و بی توجهی‌ها باعث شده است که هر روز شمار مبتلایان به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن در کشور بالا برود، شهرهای سفید، زرد و نارنجی و زردها و نارنجی‌ها، قرمز شوند و در نهایت زنگ خطر به صدا درآید.در حال حاضر ۱۴ استان کشور در شرایط قرمز هستند و برخی استانداران مجددا به اعمال محدودیت‌ها روی آورده‌اند. قرار است از فردا استفاده از ماسک در اماکن عمومی و پرتجمع اجباری شود، حال باید دید این بار مردم و البته برخی مسئولان برای ماسک نزدن و به آغوش کرونا رفتن چه بهانه‌هایی می‌آورند.

همه باید بگیرند/دلیلی نمی بینم ماسک بزنم!
رضایی یکی از کسبه اراک است و ماسک نمی زند. او در خصوص دلیل این کارش می گوید: به نظر من همه باید این بیماری را بگیرند، ماسک زدن هم مصونیت ایجاد نمی‌کند، به همین دلیل ضمن اینکه موارد بهداشتی را رعایت می‌کنیم، اما دلیلی برای استفاده از ماسک نمی‌بینم!

خیلی ها نمی زنند، ما هم نمی زنیم
احمدی گفت: اصلا ماسک چیست. اگر نگاهی به شهر بیندازید اکثر مردم ماسک نمی‌زنند، پس نیازی نیست که ما هم بزنیم، البته بین مشتری و کاسب پلاستیک کشیده‌ایم و همین کافی است، فاصله را رعایت می‌کنیم و تا حالا هم مبتلا نشده‌ایم.موسوی دیگر کاسب اراکی است که اتفاقا برخلاف اکثر کسبه به استفاده از ماسک اعتقاد دارد، او با بیان اینکه متاسفانه مردم بی تفاوت شده‌اند، می‌گوید: از همان روزهای اول شیوع بیماری، از ماسک استفاده می‌کنم، اما مردم بی تفاوت شده‌اند.وی اظهار می‌کند: از زمانی که اجازه داده شد که همه امور به روال عادی برگردد، تالارها باز شود، عروسی ها و مراسم عزا برگزار شود، مردم فکر کردند که همه چیز عادی شده است، کرونا از بین رفته و همین موارد باعث شده است که ترسشان از این ویروس بریزد در حالی که هر روز شاهد افزایش تعداد بیماران کرونایی و مرگ مبتلایان در کشور هستیم.کریمی یکی از شهروندانی است که بدون استفاده از ماسک مشغول خرید است، می‌گوید: بعضی از مسئولان از ماسک استفاده نمی‌کنند، در این شرایط آدم فکر می کند ماسک زدن آنقدرها هم ضرورت ندارد. هر روز عکس و فیلم جلسات زیادی را می بینیم که در آنها از رعایت فاصله اجتماعی خبری نیست و خیلی ها هم ماسک نزده اند.

رطب خورده منع رطب کی کند؟
به گزارش ایسنا، در خصوص ماسک نزدن های مسئولان می توان به مردم حق داد، حداقل در یکماه اخیر شاهد برگزاری جلسات متعدد، بازدیدهای شلوغ و مراسمات با شیوه های غیراستاندارد در استان بوده ایم و از آنجا که به قول معروف "مردمان به شیوه حاکمان شان زندگی می کنند" این اقدامات الگوهای خوبی برای مردم فراری از ماسک و قرنطینه نیستند و در کنار عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم، این اقدامات هم مزید بر علت شده است.رییس علوم پزشکی اراک پنجم تیرماه نسبت به برگزاری نشست مسئولین استان در شهرستان کمیجان بدون رعایت پروتکل های بهداشتی گلایه کرد و گفت: بسیاری از حاضرین ماسک ندارند، کنار هم نشسته‌اند و هیچ گونه رعایتی صورت نمی‌گیرد.در واقع آنچه سوال برانگیز است، ضرورت برگزاری چنین مراسمات و جلساتی مثل جلسات فراوان تودیع و معارفه در اندازه های مختلف، بازدیدهای پرجمعت بدون رعایت پروتکل های بهداشتی، برگزاری نشست های فاقد ضرورت قطعی برگزاری حضوری و حتی بی توجهی به لزوم عدم حضور در مراسم سوگواری است که اینهمه توسط خود مسئولان بر آن تاکید می شود، ولی متاسفانه نمونه های متعدد این جلسات و اقدامات و مراسمات را شاهد هستیم. در چنین جلساتی کافی است تنها یک نفر ناقل باشد، قطعا کل حاضرین و خانواده آنها در خطر قرار می‌گیرند. در چنین مواردی این ضرب المثل کاربرد زیادی پیدا می کند که "رطب خورده منع رطب کی کند؟" در واقع اگر مسئولان در تمامی قوا و تمامی سطوح بدون ماسک دیده شوند، این اطمینان را به مخاطب داده اند که ماسک زدن آنقدرها هم که می گویند حائز اهمیت نیست.برگزاری اینگونه مراسمات و رویدادها در حالی اتفاق می افتد که به فاصله بسیار کمی از این اقدامات، درست در زمانی که در برابر کرونا موفق عمل کردیم، مسئولان استان تمامی جلساتشان را به صورت ویدئوکنفرانس برگزار می کردند و بر رعایت تمامی پروتکل ها تاکید عملی داشتند. این نکته بسیار مهم است که بیمار شدن یک مسئول قطعا فرایند خدمات رسانی به جمعیت بسیاری از مردم را با مشکل مواجه می کند. این نکته به قدری مهم است که رهبر معظم انقلاب هم بر این نکته تاکید و از مسئولینی که در اجتماعات ماسک نمی زنند و باعث کم‌توجهی جامعه به دستورات بهداشتی می‌شوند، گله کردند.در مجموع، میزان ابتلا به ویروس به حدی رسیده است که از امروز ۱۵ تیرماه استفاده از ماسک در تمامی اماکن عمومی کشور الزامی می‌شود و مسلما این روند صعودی شیوع ویروس چاره‌ای جز اجبار و الزام در خصوص اینگونه اقدامات باقی نگذاشته است و شاید لازم باشد برخی ممنوعیت‌ها، محدودیت‌ها و الزامات مجددا بازگردد.پیرو این تصمیم ملی، شورای پدافند زیستی شهرستان اراک مقرر کرد که استفاده از ماسک در کلیه ادارات، سازمان‌ها و نهادها، دستگاه‌های قضایی و نظامی و انتظامی ندامتگاه‌ها و اصناف و بازاریان، وسایل حمل ونقل عمومی و ارباب رجوع آنان، همچنین اماکنی که خدمات به عموم مردم ارائه می‌دهند الزامی و اجباری شود، حضور ارباب رجوع  بدون استفاده از ماسک در اماکن مذکور ممنوع بوده و در صورت مشاهده، با مدیر یا متصدی مربوطه به عنوان متخلف برخورد می‌شود.

 ۱۶ تیم شرایط اراک را رصد می‌کنند/اخطار و پلمب، مجازات عدم استفاده از ماسک
معاون سیاسی فرماندار اراک در این خصوص به ایسنا گفته بود: با توجه به مصوبه شورای پدافند زیستی شهرستان اراک از هشتم تیرماه، ۱۶ تیم سه نفره متشکل از نماینده اصناف(نماینده دستگاه‌ اجرایی)، نماینده مرکز بهداشت و نماینده فرمانداری از تمامی ادارات، اصناف، بانک‌ها بازدید خواهند داشت تا روند رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی را ارزیابی کنند.علیرضا زارعی تاکید کرد: در صورتی که واحد صنفی یا دستگاه‌ دولتی الزامات را رعایت نکرده باشد در گام اول اخطار دریافت می‌کند و در گام دوم پلمب می شود، درخصوص دستگاه های دولتی متخلف نیز اخطار مربوطه به عالی ترین مقام دستگاه دولتی اعلام می شود. ظاهرا باید برای حفظ سلامت عمومی جامعه به نوعی همیشه باید از اجبار هم استفاده شود، به هرحال استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در شهرستان اراک به لحاظ شرایط کنونی و آمار ابتلا به کرونا الزامی شده است و افراد با هر بهانه‌ای همچون مشکلات تنفسی، عمل جراحی و ... باید از ماسک استفاده کنند تا بلکه بتوان زنجیره انتشار ویروس را قطع کرد.

