گروه علمی: آزمایش نهایی واکسن کرونا، تولید مشترک دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازِنِکا، به علت بروز علائم نامطلوب در یک شرکتکننده معلق شد.
شرکت آسترازنکا در بیانیهٔ خود، توقف موقتی آزمایش این واکسن را گونهای تعلیق «معمول» در فرآیند کار، در صورت بروز «بیماری نامعلوم»، عنوان کرد. بیش از ۳۰ هزار داوطلب در بریتانیا، ایالات متحده، برزیل و آفریقای جنوبی در آزمایش مرحلهٔ سوم این واکسن شرکت کردهاند. اکنون تمامی مراکز آزمایش این واکسن در جهان موقتا کار خود را متوقف کردهاند تا کارشناسان بیطرف پس از بررسی موارد آماری اعلام کنند که میتوان آزمایش را از سر گرفت یا خیر. این دومین بار است که مرحلهٔ سوم آزمایش واکسن آکسفورد معلق میشود و کارشناسان میگویند چنین توقفهایی در فرآیند آزمایشهای گسترده طبیعی است و هرگاه یکی از شرکتکنندگان بیمار شود و علت بیماریاش هنوز مشخص نباشد فرآیند کار متوقف میشود تا علت روشن شود. واکسن آکسفورد-آسترازنکا یکی از قویترین واکسنهای احتمالی بر ضد ویروس کرونا انگاشته میشود و بسیاری در سراسر جهان امیدوارند این واکسن، که در مراحل ۱ و ۲ آزمایش سربلند بیرون آمده، بتواند از آزمایش وسیعتر مرحلهٔ ۳ نیز بهسلامت بگذرد و به تولید انبوه برسد. مرحلهٔ سوم و نهایی تست یک واکسن معمولا شامل حضور هزاران شرکتکننده میشود و ممکن است حتی چند سال بهدرازا بینجامد.
به گزارش آسوشیتدپرس، دو واکسن در آمریکا هم اکنون در مرحله نهایی کارآزمایی بالینی خود قرار دارند. شرکت آمریکایی «مدرنا» درحال تکمیل آزمایش یک واکسن است. شرکتهای داروسازی «فایزر» و «بیون تک» نیز در مرحله نهایی یک واکسن هستند. طبق این گزارش، شیوه کار این دو واکسن با واکسن شرکت «آسترازنکا» متفاوت است. موقت کارآزمایی بالینی روی یک واکسن با این گستردگی تعداد داوطلبان امری غیر معمول نیست و بررسی هرگونه عوارض جانبی در جریان کار آزمایی بالینی اجباری است. شرکت «آسترازنکا» اعلام کرده است که در تلاش است تا تحقیقات در خصوص این یک مورد بیماری در جریان کارآزمایی بالینی را هرچه زودتر به اتمام برساند تا براساس جدول برنامه ریزی شده کار این واکسن را جلو ببرد.