کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

مزایای مصرف ویتامین سی برای سلامت بدن

17 مرداد 1399 ساعت 11:18


گروه علمی:  ویتامین سی که به آن "اسید اسکوربیک" نیز گفته می‌شود، یک ماده مغذی مهم مورد نیاز بدن است. این ماده مغذی محلول در آب مانند یک آنتی اکسیدان قوی مورد نیاز برای رشد حفظ و سلامت شریان‌ها، بافت‌های زخم و غضروف عمل می‌کند.برخی از میوه‌ها و سبزیجات حاوی ویتامین سی می‌توانند به دریافت نیاز روزانه ما برای این ویتامین کمک کنند. منابع حاوی ویتامین سی شامل کیوی، توت فرنگی، گوجه فرنگی، کلم بروکلی، پاپایا، گواوا، فلفل دلمه‌ای زرد، سبزیجات با برگ‌های سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و شلغم است.
لازم به ذکر است بهتر است این خوراکی‌های حاوی ویتامین سی به صورت خام مصرف شده یا در صورت طبخ در دماهای پایین و در زمانی کم پخته شود، چرا که ویتامین سی نسبت به حرارت بالا حساس بوده و از بین می‌رود.

علائم کمبود ویتامین سی:
علائم کمبود ویتامین سی شامل خستگی، تغییر خلق و خو، کاهش وزن ، درد مفاصل و ماهیچه‌ها، کبودی، مشکلات دهان ‌و دندان و خشکی پوست و مو است.با گذشت زمان، کمبود ویتامین سی در بدن منجر به عدم توانایی تشکیل کلاژن جدید می‌شود. این امر همچنین باعث می‌شود بافت‌های مختلف بدن فرد در هم شکسته شود و در ترمیم سلول‌ها نیز تأثیر می گذارد. کمبود شدید ویتامین سی می‌تواند منجر به بیماری به نام اسکوربوت شود.

فواید ویتامین سی:
مصرف کافی ویتامین سی به فرد در مشکلاتی از جمله موارد زیر که به نقل از فود ان‌دی تی‌وی آورده شده، کمک می‌کند:
۱) سرماخوردگی: ویتامین سی با تقویت سیستم ایمنی بدن شدت حملات سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش می‌دهد. این ویتامین اثرات رایج سرماخوردگی از جمله التهاب و آبریزش بینی را کاهش می‌دهد. ویتامین سی نه تنها آلرژی ناشی از سرماخوردگی را کنترل می‌کند بلکه مدت سرماخوردگی را نیز کوتاه می‌کند. واقعیت شناخته شده این است که ویتامین سی ایمنی بدن فرد را بالا می‌برد.
۲) فشار خون بالا: اگر با فشار خون بالا درگیر هستید، پس غذاهای سرشار از ویتامین سی می‌تواند برای شما بسیار کارساز باشد.  با مصرف منظم ویتامین سی می‌توان بروز فشار خون غیرطبیعی را کاهش داد.
۳) استرس: به لطف دنیای پرتنشی که در آن زندگی می‌کنیم، استرس یکی از رایج‌ترین مشکلات افراد است. ویتامین سی در مقابله با شاخص‌های معمولی استرس جسمی و عاطفی کمک زیادی می‌کند. همچنین سطح هورمون‌های استرس را کاهش می‌دهد.
۴) متابولیسم چربی: چربی شکمی، بافت چربی اطراف یا داخل حفره شکمی است. برای متابولیسم مناسب چربی مصرف منظم ویتامین سی ضروری است. ویتامین سی به تقویت متابولیسم شما کمک کرده و بنابراین وزن شما را کنترل می‌کند.
۵) تولید کلاژن: کلاژن ماده‌ای است که به طور طبیعی توسط بدن تولید می‌شود. با این حال با افزایش سن افراد، تولید این ماده کاهش می‌یابد. ویتامین سی نقش مهمی در تولید کلاژن دارد که باعث کاهش چین و چروک و علائم و نشانه‌های پیری می‌شود.
۶) پوستی بهتر: تشکیل الاستین، ترکیبی که باعث ضخیم شدن، محافظت و بهبودی سلول‌های پوستی می‌شود، به میزان ویتامین سی در بدن شما بستگی دارد. الاستین پوست شما را سالم و درخشان نگه می‌دارد. اگر می‌خواهید پوست بهتری داشته باشید، غذاهای سرشار از ویتامین سی را بیشتر مصرف کنید و مانند دوران جوانی پوستی درخشان به دست آورید.
 به گفته متخصصان تغذیه، ویتامین سی از مزایای سلامتی بسیاری از مبارزه با سکته مغزی گرفته تا بهبود زخم‌ها و کمک به جذب آهن توسط بدن برخوردار است. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود غذاهای سرشار از ویتامین سی را به همراه آهن مصرف کنید.


کد مطلب: 226366

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/226366/مزایای-مصرف-ویتامین-سی-سلامت-بدن

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir