گروه علمی: تب کنگو یک بیماری خونریزی دهنده و تب دار است که به وسیله تماس با کنه یا ترشحات دام به انسان منتقل میشود. همچنین انسان از طریق گزش کنه به این بیماری مبتلا میشود. همچنین در حین ذبح یا قطعه قطعه کردن گوشت حیوانات مثل گاو، گوسفند و بز با ورود خون حیوان از راه زخم و خراشیدگیهای سطحی پوست انسان یا خوردن شیر غیر پاستوریزه از طریق گوارش وارد بدن انسان می شود.باید به این نکته مهم توجه داشت که در همه سنین و هر جنسی ممکن است بیماری تب کریمه کنگو رخ دهد، اما امکان ابتلای افراد شاغل در مشاغلی که بیشتر با حیوانات سر و کار دارند بیشتر است. از جمله این مشاغل می توان به دامداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان بیمارستان اشاره کرد.
علائم تب کریمه کنگو چیست؟
علائم بیماری تب کریمه کنگو شامل اسهال، استفراغ، درد عضلهها، گیجی، تب، لرز، سردرد شدید، درد چشم ها، خون دماغ و خون ریزی لثه است. ممکن است این بیماری علائم مشهود نداشته باشد. همچنین در صورت ابتلای انسان در موارد شدید این بیماری موجب مرگ خواهد شد.از جمله راهکارهای پیشگیری از تب کریمه کنگو در دام ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
_ بهسازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخمگذاری و تکثیر کنهها
_ سمپاشی بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنهها
_ جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری
_ عدم خرید دام از کانونهای بیماری و دامداریهایی که موازین بهداشتی را رعایت نمیکنند.
_ سم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت ۱۴ روز
چگونه از انتقال تب کریمه کنگو به انسان جلوگیری کنیم؟
از مهم ترین نکاتی که باید توسط شهروندان رعایت شود این است که گوشت مورد نیاز خود را از واحدهای تحت نظر دامپزشکی خریداری کرده و یا از گوشتهای بستهبندی شده هویت دار استفاده کنند. همچنین در رعایت موارد توصیه شده دقت کنید:
_ از تماس با خون و مایعات دیگر بدن حیوانات دوری کنید.
_ جایگاه دامها را از محل زندگی دور نگه دارید.
_ از لبنیات غیر پاستوریزه استفاده نکنید.
_ هنگام تماس با حیوانات از دستکش، لباس مخصوص، چکمه و عینک استفاده کنید.
_ پختن گوشت و پاستوریزه کردن شیر
_ توصیه می شود از خوردن گوشتهای خام به شدت پرهیز کنید.
_ منجمد کردن گوشت ۲۴ ساعت قبل از مصرف
_ تهیه گوشت از مراکز مجاز بسیار حائز اهمیت است.