مراقب اماکن شلوغ باشید/ابزار موجود، ماسک است
دکتر حسین سرمدیان متخصص عفونی در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اینکه ماسک یکی از ابزارهای موجود برای جلوگیری از شیوع ویروس کروناست، گفت: از اولین روز شناسایی موارد ابتلا به کرونا تا امروز، فهم از ویروس و رفتار آن بیشتر شده است و آنچه این روزها به شدت حائز اهمیت است، حضور نداشتن در اماکن شلوغ و پرتجمع است.وی تصریح کرد: شلوغی اماکن مختلف این استنباط را ایجاد می کند که همه افراد حاضر سالم هستند و همین تصور باعث می‌شود که افراد بدون ماسک و بدون رعایت فاصله ارتباط و تعامل داشته باشند، در حالی که فرد آلوده دو روز قبل از بروز علائم به راحتی می‌تواند دیگران را آلوده کند، پس خوب بودن حال عمومی افراد به معنای بی خطر بودن شرایط و ماسک نزدن نیست.سرمدیان با تاکید بر اینکه ویروس در افراد مختلف تظاهرات مختلفی دارد، افزود: متاسفانه این روزها شاهد برگزاری مراسم‌های عروسی و عزاداری هستیم که افراد با تراکم بالا در آنها حاضر هستند و قطعا این شرایط انتقال ویروس را تسریع می‌کند و عملا یک پیک را رقم می‌زند.

به جای تاکسی و اتوبوس سواری، پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری کنید
وی با اشاره به اینکه مسلما با رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی می‌توان از این ویروس در امان بود، گفت: هیچ ایرادی به حضور در فضای باز و حتی پیاده روی نیست، مشروط بر اینکه از حضور در اماکن شلوغ اجتناب شود، یک فرد آلوده شاید در روزهای اول بروز علائم، این علامت ها را ناشی از یک سرماخوردگی ساده، دیر خوابیدن و ... بداند و اطرافیان را آلوده کند، به همین دلیل اماکن شلوغ بسیار مستعد انتقال ویروس هستند.این متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: در این روزها اتوبوس و تاکسی و فروشگاه‌های شلوغ می‌توانند محل انتقال ویروس باشند به همین دلیل توصیه می‌شود افراد اگر امکان دارد مسیرها را پیاده طی کنند، دوچرخه سواری کنند، در ساعات خلوت به فروشگاه‌ بروند و در مجموع، ریسک آلوده شدن به این ویروس را به جان نخرند. این روزها همه متخصصان و پزشکان بر برگزار نشدن مراسم های عروسی و عزا تاکید دارند، اما کو گوش شنوا؟ مردم بدون هیچ ترسی، بدون استفاده از ماسک به دل کرونا می زنند و این رفتارها باعث شده است که هر روز نمودار کرونا در کشور صعودی تر شود، حالا که برخی از مردم از هیچ کوششی برای کرونا گرفتن دریغ نمی کنند حداقل می توان توصیه یا اجبار کرد که ماسک بزنند تا افراد دیگر را به کام این ویروس نکشانند. در این میان قطعا مسئولیت مسئولان در خصوص سوق دادن مردم به سمت استفاده از ماسک و تاکید بر لزوم اینکار بسیار خطیر است. این مهم تنها با شعار و سخنرانی و بیانیه و قانونگذاری و برخورد قهری محقق نمی شود، آنها باید الگوی عملی ماسک زدن برای مردمان شان باشند و بدانند که ماسک نزدن شان ضرورت اینکار را در اذهان مردم کمرنگ می کند.
برچسب ها: ویروس کرونا ماسک