وزیر امور خارجه در جمع دانشجویان دانشگاه تهران(1):
نباید در سایه کابوس هستهای زندگی کنیم
ايسنا , 12 آذر 1392 ساعت 16:42
گروه سياسي: وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر این که باید بپذیریم که میتوانیم دیدگاههای خود را به شرایط بینالمللی تحمیل کنیم، گفت: نباید اجازه دهیم که در سایه کابوس هستهیی زندگی کنیم.
محمدجواد ظریف بعدازظهر سهشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه تهران حاضر شد و به تبیین سیاست خارجی و مذاکرات هستهیی کشورمان با 1+5 پرداخت. این سخنرانی با استقبال بسیار دانشجویان این دانشگاه روبهرو شد و از ساعاتی قبل از این سخنرانی، سالن محل این نشست، سراسر جمعیت بود. دانشجویان در بین سخنرانی ظریف، وی را بارها تشویق کردند. وزیر امور خارجه با بیان این که سیاست خارجی عرصه کنشگری است، گفت: باید پیچیدگیهای عرصه سیاست خارجی را بشناسیم. سیاست خارجی عرصه سپید یا سیاه نیست. روابط بینالملل طیفی از خاکستری است.
ظریف اظهار کرد: ما در سیاست خارجی میتوانیم روش بهتر را انتخاب کنیم و یا این که با تصمیمات نادرست کشور را به قهقهرا بکشانیم. میتوانیم با تصمیمات درست به سمت صلح و امنیت جهانی برویم و یا به تصمیمات غلط مبنای امنیت بینالمللی را بر ناامنی ناشی تسلیحات کشتار جمعی بگذاریم. ما انسانها هستیم که این تصمیمها را میگیریم. نظام بینالملل این تصمیمها را به ما تحمیل نمیکند. ما باید بپذیریم که میتوانیم دیدگاههای خود را به شرایط بینالمللی تحمیل کنیم. وزیر امور خارجه کشورمان گفت: نباید اجازه دهیم که به ما بگویند شرایط بینالمللی این است و ما مجبوریم در سایه کابوس هستهیی زندگی کنیم. این اظهارات ظریف با تشویق حاضران روبهرو شد.
او با تاکید بر ضرورت خودباوری و دوری از خودبزرگبینی و خود کوچکبینی گفت: خودباوری سمت پیروزی در سیاست خارجی است. باور به مردم، توانمندیهای کشور و استقلال و این که در این کشور به عنوان تنها کشور خاورمیانه مردم خود آیندهشان را تامین میکنند برای ما قدرت ایجاد میکند. وقتی این قدرت را باور کردیم، از مذاکره نمیترسیم. آنهایی از مذاکره میترسند که دچار خودکمبینی هستند و فکر میکنند ضعیف هستند و قدرت مردم را باور ندارند. دانشجویان از این اظهارات ظریف با تشویقهای مکرر خود استقبال کردند. ظریف ادامه داد: آنهایی از مذاکره میترسند که آمریکا و رژیم صهیونیستی را ابر قدرت میدانند و فکر میکنند در مقابل آمریکا نمیشود ایستادگی کرد.
دانشجویان از این اظهارات ظریف با تشویقهای مکرر خود استقبال کردند. ظریف ادامه داد: آنهایی از مذاکره میترسند که آمریکا و رژیم صهیونیستی را ابر قدرت میدانند و فکر میکنند در مقابل آمریکا نمیشود ایستادگی کرد. وی تاکید کرد: باید احترام، امنیت و اقتدار به ایران و ایرانی را بازگردانیم. ایران باید یکبار دیگر بهعنوان خواستگاه تمدن، مدارا و گفتوگو در دنیا شناخته شود.
باید احترام، امنیت و اقتدار به ایران و ایرانی را بازگردانیم
وی تاکید کرد: باید احترام، امنیت و اقتدار به ایران و ایرانی را بازگردانیم. ایران باید یکبار دیگر بهعنوان خواستگاه تمدن، مدارا و گفتوگو در دنیا شناخته شود. او گفت: ما در این دوران گذار به نقاط قوت جمهوری اسلامی مانند نهادینه شدن راهکارهای دموکراتیک تاکید میکنیم. همه شما ممکن است انتقادهایی به وضع موجود داشته باشید؛ این طبیعی است اما اگر به مجموعه شرایط و به این موج عظیم مردمی نگاه شود همه چیز مشخص میشود.
