کرونا مانع پولدارتر شدن میلیاردرها نشد
16 مرداد 1399 ساعت 10:51
گروه اقتصادی: با وجود رکود فراگیر حاصل از شیوع ویروس کرونا، ثروتمندترین خانواده جهان اعلام کرد که فروش ۳ ماهه نخست سال ۲۰۲۰ فروشگاههای زنجیرهای والمارت افزایش یافته است.برآورد تازه بلومبرگ نشان میدهد که ثروت خانواده والتون در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز ۲۵ میلیارد دلار افزایش یافته است.
افزون بر والتونها، آمبانیها و هرمسها نیز با وجود شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش ثروت خود بودهاند.
اما در مقابل خانوادههای مارس، کوک و آلسعود با کاهش ثروت مواجه شدهاند. از میان این سه، ثروت دو خانواده کوک و آلسعود به روند قیمت جهانی نفت و فرآوردههای آن گره خورده است.
۱-خانواده والتون؛ ثروت: ۲۱۵ میلیارد دلار
سَم والتون در سال ۱۹۴۵ نخستین مغازه خُرده فروشی خود را خریداری کرد. او در سال ۱۹۹۲ درگذشت ولی نسل سوم خانوادهاش در حال حاضر مالک زنجیرهای از ۱۱ هزار فروشگاه خرده فروشی هستند که فروش سالانه آنها به ۵۲۴ میلیارد دلار میرسد.
۲-خانواده مارس؛ ثروت: ۱۲۰ میلیارد دلار
فرانک مارس پس از تولد در سال ۱۸۸۳ به فلج اطفال مبتلا شده و توانایی راه رفتن را از دست داد. او با رسیدن به سن تحصیل، به آموختن شکلاتسازی دستی و سنتی علاقمند شد. فارست که تنها فرزند پسر فرانک بود، در سال ۱۹۶۳ پیشه خانوادگی خود را با راهاندازی نخستین کارخانه شکلاتسازی خانواده مارس در هلند وارد مقیاس صنعتی کرد. البته در حال حاضر، محصولات نگهداری از حیوانات خانگی با ۳۸ میلیارد دلار، حدود نیمی از فروش سالانه شرکت خانوادگی مارس را در اختیار خود گرفته است.
۳-خانواده کوک؛ ثروت: ۱۰۹.۷ میلیارد دلار
فرد کوک در سال ۱۹۴۰ شرکت «وود ریور» را در حوزه استخراج و پالایش نفت تاسیس کرد. چهار برادر به نامهای فردریک، چارلز، دیوید و ویلیام شرکت پدر را به ارث بردند. فردریک و ویلیام در سال ۱۹۸۰ صنعت خانوادگی را ترک کردند. از آن زمان شرکت کوک به صنایع کوک تغییر نام داده و بزرگتر شده، چنان که اکنون درآمد سالانه آن به ۱۱۵ میلیارد دلار رسیده است.
۴-خانواده آلسعود؛ ثروت: ۹۵ میلیارد دلار
پادشاهی ۸۸ ساله خاندان آلسعود بر عربستان موجب شده تا با اتکاء به ذخایر نفتی این کشور، ثروت خاندانی که اعضای آن حدود ۱۵ هزار نفر برآورد شده به نزدیک ۱۰۰ میلیارد دلار برسد. ارزیابی بلومبرگ نشان میدهد که ثروت شخصی محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در حال حاضر به بیش از ۱ میلیارد دلار بالغ شده است.
۵- خانواده آمبانی؛ ثروت: ۸۱.۳ میلیارد دلار
دیروبائی آمبانی از سال ۱۹۵۷ فعالیت در زمینه ساخت و راهاندازی صنایع پیشرو را آغاز کرد. موکش و برادر کوچکترش آنیل به کسب و کار پدر پیوستند. اکنون موکش به عنوان مدیرعامل هلدینگ خانواده آمبانی با نام صنایع رلیانس فعالیت دارد. این خانواده صاحب بزرگترین مجموعه پالایش نفت جهان است و دارای شرکتهایی در حوزه ارتباطات، مخابرات، اینترنت و رسانه است.
۶-خانواده هرمس؛ ثروت: ۶۳.۹ میلیارد دلار
تیری هرمس در سال ۱۸۳۷ ساخت وسایل سوارکاری مخصوص اشراف را آغاز میکند. کسب و کار خانواده هرمس در سال ۱۸۸۰ به پاریس منتقل میشود. محصولات نفیس این شرکت از جمله پارچههای نفیس و محصولات چرمی لوکس از سال ۱۹۷۸ در شبکه مغازههای زنجیرهای این شرکت در جهان در حال عرضه است.
کد مطلب: 226268