گروه علمی: زیاد کار کشیدن از بدن تنها به کار کردن مستمر با ساعات کاری زیاد محدود نمیشود؛ بلکه زیاد ورزش کردن هم مشکلساز است. موضوع اینجاست که بیش از توان بدن خود فعالیت میکنیم و این اصلا به معنای ورزیده شدن نیست. در واقع این نوع سبک زندگی، فرسایش محض است. در ادامه، شما را با ۸ نشانهای آشنا میکنیم که اگر در خود مشاهده کردهاید، باید به فکر کم کردن فعالیتهای فیزیکی باشید.
۱. پایین آمدن کیفیت عملکرد
گاهی اوقات حتی بیشتر از پیش کار میکنیم، اما نتیجه به خوبی گذشته از آب در نمیآید. مهم نیست چند ساعت در روز اضافهتر کار کنیم. خودمان متوجه میشویم خسته شدیم و دیگر انگیزه و انرژی قبل را برای انجام دادن کارها نداریم. سطح ترشح هورمونها در بدن ما تغییر میکند و عملکرد مغز ما نیز دچار اختلال میشود. به همین دلیل کمتر میتوانیم تمرکز کنیم.
۲. خستگی پایانناپذیر
خستگیهایی که نه با خوابیدنهای شبانه برطرف میشوند و نه با تعطیلات آخر هفته. معمولا اثر کار کردن و ورزش کردن مثبت، به این شکل است که انرژی بیشتری برای باقیمانده روز به شما میدهد؛ اما وقتی بیش از حد از خودتان کار میکشید نهتنها خبری از انرژی بیشتر نیست؛ بلکه فقط از لحاظ جسمی و ذهنی، خسته و خستهتر میشوید.
۳. احساساتی شدن
کمبود برخی از ویتامینها مستقیما با شکنندگی احساسات ما رابطه دارد که در این صورت استرس، اضطراب، خشم و غم خیلی بیشتر از حالت عادی بر ما اثر میگذارد. برای مثال ممکن است برای مسائل خیلی پیش پا افتاده به گریه بیفتیم و عمیقا احساس ناراحتی کنیم.
۴. گرفتگی عضلات
گرفتگی عضله میتواند به علت پیچخوردگی یا کشیدگی آن باشد؛ اما گاهی به علت کمبود ویتامینهای بدن، که بر اثر ازدیاد فعالیتهای روزانه میسوزند، عضلات بدن به طور مکرر دچار گرفتگی شدید میشوند.
۵. درد مفاصل
درد مفاصل شامل گردن، بندهای انگشت، زانو، کمر، مچها و غیره میشود. البته که درد مفاصل دلایل بسیاری میتواند داشته باشد. در واقع وقتی زیاد کار میکنید، مفصلهایی که بیشتر درگیر هستند آسیب دیده و درد طاقتفرسایی به سراغتان میآید. بهترین راه استراحت مطلق یا تغییر دادن عادات غلط است.
۶. کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن
کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن به صورت مریض بودنهای دائمی مانند سرماخوردگی و مشکلات پوستی مانند اگزما بروز پیدا میکند. کمبود ویتامینهای سی، آ، ای و گروه ویتامینهای بی، باعث کاهش قدرت این سیستم مهم در بدن ما میشود. توجه کنید گروه ویتامینهای حل در چربی را با مشورت پزشک مصرف کنید.
۷. پایین بودن کیفیت خواب
برهم خوردن نظم ساعت و کیفیت خواب یکی دیگر از مواردی است که بر اثر بالا رفتن هورمونها آدرنالین و کورتیزول به وجود میآید. همین اثر را استرس هم بر خوابهای ما میگذارد. بسته به نوع فعالیتی که بیش از حد انجام میدهید (کار کردن یا ورزش کردن) شدت این اختلال در خواب متفاوت میشود.
۸. بیاشتهایی
از دست دادن اشتها نیز از نشانههای بیش از حد کار کردن است. کار کردن در حالت معمول باید ما را گرسنه کند؛ ولی در حالت غیرعادی، دیگر میلی به غذا ندارید که به علت کاهش سطح هورمون گرلین در بدن است.