گروه جامعه:هرچند آمار روزانه فوتشدگان کرونا در کشور که از سوی وزارت بهداشت بهصورت روزانه اعلام میشود از سیر نزولی مرگومیر حکایت میکند، اما براساس اعلام کمیته اپیدمیولوژی بیماری کووید-۱۹ وزارت بهداشت، موارد ابتلا و مرگ همچنان نسبتا بالاست هرچند تغییرات نسبتا مختصری در آن مشاهده میشود. شاید براساس همین تغییرات مختصر روز گذشته قاسم جانبابایی، معاون درمان وزیر بهداشت اعلام کرد که روند بستری و مرگومیر ناشی از کرونا رو به کاهش است.به گزارش دنیای اقتصاد، هرچند در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد بار بیماری کمتر نشده و هنوز به عدد مطمئنی نرسیدهایم. در همین حال گزارش کمیته اپیدمیولوژی بیماری کووید-۱۹ وزارت بهداشت که روز گذشته منتشر شد از روند صعودی بیماری در ۷ استان اصفهان، آذربایجان شرقی، سمنان، البرز، قزوین، تهران و کهگیلویه و بویراحمد خبر میدهد. این گزارش میافزاید در دو استان زنجان و خراسانشمالی در آخرین هفته مرداد روند نزولی مشاهده شده است.همچنین در تحلیل آماری کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت، استانهای زنجان، هرمزگان، ایلام، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، بوشهر، فارس، خراسانشمالی و اردبیل استانهای با میزان بروز بالای بیماری کووید-۱۹، استانهای کردستان، اصفهان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد، آذربایجانغربی، سمنان، مازندران، مرکزی، یزد و کرمان استانهای با میزان بروز متوسط و استانهای البرز، چهارمحال و بختیاری، همدان، خراسان رضوی، قزوین، سیستان و بلوچستان، گلستان، قم، تهران، خراسان جنوبی و گیلان استانهای با بروز کم در هفته آخر مرداد معرفی شدهاند. براساس گزارش اپیدمیولوژی کرونا که از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است، درحالحاضر میزان کشندگی این بیماری در جهان ۵/ ۳ درصد برآورد میشود.
ابتلای جوانان ۲۰ساله به کرونا
درهمین حال آنطور که معاون درمان وزیر بهداشت روز گذشته اعلام کرد از تیر و مرداد حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد بیماران بستری در بیمارستانها را جوانان و افراد حدود ۲۰ ساله تشکیل میدهد و این افراد حلقه انتقال ویروس کرونا هستند این درحالی است که قبل از عید نوروز، میزان آلودگی جوانان به ویروس کرونا به مراتب کمتر بوده است.جانبابایی همچنین درمورد داروی رمدسیویر گفت: هیچ مطالعهای در دنیا وجود ندارد که ثابت کند داروی رمدسیویر در کاهش مرگومیر ناشی از کرونا موثر است. به گزارش «ایرنا» وی ادامه داد: اکنون تنها دارویی که ثابت شده در دنیا میزان مرگومیر را کاهش میدهد، کورتون است. داروهای ضدانعقاد و اینترفرون و ضدالتهاب هم در کنار این موارد وجود دارد.
فوت بیش از ۱۰ هزار تهرانی بر اثر کرونا
همزمان ناهید خداکرمی، عضو شورای اسلامی شهر تهران روز گذشته در تذکری پیش از دستور درجلسه شورای شهر گفت: از ابتدای شیوع کرونا تا امروز ۱۰هزار و ۲۰۰ تهرانی بر اثر ابتلا به این بیماری فوت کردهاند. وی با بیان اینکه درحال بررسی وضعیت کشور هستیم گفت: تا دیروز و در عرض ۶ ماه در کل تهران ۱۰ هزار و ۲۰۰ تهرانی جان باختهاند.