تاثیر مثبت کرونا در زندگی آلمانیها
4 مرداد 1399 ساعت 19:51
گروه اقتصادی: شیوع ویروس کرونا در آلمان زندگی مردم را دگرگون کرده است؛ رعایت فاصله اجتماعی، زدن ماسک، محدودیت رفتوآمدها و تغییر نحوه کار و غیره. نتایج یک پژوهش در آلمان نشان میدهد که بسیاری این تغییرات را مثبت ارزیابی میکنند.
از تقریبا پنج ماه پیش، پس از شیوع ناگهانی ویروس کرونا در آلمان، زندگی روزمره مردم در این کشور مانند بسیاری دیگر از کشورهای جهان دچار تحولات و تغییرات زیادی شده است؛ از جمله اینکه مهمانیهای بزرگ برگزار نمیشوند، در فروشگاهها و مراکز عمومی زدن ماسک اجباری شده، فاصله اجتماعی باید رعایت شود و دفتر کار بسیاری به خانهها منتقل شده است و غیره. این نوع از الزامات محدودیتهای سادهتری هستند، اما نگرانیهای عمدهای نیز در باره احتمال از دست دادن شغل و منبع درآمد زندگی وجود دارد.
چگونه میتوان با این تغییرات در زندگی کنار آمد و مردم بحران کرونا را چطور از سر میگذرانند؟ اینها از جمله پرسشهایی هستند که یک گروه پژوهشی از دانشگاه اوسنابروک آلمان در باره آن تحقیق خود را انجام داده اند. این پژوهش با شرکت ۱۰۵۰ شرکتکننده در گروه سنی ۱۸ تا ۷۴ سال در سراسر آلمان صورت گرفته است. نتایج این تحقیق به شکل غیرمنتظرهای مثبت است.
یکی از شرکتکنندگان در این تحقیق در باره نحوه انجام کارش در دوران کرونا نوشته است: «همه چیز آرامتر پیش میرود و شعارِبیشتر، سریعتر و بالاتر در سرلوحه کار قرار ندارد.»
بیش از ۴۲ درصد شرکتکنندگان در پژوهش با این نظر موافق هستند و میگویند که از این موضوع خوشحالاند که میتوانند با فرصت و آرامش بیشتری کار کنند. بیش از ۴۴درصد شرکتکنندگان نیز بر این عقیدهاند که وقت بیشتری برای استراحت دارند.نتایج این تحقیق در باره رابطه انسان با طبیعت در دوران کرونا نیز بسیار جالب توجه است. بیش از ۳۷درصد از کسانی که مورد پرسش قرار گرفتهاند میگویند که زمان بسیار بیشتری را در طبیعت گذراندهاند و بیش از ۵۷درصد شرکتکنندگان بر این نظرند که با طبیعت رابطه نزدیکتری برقرار کردهاند.
این نتایج پروفسور بیرگیت بابیچ، کارشناس بهداشت و مسئول این پروژه را هم شگفت زده کرده است. او میگوید: «واقعا به نظر میرسد که این ارتباط به وجود آمده باشد.»
بیش از نیمی از شرکتکنندگان در این پژوهش اظهار داشتند که به چیزهای کوچک در زندگی دوباره توجه بیشتری میکنند و بیشتر در زندگی مراقب هستند. پروفسور بابیچ میگوید: «مردم با این بحران درمانده نشدهاند و سعی میکنند تا آنجایی که ممکن است با این وضع برخورد سازنده داشته باشند.»
اما در چند ماه گذشته همه تجربه مثبتی از تغییر شرایط زندگی در آلمان نداشتهاند. نزدیک به ۳۵درصد از پاسخدهندگان گفتهاند که در این دوره مجبور به تحمل فشار زیادی شدهاند و بیش از ۲۴درصد حتی احساس ترس داشتهاند و احساس عدم امنیت را تجربه کردهاند. پروفسور بابیچ میگوید که بسیاری از این افراد کسانی هستند که به دلیل سابقه بیماری احساس خطر میکنند، برخی از اعضای خانواده آنها بیمار هستند و یا جان خود را از دست دادهاند. این کارشناس یادآور میشود که عدم اطمینان به آینده و به اوضاع برای بسیاری از افراد چالش بزرگی است.
بر اساس این پژوهش بزرگترین تغییرات در زندگی شخصی افراد از دست دادن شغل، انجام کارهای کوتاه مدت و همچنین محدودیت عدم امکان خرید یا رفتن به رستوران است. دو سوم از شرکتکنندگان در این تحقیق امکان تماس شخصی با اعضای خانواده و اقوام و نزدیکان خود را از دست دادهاند. بابیچ میگوید که وضعیت اجتماعی افراد در نوع احساس آنها نسبت به شرایط کنونی متفاوت است. به این معنی که کسانی که از نظر اجتماعی در رده های پایینتری قرار دارند، کمتر احساس خوشایند و مثبتی نسبت شرایط فعلی دارند. در باره موضوع آرامش بیشتر و وقت زیادتر برای خود نیز این افراد زمان کمتری در اختیار داشتهاند. به عنوان مثال در این رده اجتماعی افراد زمان کمتری برای استراحت دارند.
بر اساس پژوهش دانشگاه اوسنابروک حدود ۵۹درصد کسانی که به ردههای پایین اجتماعی تعلق دارند از احساس خوشایندتری در دوران کرونا سخن گفتهاند در صورتی که این میزان برای کسانی که از ردههای اجتماعی بالاتر هستند ۹۱درصد بوده است. پروفسور بابیچ میگوید این تفاوت بزرگ نشان میدهد که فشار بر افرادی که از وضعیت اجتماعی پایینتری دارند، به میزان قابل توجهی بیشتر است. به این جهت این کارشناس بهداشت بر لزوم کمکهای بیشتر به اقشار تهیدست جامعه تاکید میکند و میگوید "این نتیجهای است که میتوان از این پژوهش گرفت و درس دیگر داشتن نگاه مثبت به زندگی است".
کد مطلب: 224566