به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۳
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۷/۰۲ ساعت ۱۷:۵۲
کد مطلب : ۲۳۳۱۰۳

۱۰ خاصیت باورنکردنی تخمه آفتابگردان

۱۰ خاصیت باورنکردنی تخمه آفتابگردان
گروه علمی: بر اساس نظر طب سنتی تخمه سیاه از نظر خام یا بو داده،دارای طبع گرم و خشک است، به همین علت پس از مصرف آن فرد احساس گرما و تشنگی می‌کند.استفاده مداوم از این تخمه به خصوص در مبتلایان به صفراوی موجب بروز جوش‌های پوستی، گُرگرفتگی و کهیر می‌شود. تخمه آفتابگردان  معمولا در رنگ‌های سیاه، خاکستری و سبز تیره یافت می‌شود و دارای مواد مغذی فراوانی از جمله ویتامین A، ویتامین B، فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن است. تخمه، صفرا ساز بوده و استفاده مداوم و فراوان از آن موجب بروز انواع بیماری می‌شود.برای جلوگیری از بروز جوش و مشکلات پوستی پس از مصرف تخمه آفتابگردان آن‌ها را همراه با آبغوره، آب انار و آب سرکه مصرف کنید؛ چرا که به دلیل وجود طبع سرد در موارد فوق، کمک بسیاری به هضم راحت‌تر تخمه کرده است و آن را متعادل می‌سازد.

خواص درمانی تخمه آفتابگردان  
۱-  باعث کاهش فشار خون می‌شود.
۲- جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، کاهش کلسترول مضر خون و تنظیم کننده فشار خون از فواید این گیاه است.
۳- با مصرف روزانه از تخمه آفتابگردان به رفع لاغری خود کمک کنید.
۴- در درمان آرتریت روماتوئید، التهاب مفصل و استخوان‌ها نقش مهمی دارد.
۵- عدم ریزش مکرر مو و افزایش رشد چند برابری مو‌ها
۶- افزایش گردش خون در پوست سر
۷- با مصرف روزانه حداقل ۲۰ دانه از این گیاه خوشمزه به تقویت اعصاب خود کمک کنید.
۸- در دوران بارداری از تخمه آفتابگردان برای تامین ویتامین A، روی، سلنیوم و اسید فولیک استفاده کنید.
۹- تخمه آفتابگردان حاوی سلنیوم فراوانی است که به ترمیم دی ان آی آسیب دیده کمک چشم‌گیری می‌کند.
۱۰- مفید برای درمان یبوست

از مضرات تخمه آفتابگردان  چه می دانید؟
براساس گفته متخصصان استفاده مداوم و فراوان از تخمه آفتابگردان علاوه بر تمام خواصی که دارد، موجب افزایش وزن می‌شود.
بر اساس نظر طب سنتی استفاده از تخمه خام آفتابگردان بهتر از تخمه بو داده آن است و یک میان وعده مناسب و پرکالری به حساب می‌آید. مصرف تخمه در شب توصیه نمی‌شود، زیرا بدن فرصت مناسب برای هضم آن نداشته و در نتیجه موجب افزایش وزن می‌شود. استفاده از این آجیل هنگامی که احساس گرسنگی ندارید نیز اشتباه است.
طعم لذیذ تخمه به همراه غذا موجب شده است اکثر عموم آن را به همراه غذا سرو کنند. برای استفاده از تخمه آفتابگردان به همراه غذا آن را بو داده و سپس با روغن زیتون میل کنید. برای لذت بخشی به طعم سالاد، ژله، کلوچه، دسر، بستنی، از مغز پودر شده آن استفاده کنید. 

عوارض تخمه آفتابگردان  
- استفاده مداوم و فراوان از تخمه آفتابگردان موجب چربی بیش از حد موی سر می‌شود.
- بالا رفتن فشار خون از جمله عوارض مصرف بیش از اندازه تخمه است.
- چاقی زیاد از عوارض دیگر این تخمه است که همواره مورد تأکید متخصصان قرار گرفته است.