به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۲:۱۵
 
۵
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۹/۰۹ ساعت ۰۸:۴۵
کد مطلب : ۲۳۰۰۹

روزنامه ایتالیایی: 2014 سال ایران خواهد بود

گروه سياسي: روزنامه ايتاليايي«ایل فاتو کوئوتیدیانو» نوشت: ایران در یک لحظه تاریخی قرار گرفته است و از هم اکنون می توان تصور کرد که فیلم های ایرانی در جشنواره های فیلم برلین، ونیز و کن برنده می شوند و حتی تصویر حسن روحانی بر روی مجله تایمز منتشر شده و شاید هم جایزه نوبل به رییس جمهوری ایران اهدا شود.
به گزارش ایرنا، این روزنامه در صفحه آنلاین خود ادامه داده است: وزیر جدید نفت ایران با یک سری طرح های بلندپروازانه سعی بر جبران بخش نفتی دارد، از قراردادهای دوستانه برای شرکت های خارجی که مایل به ورود به بازار ایران به عنوان شریک توسعه انرژی هستند تا برنامه ساخت خط لوله گاز از پارس جنوبی به سوی عراق و پاکستان و از این دو نقطه نیز می تواند به سوریه و یونان نیز توسعه یافته و تا چین و هند نیز برسد.

این روزنامه افزود: البته چالش هایی نیز وجود دارد. اول اینکه پارس جنوبی هنوز بهره برداری نشده و از سال 2016 اجرایی می شود و دوم اینکه از نظر سیاسی قطر و عربستان نمی خواهند ایران پرقدرت شده و توان صادرات داشته باشد. آمریکا اخیرا به نظر می رسد که یک دیدگاه خیرخواهانه برای پیدا کردن توافق هسته ای با ایران نشان داده است. ایران برای امریکا مهم است زیرا کشوری با وزنه سیاسی و نظامی مهم در خاورمیانه محسوب می شود و موقعیت استراتژیکی ایران همانند اهمیت آسیای میانه است که به عقیده خیلی ها یکی از مناطق مهم جهان برای توسعه استراتژی های جدید انرژی و تجاری زمینی و میان غرب و شرق بشمار می رود

این روزنامه افزود: خروج امریکا از افغانستان، لحظه فرصت های بزرگ و خطر برای تمام جمهوری های آسیای میانه محسوب می شود و امریکا نیاز به کشورهایی دارد که بتوانند در این منطقه به عنوان یک چشم عمل کنند . ایران نیز دارای منافع تجاری و سیاسی مهمی در این منطقه است.  روزنامه ایتالیایی ادامه داده است: افزود: روسیه خود را حامی ایران و تهران را متحدی عالی در خاورمیانه محسوب می کند. موضع سیاسی ایران در سوریه بسیار معنی دار بود. برای روسیه ایران که خود تولیدکننده گاز است یک منفعت اقتصادی نیست برعکس یک رقیب بشمار می رود اما برای روسیه بهتر است ایران را به عنوان متحد داشته باشد تا رقیب.

این روزنامه نوشت: از سویی چین تشنه انرژی است و پس از اینکه اتحادیه اروپا بانک های ایران را تحریم کرد، سیستم بانکی ایران با شرکای کمتری مواجه شد و تمام جاهای خالی از جمله جای ایتالیا که تا کمی پیش یکی از بزرگترین شرکای تجاری ایران بود را چینی ها پر کردند و هنوز موضع روحانی در این زمینه روشن نیست. از نظر منطقه ای نیز سایر کشورهای شبه جزیره عرب و سایر متحدان تاریخی امریکا درخاورمیانه از لغو تحریمات ایران در قبال بحث در باره برنامه هسته ای راضی نیستند. اوباما نیز در امریکا با مشکل تندروهای جمهوریخواه مواجه است که تا کمی پیش شعار حمله به ایران را فریاد می کشیدند . یقینا این اتش بس 6 ماهه به تمام طرفین اجازه می دهد تا یک استراتژی تعریف کنند که می تواند به سوی کاهش تحریمات غرب علیه ایران منجر شود.

۱۳۹۲/۰۹/۰۹ ۰۹:۰۸
ما برناممون 16سالست!!!آره!رییس جمهور الان 8سال رییس جمهور دیگری هم که همه میشناسیمش اونم 8سال!! (179950)
۱۳۹۲/۰۹/۰۹ ۰۹:۴۱
آیا این روزنامه ایرانیه ؟ (179975)