دریافت لینک صفحه با کد QR
پیشتازی دلار در معاملات جهانی
14 شهريور 1399 ساعت 9:52
گروه اقتصادی: ارزش دلار باز هم در برابر بسیاری از همتایانش بالا رفت.به گزارش ایسنا، نشانه ها حاکی از آن است که ویروس کرونا کماکان یکی از اصلی ترین دغدغه های بازارهای مالی جهانی باقی خواهد ماند. روند شیوع بیماری در مناطق مختلف به ویژه در اروپا و جنوب آسیا شدت گرفته است و کشورهای بودجه بیشتری به مقابله با کرونا اختصاص داده اند. تعطیلی گسترده فعالیت های تجاری علاوه بر منفی شدن رشد اقتصادی کشورها باعث کاهش شدید حجم معاملات و رسیدن نرخ تورم به سطوح بسیار کم و حتی منفی در شمار زیادی از کشورهای جهان شده است.با وجود انتشار اخبار مربوط به پیشرفت دارویی مقابله با کرونا، این ویروس کماکان در حال گرفتن جان شمار زیادی از مردم جهان است و بیم آن می رود که وضعیت با فرا رسیدن فصل پاییز از این هم بدتر شود. سازمان بهداشت جهانی هشدار داده که ممکن است هیچ گاه ایمنی دائمی در برابر ویروس کرونا ایجاد نشود و افراد مبتلا به کرونا نباید گمان کنند که دیگر به این بیماری مبتلا نخواهند شد.تاکنون بیش از ۲۶ میلیون و ۳۵۷ هزار و ۴۲۳ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۸۷۰ هزار و ۲۹۴ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۱۹۰ هزار و ۵۷ نفر، برزیل با ۱۲۴ هزار و ۵۷ نفر، هند با ۶۸ هزار و ۵۶۹ نفر، مکزیک با ۶۵ هزار و ۸۱۶ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۵۲۷ نفر بوده است.بین برقراری توازن بین رشد اقتصادی و نرخ تورم، مناقشات زیادی در کشورهای مختلف شکل گرفته است. اظهارات جدید رئیس بانک مرکزی آمریکا بر ابهامات مسیر آینده سیاست گذاری بزرگ ترین بانک مرکزی جهان افزوده است. جروم پاول- رئیس بانک مرکزی آمریکا که پیشتر گفته بود تحت سیاست گذاری جدید، نرخ تورم به تدریج از سطح هدف گذاری شده دو درصدی عبور خواهد کرد، در یک موضع گیری جدید گفت قرار است نرخ تورم در محدوده دو درصدی نوسان کند و اجازه داده نخواهد شد که اختلاف تورم با سطح دو درصدی هدف گذاری شده خیلی زیاد شود.
تحلیل گران ارزی معتقدند معنای سخنان پاول این خواهد بود که نرخ بهره برای مدت طولانی تری از حد انتظار قبلی در سطح بسیار کم حفظ خواهد شد و حتی ممکن است در یک سنت شکنی، بانک مرکزی آمریکا تصمیم بگیرد راه همتایان خود در اروپا و ژاپن را در پیش گیرد و نرخ بهره را به سطح منفی برساند.در اروپا نیز برخی از منابع از احتمال اتخاذ رویکرد جدید تورمی در اروپا توسط بانک مرکزی اروپا خبر داده اند. نرخ تورم در سطح اتحادیه اروپا و منطقه یورو نیز در نزدیکی محدوده صفر درصدی قرار دارد و انتظار نمی رود دست کم تا اواخر سال آینده تورم به سطح دو درصدی هدف گذاری شده بانک مرکزی نزدیک شود. با توجه به قرار داشتن نرخ تورم اروپا در سطح منفی، بانک مرکزی دست بسته تری نسبت به همتای آمریکایی خود دارد.کریستوفر دمبیک، استراتژیست مسائل ارزی در موسسه " ساکسو بانک" گفت: با توجه به داده های مربوط به تورم در حوزه منطقه یورو و اتحادیه اروپا، سوالات زیادی در خصوص این که چه سناریو جدیدی توسط بانک مرکزی اروپا تهیه خواهد شد در ذهن معامله گران شکل گرفته است. اگر نرخ تورم در بلندمدت در همین سطوح بسیار کم فعلی باقی بماند رشد اقتصادی کشورهای اروپایی را با چالش های جدی مواجه خواهد کرد و سران اروپایی باید فکری به حال این وضع کنند.هنوز مشخص نیست که سیاستمداران آمریکایی به مانند سران اروپایی بر سر اجرایی شدن حمایت های بیشتر به توافق برسند چرا که اختلاف نظر بین سران جمهوری خواه و دموکرات بر سر بسته حمایتی ادامه دارد و این بار استیون منوچین گفته است دموکرات ها با خیره سری از هر گونه مذاکره برای رسیدن به یک توافق معقول که به نفع شهروندان و مصرف کنندگان آمریکایی باشد، طفره می روند.
خبر خوب برای اقتصاد امریکا در شرایط وخیم فعلی می تواند آن باشد که مخارج مصرف کننده که بار حدود دو سوم کل رشد اقتصاد آمریکا را بر دوش می کشد تا پایان ماه ژوئیه در مقایسه با ماه قبل خود ۱.۹ درصد رشد کرده است. بدان معنا که بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار مخارج بیشتری در سطح خرد اقتصاد ( ۸۲ میلیارد دلار در بخش کالا و ۱۲۱ میلیارد دلار در بخش خدمات) صورت گرفته است و این مساله می تواند برای به حرکت درآوردن موتور رشد اقتصادی در سه ماهه سوم سال کمک کند.مایک چندلر- تحلیل گر بازار ارز در موسسه "بنونکبورن گلوبال فارکس" گفت: بازار ارز انتظار چنین اقدامی از طرف بانک مرکزی آمریکا را تا حد زیادی داشت. با این حال نسبت به توانایی بانک مرکزی در بالا بردن نرخ تورم شک و تردیدهایی وجود دارد چرا که از سال ۲۰۱۲ تاکنون، فدرال رزرو نتوانسته است جلوی تورم پایین را بگیرد.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۸۷۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۸ دلار اعلام شد. آمارهای جدید منتشرشده بیانگر آن هست که در حوزه تجارت خارجی عملکرد اقتصاد آمریکا بهبود داشته است تا جایی که تا پایان ماه ژوئیه صادرات این کشور با رشد ۸.۲ درصدی نسبت به ماه قبل خود همراه شده و واردات نیز ۱۰.۹ درصد بیشتر شده است. این میزان اگرچه هنوز تا سطوح ثبت شده قبل از آغاز بحران کرونا فاصله دارد اما بهترین عملکرد تجرات خارجی این کشور در شش ماه اخیر بوده است و می تواند نویدبخش افزایش فعالیت های تجاری و اقتصادی در بزرگ ترین اقتصاد جهان باشد.
ارزهای اروپایی
تعطیلی گسترده کسب و کارها و اخلال در زنجیره تجاری در نتیجه شیوع کرونا به طرز محسوسی روی عملکرد اقتصادی کشورهای اروپایی تاثیر گذاشته است تا جایی که مرکز آمار اتحادیه اروپا اعلام کرد تا پایان ژوئیه ۲۰۲۰ نرخ بیکاری در منطقه یورو و اتحادیه اروپا با ۰.۱ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل و به ترتیب در سطح ۷.۹ درصد و ۷.۲ درصد رسید. این نرخ بیکاری بالاترین نرخ بیکاری ثبت شده در کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شش ماه اخیر بوده است.در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۴۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۲۵ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۹ درصد پایین رفت و با عقب رفتن به کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۳ دلار رسید.لی هاردمان- تحلیل گر بازار ارز در بانک میتسوبیشی گفت: احتمال اینکه بانک مرکزی اروپا برای جلوگیری از تضعیف بیشتر شاخص های اقتصادی منطقه یورو وارد عمل شود خیلی کم است و همین مساله نیز باعث متزلزل شدن جایگاه یورو نسبت به هفته های قبل می شود. این امکان وجود دارد که به پایان روزهای طلایی یورو رسیده باشیم اما اینکه شاهد ریزش سنگین یورو باشیم نیز چندان محتمل نیست. در هر صورت هم یورو و هم دلار روزهای تعیین کننده ای را پیش روی خود دارند و باید منتظر بمانیم.
ارزهای آسیایی
باازرهای آسیایی با پیشی گرفتن از بازارهای اروپایی، اکنون بزرگ ترین خریدار دلار هستند. در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۸ درصد کاهش به ۱۰۶.۰۸۵ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۷۵ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۸۴۶ یوان چین اعلام شد.
کد مطلب: 229947
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir