کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آیا در زهره حیات وجود داشته است؟

25 شهريور 1399 ساعت 9:21


گروه علمی: دانشمندان می‌گویند در ابرهای به دشت اسیدی پوشاننده سیاره زهره گازی به نام فسفین یافته‌اند که نشان‌ می‌دهد میکروب‌هایی ممکن است زمانی در این همسایه سکونت‌ناپذیر کره زمین زندگی کرده باشند.پژوهشگران اشکال زندگی واقعی را در سیاره زهره کشف نکرده‌اند،‌اما یادآور شده‌اند فسفین روی کره زمین بوسیله باکتری‌های تولید می‌شود که محیط‌های کم‌اکسیژن زندگی می‌کنند.گروهی بین‌المللی از دانشمندان با استفاده از تلسکوپ کلارک ماکسول در هاوایی گاز فسفین را در جو زهره شناسایی کردند و با استفاده از «آرایه میلی‌متر/زیرمیلی‌متر بزرگ آتاکاما» (ALMA) در شیلی این یافته را ثابت کردند.جین گریوز از دانشگاه کاردیف در ویلز، نویسنده اصلی مقاله این پژوهش که در ژورنال Nature Astronomy منتشر شده است، گفت: «من بسیار شگفت‌زده شدم- در واقع مبهوت شدم.»وجود حیات فرازمینی برای مدت‌ها یکی از پرسش‌های مهم در علم بوده است. دانشمندان از کاوشگرها و تلسکوپ‌ها برای جستجوی «نشان‌های زیستی» - نشانه‌های غیرمستقیم حیات- در سیاره‌ها و ماه‌های دیگر در منظومه شمسی ما و فراسوی آن استفاده کرده‌اند.کلارا سوسا-سیلوا، اخترفیزیکدان مولکولی از انستیتو تکنولوژی ماساچوست، یکی دیگر از این پژوهشگران گفت: «با آنچه ما از زهره می‌دانیم، محتمل‌ترین توضیح برای وجود فسفین در جو ان سیاره وجود حیات است.»

او افزود: «باید تاکید کنم که آخرین راه‌حل برای توضیح این کشف وجود حیات در این سیاره است. این موضوع مهم است، چرا اگر وجود فسفین و وجود حیات درست باشد، یعنی ما در  جهان تنها نیستیم. همچنین در این صورت حیات باید پدیده بسیار شایع باشد و باید سیاره‌های مسکونی بسیار دیگری در کهکشان ما وجود داشته باشند.»
زهره تا به حال کانون جستجوی برای حیات در جاهای دیگر در منظومه شمسی نبوده است و بیشتر سیاره مریخ و جهان‌های دیگر خارج از منظومه شمسی مورد توجه دانشمندان بوده‌اند.فسفین- یک اتم فسفر که سه اتم هیدروژن به آن متصل هستند- برای انسان‌ها بسیار سمی است.تلسکوپ‌های مستقر در کره زمین مانند تلسکوپ‌هایی که در این پژوهش استفاده شده‌اند به دانشمندان کمک می‌کنند که خصوصیات شیمیایی و سایر خصوصیات اجرام آسمانی را بررسی کنند.فسفین به میزان ۲۰ قسمت در هر میلیارد قسمت در جو زهره مشاهده شده است که غلظت بسیار اندکی است. گریو گفت پژوهشگران منابع غیرزیستی این گاز مانند فعالیت‌های آتشفشانی، شهابسنگ‌ها، صاعقه و انواع گوناگون واکنش‌های شیمیایی را بررسی کرده‌اند، اما هیچکدام از آنها به عنوان منشا این گاز امکان‌پذیر نبودند. پژوهش‌ها در این مورد ادامه می‌یابد تا یا وجود حیات در زهره ثابت شود یا توضیح جایگزینی برای وجود فسفین در سیاره پیدا شود.زهره نزدیک‌ترین سیاره به کره زمین است. ساختار زهره مشابه زمین است اما اندازه آن اندکی کوچکتر است. زهره پس از عطارد دومین سیاره نزدیک به خورشید است. زمین سومین سیاره است.زهره با جو ضخیم و سمی پوشیده شده ست که گرما را به دام می‌اندازد. دماهای سطحی زهره که تا ۴۷۱ درجه سلسیوس می‌رسد، آنقدر داغ است که سرب را ذوب می‌کند.سوسا- سیلوا گفت: «در حال حاضر هیچ حیاتی نمی‌تواند روی سطح زهره دوام بیاورد، زیرا  فرآیندهای زیست‌شیمیایی کاملا متفاوت با زیست‌شیمی نمی‌توانند در این شرایط ادامه پیدا کنند. اما مدت‌ها پیش از آنکه اثر گلخانه‌ای مهارنشدنی این سیاره را غیرقابل سکونت کند، شاید حیات روی آن وجود داشته است.»


کد مطلب: 231713

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/231713/آیا-زهره-حیات-وجود-داشته

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir