گروه اقتصادی: روزنامه جهان صنعت نوشت: اگر عزم جدی در دولتهای یازدهم و دوازدهم برای حل یکی از بزرگترین معضلات زندگی مردم یعنی مسکن وجود میداشت، امروز شاهد تبدیل شدن این معضل به یک فاجعه ملی، اقتصادی نبودیم.
شوربختانه اجرای پروژه پرهزینه مسکن مهر دولتهای نهم و دهم هم که اشکالات زیادی بر کیفیت ساخت و نحوه واگذاری آن وجود داشت با همه سروصدایی که درباره آن برپا شد، نتوانست تاثیر چندانی در رفع معضل مسکن در کشور داشته باشد.یک دلیل تبدیل شدن مسکن به یک معضل بزرگ در جامعه ما فاصله بسیار گستردهای است که میان درک دولتمردان ما با واقعیتهای تلخ و دردناک مربوط به این معضل به وجود آمده مشابه همان فاصلهای که میان سایر مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتی مردم و ذهنیات دولتمردان در دولتهای مختلف وجود داشته است بلاتشبیه چیزی شبیه به درک و احساسی که ماری آنتوانت همسر لویی شانزدهم در جریان انقلاب کبیر فرانسه از واقعیت تلخی به نام گرسنگی و نان مورد نیاز مردم با کیک و شیرینی فرانسوی داشت. مصداق این فاصله عمیق را میتوان در فرمولی که اخیرا درخصوص میزان افزایش اجارهبها از سوی دولت برای تهران و شهرستانها تعیین شده به خوبی مشاهده کرد.
یعنی در حالی که قیمت مسکن روزبهروز به سود موجران بالا میرود و بر دارایی آنها افزوده میشود، دولت به جای صدور دستور ممنوعیت افزایش اجارهبها، مجوز افزایش اجارهبها را به زیان مستاجران که بازنده اصلی در معادله موجر و مستاجر هستند صادر میکند و باز تحت تاثیر همین فاصله عمیق با واقعیتهای مربوط به معضل مسکن حداکثر سقف اجارهبها را به میزان ۲۵ درصد در شهر بسیار پرهزینه تهران برای قشر مستاجر در نظر میگیرد. متاسفانه باید گفت مبنای اکثر تصمیمگیریهای دولتها و دولتمردان ما در سالیان گذشته در ارتباط با مسائل اقتصادی و معیشتی مردم از همین قرار بوده و ربطی هم به تحریمهای اقتصادی آمریکا و اروپا و دیگران نداشته است. کاش قانونی وضع میشد که به موجب آن رییسجمهور و تمامی وزرای کابینه و روسای سازمان برنامهوبودجه در دولتهای مختلف در شروع کار خود موظف میشدند برای یک دوره یکساله عملا رنج نداشتن نقدینگی برای خرید مسکن و یا مصائب اجارهنشینی را تجربه میکردند و ایکاش آقای رییسجمهور که هشت سال پیش با کلید تدبیر و امید به صحنه آمد، با انتخاب وزیرانی از جنس مردم حل مشکل مسکن مردم را جدیتر میگرفت.