کامران سپهوند با بیان این مطلب افزود: چندی پیش نیروهای یگان حفاظت محیط زیست لرستان در جریان گشت و کنترل در منطقه حفاظت شده سفیدکوه به یک دستگاه نیسان آبی رنگ مشکوک شدند و پس از متوقف کردن و بازرسی از خودرو، متوجه جمع آوری و بارگیری بیش از ۲ تن بذر بلوط توسط سرنشینان خودرو شدند. در این رابطه دو نفر دستگیر شده و متهمین در جریان بازجویی اولیه اظهار داشتهاند که بارها این اقدام را انجام داده و با انتقال بذرهای بلوط به بندر ماهشهر، این محموله توسط لنج بارگیری شده و بصورت قاچاق به کشورهای حاشیه خلیج فارس و به خصوص به کشور امارات ارسال میشود.
سپهوند تصریح کرد: هنوز دقیقا مشخص نیست بذر بلوط به چه دلیل به کشورهای حوزه خلیج فارس قاچاق می شود و در این کشورها از بذر بلوط چه استفادهای میشود!به گفته وی، متهمین با جمعآوری و انتقال بذر بلوط تنها دستمزد و کرایه حمل دریافت میکنند و اطلاعی از علت انتقال بذر بلوط به خارج از کشور ندارند.جمع آوری بذر بلوط مهمترین منبع غذایی سنجاب ایرانی را از دسترس این گونه جانوری ارزشمند خارج میکند.
همچنین چنانچه بذر بلوط توسط سنجابها زیر خاک دفن نشود قادر به جوانه زنی و رویش مجدد درختان بلوط میشود. درختان بلوط جنگلهای زاگرس مدتهاست که با بیماری، خشکسالی، قطع و سرشاخه زنی، کشت زیر اشکوب و چرای دام دست به گریبانند و به نظر میرسد جمع آوری و قاچاق بذر بلوط به خارج از کشور به معضلی جدید برای بلوطها تبدیل شده است.