به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۶
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۰۱ ساعت ۱۱:۱۲
کد مطلب : ۲۲۲۶۹

واشنگتن​پست: پنج درس پیام ویدیویی ظریف

گروه سياسي:​ «ماکس فیشر» نویسنده روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی با عنوان «پنج درسی که از فیلم ویدیویی وزیر امور خارجه ایران می توان آموخت»، نوشت: ظریف در پیام خود، درخواست صلح را مطرح کرد.
واشنگتن​پست: پنج درس پیام ویدیویی ظریف
 فیشر نوشت: چه تصور کنید که تلاش ایران برای دستیابی به توافق هسته ای با غرب، حسن نیت دارد و برای پایان دادن به بن بست چندین ساله است یا توطئه و نقشه ای بدبینانه برای تضعیف تحریم های غرب می باشد. در این مطلب هیچ شکی وجود ندارد که تهران تلاش بسیاری می کند. آخرین تحرک ایران را می توان انتشار فیلم ویدیویی ˈجواد ظریفˈ وزیر امور خارجه ایران توسط دفتر وی به زبان انگلیسی دانست که مواضع تهران را تشریح می کند. در این جا چند اندیشه درباره مطالب مطرح شده در این فیلم وجود دارد: نکته نخست اینکه واکنش پوزخند به کیفیت تولید، موسیقی احساساتی و فید کات های آن کاری بیش از حد آسان است. حتی دولت آمریکا نیز به تولید فیلم ویدیویی با کیفیت پایین تر از فیلم های ویدیویی هالیودی مشهور است، اما این یادآور این موضوع است که جمهوری اسلامی بسیار زیاد چنین کارهایی نمی کند.

استفاده از قدرت نرم جز شاید برای دستیابی به جوامع شیعه منطقه خاورمیانه، یک اقدام معمول نیست. پس در نظر داشتن این نکته در ذهن، ارزش دارد. نکته دوم اینکه ظریف یک پیام دارد که سه بار بر آن تاکید شده است و بارها و بارها تکرار می کند و این است که شما باید با احترام با ما برخورد کنید. وی بارها با بیان عبارت هایی مانند موقعیت مساوی و احترام متقابل تاکید می کند که ما انتظار و درخواست احترام برای شان و مقام خود داریم. ظریف حتی یک بار هم به تحریم ها اشاره نمی​کند. وی به تحولات و پیشرفت های هسته ای تنها به عنوان تابعی از خواست ایرانیان برای دریافت احترام جهانی اشاره می کنددلیل خوبی وجود دارد که شک داشته باشیم که فعالیت های هسته ای ایران ممکن است برای چیزهایی بیش از فقط احترام صرف باشد. اما تاکید ظریف بر این مساله در اینجا برای درک رویکرد وی به مذاکرات از اهمیت برخوردار بوده و قابل توجه است.

نکته سوم اینکه ظریف درخواست صلح می کند، اما حتی این نیز به عنوان تنها بخشی از درخواست بزرگتر وی برای اینکه با ایران با احترام برخورد شود در لفافه پیچیده و بیان می شود. وزیر خارجه ایران می گوید که برای غنیمت شمردن این فرصت یگانه، ما باید وضعیت مساوی را بپذیریم و مسیری را براساس احترام متقابل و شناسایی احترام همه مردم برگزینیم.

چهارم اینکه هنگامی که ظریف درباره صلح صحبت می کند، آن را نه تنها به عنوان هدف دولت ایران بلکه تمامی مردم ایران بیان می کند. به گفته وی، تابستان گذشته مردم ما تعامل سازنده را از طریق صندوق های رای برگزیدند و مردم ایران مصمم به پیگیری این مسیر هستند. برای پایان دادن به یک بحران غیر ضروری و گشایش افق های تازه به ما بپیوندید. این به طور بالقوه نه تنها به عنوان راهی برای مهم و بزرگ جلوه دادن گرایش ایران به تماس با غرب؛ بلکه شاید به عنوان پیامی به تهران، قابل ملاحظه باشد، همانگونه که در آمریکا نیز بر سر سیاست ایران و درباره مساله پیگیری دستیابی به توافق، اختلاف نظر وجوددارد. این مساله ای جنجالی است و تندروهای بسیاری در ایران وجود دارند که ممکن است راه دستیابی به هرگونه توافقی را مسدود کنند. شاید ما بخشی از کارزار ظریف و حسن روحانی رییس جمهوری را برای دفاع از این عقیده را می شنویم که مردم ایران خواستار صلح هستند و به این گونه بر مخالفان سیاسی داخلی پیشدستی می کنند.

