سهلانگاری دولتها در قبال کادر درمانی
23 تير 1399 ساعت 22:27
گروه بین الملل: سازمان عفو بینالملل اعلام کرده که بیش از ۳۰۰۰ نفر از کادر درمانی در اثر ابتلا به کرونا جان باختهاند. این نهاد از رویکرد دولتها در برابر کادر درمانی انتقاد کرده است.
برخی از افراد کادر درمانی حتی به زندان افتادهاند. پزشکان، پرستاران و خدمه بیمارستانها در ایام شیوع ویروس کرونا، بیش از سایرین در معرض خطرات ناشی از همهگیری بیماری کووید-۱۹ هستند. سازمان عفو بینالملل با انتشار گزارشی نه تنها خواستار حفاظت از جان این گروه از مردم در برابر ویروس کرونا شده است، بلکه از عملکرد دولتها در قبال این افراد به شدت انتقاد کرده است.
بر اساس گزارشی که سازمان عفو بینالملل منتشر کرده، تا کنون دستکم ۳۰۰۰ نفر از افراد وابسته به کادر پزشکی و درمانی در سطح جهان، در اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند.در همین رابطه، این نهاد بینالمللی با انتشار گزارشی از عملکرد دولتها در بسیاری از نقاط جهان بهشدت انتقاد کرده است.
در این گزارش به فقدان پوشش مناسب، شرایط دشوار کار و همچنین اعمال فشار بر شاغلان بخشهای پزشکی و درمانی اشاره شده است.در این گزارش آمده است که حتی برخی از شاغلان این بخش توسط دولتها تهدید به بیکاری شده و حتی مواردی از دستگیری آنها توسط دولتها نیز مشاهده شده است.سازمان عفو بینالملل عملکرد دولتها در ارتباط با کادر درمانی و پزشکی را در کشورهای مختلف مورد بررسی قرار داده است. این گزارش متکی بر اطلاعاتی است که از ۷۹ کشور به دست آمده است. افزون بر آن، گزارشهایی ناظر بر وضعیت فعالیت کادر درمانی و پزشکی از ۶۳ کشور نیز توسط این نهاد حقوق بشری مورد بررسی قرار گرفته است.در این گزارش آمده است که تا کنون بیش از ۳۰۰۰ نفر از شاغلان امور درمانی و پزشکی در اثر ابتلا به بیماری یاد شده جان خود را از دست دادهاند. نیمی از این قربانیان متعلق به کشورهای آمریکا، روسیه و بریتانیا هستند.
همین گزارش در ادامه میافزاید که آمار واقعی قربانیان کادر درمانی در اثر ابتلا به ویروس کرونا میتواند بسی بیش از موارد ثبت و اعلام شده باشد.
بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل، تا کنون ۵۴۵ نفر از شاغلان کادر درمانی در روسیه جان خود را از دست دادهاند. ۵۰۷ نفر در آمریکا و ۵۴۰ نفر از شاغلان کادر پزشکی و درمانی بریتانیا در ارتباط با این بیماری جان باختهاند.دولت اتریش مدتها کاستیهای مربوط به حفاظت از جان کادر پزشکی را زیر عبارات زیبا همچون "قهرمانان ایام بحران" پنهان کرده بود. فقدان پوشش کافی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ره بدانجا برد که بسیاری از شاغلان امور درمانی و پزشکی در این کشور ناگزیر شدند، خود اقدام به تهیه ماسک و پوشش مناسب کنند.
عفو بینالملل اوضاع را در دیگر کشورها حتی وخیمتر گزارش کرده است. به عنوان نمونه، گزارشهایی درباره دستگیری پزشکان در مصر منتشر شده است.شماری از پزشکان در مصر به اتهام "فعالیتهای تروریستی" بازداشت شدهاند. حال آنکه "گناه" آنان تنها انتقاد از مدیریت دولتی بحران کرونا بوده است.در روسیه، مقامات علیه دو پزشک به اتهام نشر اخبار ناصحیح تشکیل پرونده داده و از این طریق کوشیدهاند تا آنها را وادار به سکوت کنند. در آمریکا، یک خدمه بیمارستان پس از آنکه درخواست خود را مبنی بر دریافت پوشش مناسب بر روی شبکه فیسبوک منتشر کرده بود، از کار بیکار شده است.
در مالزی، نیروهای انتظامی مانع از تجمع صلحآمیز کادر نظافت بیمارستانها شدهاند. معترضان از عملکرد ناعادلانه دولت در قبال اعضای سندیکاها و عدم حفاظت کافی از جان و سلامت خدمه بیمارستانها انتقاد کرده بودند.نیروهای انتظامی مالزی با بهانه "تجمع بدون مجوز"، به گردهمایی صلحآمیز آنها پایان دادهاند. حتی گفته میشود که پلیس اقدام به دستگیری پنج نفر از معترضان کرده است. در گزارش سازمان عفو بینالملل از دولتها درخواست شده از جان و سلامت پزشکان، پرستاران و خدمه بیمارستانها حفاظت کنند. گفته شده است که دولتها باید از شاغلان کادر پزشکی و درمانی که مبتلا به این بیماری شدهاند، حمایت بیشتری کرده و در انجام تستهای تشخیص کرونا، این گروه از شهروندان در اولویت قرار گیرند.
کد مطلب: 222766