گروه سیاسی: اعضای باقیمانده در توافق هستهای با جمهوری اسلامی در نشستی در وین تاکید کردند که برای حفظ برجام و اجرای کامل آن تلاش خواهند کرد. نماینده آمریکا در این نشست حضور نداشت.
نمایندگان ایران، آلمان، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه در پایتخت اتریش درباره چگونگی حفظ "برنامه جامع اقدام مشترک" (برجام) به رایزنی پرداختند.
هلگا اشمید، نماینده اتحادیه اروپا که ریاست نشست را بر عهده داشت، پس از پایان جلسه در پیامی توییتری نوشت، شرکت کنندگان برای حفظ برجام همنظر هستند و "با وجود چالشهای فعلی راهی برای اطمینان از اجرای کامل توافق پیدا می کنند".عباس عراقچی نماینده ایران پیش از آغاز نشست گفته بود که اقدام ایالات متحده برای فعالسازی مکانیسم ماشه و احیای كامل تحریمهای سازمان ملل علیه ایران "قطعا یک بحث مهم" با نمایندگان اعضای باقیمانده در برجام خواهد بود.دولت ایران بارها تاکید کردهاست که آمریکا پس از خروج یکجانبه از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸ حق دخالت در این زمینه را ندارد.پس از درخواست دولت ترامپ از شورای امنیت برای فعال کردن مکانیسم ماشه، آلمان، بریتانیا و فرانسه در بیانیه مشترکی تذکر دادند که آمریکا پس از خروج از برجام دیگر عضو آن نیست و این اقدام واشنگتن در تضاد با تلاشهای کنونی این سه کشور برای حفظ توافق هستهای با جمهوری اسلامی است.اما واشنگتن معتقد است که به عنوان یکی از مذاکرهکنندگان اصلی برجام این حق را دارد حتی اگر توافق را ترک کرده باشد. فو کنگ، نماینده چین، پس از پایان این نشست گفت، تمامی کشورهای عضو توافق کردند که ایالات متحده حق قانونی برای فعالکردن مکانیسم ماشه را ندارد و از نظر چین، واشنگتن از این اهرم برای "کارشکنی یا حتی از بین بردن برجام" استفاده میکند. او ضمن بیان این که ایالات متحده یک ابرقدرت است تاکید کرد که با وجود این، آمریکا هم کشوری است مثل دیگر کشورهای جهان.میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در این نشست در توئیتر نوشت، نشست وین نشان داده است كه شرکتکنندگان آن به طور کامل به توافق هستهای متعهد هستند و "مصممند، تمامی تلاش خود را برای حفظ آن بهکار ببرند".پیش از نشست وین هم کشورهای باقیمانده در برجام بارها تاکید کرده بودند که به حفظ آن پایبندند و بعضا وعده داده بودند که در برابر برنامههای واشنگتن برای فشار حداکثری به جمهوری اسلامی افدامات موثری انجام خواهند داد.