واشنگتن پست به عنوان درس پنجم ظریف نوشته است: زبان انگلیسی که ظریف به آن سخن می گوید و شاید شما هم بتوانید آن را بشنوید، هم بسیار خوب و هم با لهجه آمریکایی است که بسیار عالی است. بالاخره وی پنج سال در نیویورک سفیر ایران در سازمان ملل متحد بوده است. وی در این مدت به تهیه یک پیشنهاد در سال 2003 به دولت بوش برای تنش زدایی گسترده کمک کرد که رد شد. به نظر می رسد کاملا آشکار باشد که هدف روحانی از گزینش وی برای این مقام به علت توانایی وی برای گفتگو با غربیان به ویژه آمریکایی ها باشد و فیلم ویدیویی ظریف یادآور این مطلب است. سخنان وی در این فیلم همچنین ممکن است که شباهت مناسب و معقولی با آنچه داشته باشدکه دیپلمات های آمریکایی هنگام ملاقات با ظریف می بینند و می شنوند و در روز چهارشنبه نیز دوباره در مذاکرات ژنو با آن روبرو خواهند شد.
مرجع : ايرنا

بوشهری
United Kingdom
۱۳۹۲/۰۹/۰۱ ۱۱:۲۷
موسسه والت وابسته به national geographic آمریکا اقدام به نظرسنجی اینترنتی برای اسم persian gulf خلیج فارس در برابر خلیج جعلی عربی نموده است . از ایرانیان عزیز خواهشمند است جهت شرکت در این نظرسنجی به آدرس زیر مراجعه کنندhttp://www.persianvsarab.com (174539)
۱۳۹۲/۰۹/۰۱ ۱۷:۳۱
تو دیگه چه موجودی هستی که رای منفی می دهید (174729)
وحید
United States
۱۳۹۲/۰۹/۰۱ ۱۹:۲۳
چنین اشتباهی رو که مردم ما در گذشته و از طریق سایت گوگل انجام دادند تکرار نکنید. آیا شما حاضرید در محلتون در مورد اینکه اسمتون همین چیزی که هست خوبه یا باید مثلا به زرشک تغییر نام پیدا کنه رای گیری انجام بشه؟ واقعا زیر بار چنین چیزی میرید که هویت واقعی خودتون رو با یه هویت جعلی به رای گیری بذارن و شما هم نه تنها مانع نشید بلکه خودتون هم در رای گیری شرکت کنید؟
آیا حاضرید مثل یکی بیاد اسم ناموستون رو به رای گیری بذاره؟؟؟؟
نکته دیگه اینکه با شرکت در این رای گیری ها اعتبار به نام جعلی خلیج .... میدید و با اینکار سند سازی در محتوای اینترنت میکنید و رتبه سایت در جستجوگر گوگل رو هم بالا میارید. این یعنی چی؟
یعنی اگر در اینترنت برای چیزی که وجود نداره مثلا کلمه بی معنی
"ناخن چشم" سرچ کنید هیچ نتیجه و بازخوردی نخواهد داشت و به این ترتیب جستجوگر به غیر واقعی بودن و ناموجود بودن چنین چیزی در دنیا و اسناد و محتوای اینترنت پی خواهد برد. اما بر خلاف اآن پیزی نیست جز بیشتر بر سر زبان افتادن این واژه مجعول و در نتیجه به هدف رسیدن خواسته اعراب خلیج.
از سایت بهار هم خواهش دارم حتما کلمه معجول در کامنت دوست بوشهری ما رو با چند نقطه سانسور کنه و شما دوستان هم از کامل نوشتن این عبارت در هر متنی به خصوص در محیط اینترنت بپرهیزید (174811)
افشین نیکتا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۰۱ ۱۱:۵۵
ظریفه دیگه/ همین ظرافتاش منو کشته. (174556)
۱۳۹۲/۰۹/۰۱ ۱۲:۱۱
شعور این اجنبیا از خیلی از داخلیا بیشتره دم ظریف گرم (174561)
۱۳۹۲/۰۹/۰۱ ۱۳:۰۱
آقای ظریف متنشون رو خیلی روان ومسلط بیان کردند ولی قسمت لهجه آمریکایی رو بهار جان فکر کنم خودت اومدی! (174611)
سید محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۹/۰۱ ۱۴:۰۱
با سلام خدمت آقای ظریف
ادبیات ظریف جدید است و از چند فیلتر گذشته
1-با گذشتن از فیلتر مخابرات از طریق فیس بوک با مردم و جوانان ارتباط برقرار کرده
2-با گذشتن از سد فیلترهای صدا و سیما مبادرت به پخش فیلم در شبکه های اجتماعی کرده
در هر صورت 10سال پیش مردم تنها بیننده صدا و سیما بودند و امروز بعد از 10سال که حامیان اصلاح طلبان به قدرت بازگشته اند امکانات اینقدر در جامعه رشد یافته که عملا صدا و سیما تاثیری بیشتر از 30درصد ندارد و همین باعث می شود که صدا و سیما نه بتواند واقعیتها را سانسور کند و نه بتواند واقعیتها را فاکتور بگیرد و پخش نکند
ولی استاد ظریف بداند گروههای تندرو هر چند وسایل تبلیغاتی را به لطف پیشرفت رسانه ها عملا از دست داده اند
ولی به ابتکارات شما در استفاده از وسایل رسانه ای جدید بی تفاوت نخواهند ماند
و مطمئن باشیم ایشان با برخورد بسیار شدید با دکتر ظریف راه را بر استفاده سایر سیاسیون از رسانه های جدید خواهند بست

در هر صورت ظریف را باید مبتکر و پیشرو استفاده از رسانه های مدرن در سیاست نامید
راهی که دیگران وقتی بیرون حاکمیت هستند از آن استفاده میکنند ولی وقتی در حاکمیت وارد میشوند آنرا رها میکنند (174627)
۱۳۹۲/۰۹/۰۲ ۰۰:۳۷
در پناه حق باشی فرزند ایران. (174936)