ظریف اضافه کرد: با وجود تمام تلخکامیها، نارواییها و فشارها و سختیهای اقتصادی این مردم به پای صندوق رای رفتند و با حضور 73 درصدی خود آینده خود را تغییر داده و اجازه ندادند کسی برای آنها تصمیم بگیرد. این بزرگترین عامل نهادینه دمکراسی است. مردم ما قدرت ما هستتند. وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که چرا باید در مقابل مردم و در برابر خداوند پاسخگو باشیم؟ اضافه کرد: توان دیگر جمهوری اسلامی ایران خود باوری ماست. ما باید خودمان را باور کنیم و با این جمعیت دانشجوی نخبه این توان را میتوانیم داشته باشیم. ظریف افزود: اهداف آرمانی قدرت آفرین است. آرمان عین منافع ملی ماست. بدون آرمان ایران تبدیل به یک کشور معمولی میشود. اکنون سوال این است آیا سلاح هستهیی قدرت میآورد؟ آیا ایران قدرتمند است یا همسایهی ما که سلاح هستهیی دارد؟
بدون اجماع داخلی سیاست خارجی پوستهای از شعارهاست
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: سیاست خارجی ما دعوای جناحی نیست. سیاست خارجی ما مچ گیری نیست؛ بلکه حوزه اجماع داخلی است. با تقویت اجماع داخلی میتوانیم سیاستخارجی را هدایت و حمایت کنیم. بدون اجماع داخلی سیاست خارجی پوستهای از شعارهاست. در حوزهی سیاست خارجی باید دعواها را کنار بگذاریم و همدلی را جایگزین کنیم. وی ادامه داد: سیاست خارجه نمیتواند بر اساس انگارهها، بزرگبینیها و کم بینیها شکل بگیرد بلکه باید بر اساس واقع بینی و توان جمهوری اسلامی شکل بگیرد. باید از تخریب ظرفیتها و تخلیه استراتژیک ایران جلوگیری کنیم. باید احترام و اقتدار را به ایران بازگردانیم. در این هنگام دانشجویان با دست زدن وی را تشویق کردند.
باید بهانه را از صهیونیستها و همراهان افراطی آنها بگیریم
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: سلاح هستهیی برای امنیت ما مضر است؛ ما سلاح نمیخواهیم؛ سلاح هستهیی نه میتواند بازدارندگی و نه امنیت و نه پایداری برای حکومت ایجاد کند و جز خطر و نگرانی برای ما چیز دیگری ندارد. اما دنیا باید بفهمند که نمیگذاریم دنیا برای ما تصمیم بگیرد. برخی جوانان ما با امکانات و ظرفیتهای داخلی با وجود فشارهای کشورهای خارجی و تحریمها توانستند یک دانش علمی را نهادینه کنند. این عامل اقتدار ماست. ما باید همزمان اجازه دهیم که دیگران از این اقتدار علمی استفاده کنند و نباید بگذاریم که برخی مانند رژیم صهیونیستی چهرهی ایران را مخدوش کنند. ما باید این بهانه را از صهیونیستها و همراهان افراطی آنها بگیریم. زیرا آنها آیندهشان در جنگ تنش و تشنج میبینند. از این طریق میتوانند بر ظلم و تهدید و فشار ادامه دهند. امروز ما این بهانه را از دست نتانیاهو گرفتهایم.
وی با انتقاد از واکنش برخی از رسانههای داخلی از توافق هستهیی ایران و 1+5 گفت: اجازه ندهید دنیا برای ما تصمیم بگیرد. خط فکری ایجاد کنند و با دروغ پردازیها اجماع داخلی را از بین ببرند. برخی در داخل "فکت شیت" کاخ سفید را مبنای توافق هستهای قرار میدهند. ولی برنامهی اقدام مشترک اعلام شده از طریق سایت رسمی کشور را اهمیت نمیدهند. چرا سایتهای ما که ادعای حزباللهی میکنند از سایت دبکای اسراییلی که عامل پخش اطلاعات غلط است نقل قول میکنند اما وزیر خارجه را باور نمیکنند.
در این هنگام دانشجویان شعار دادند ماشاءالله ماشاءالله...
نتانیاهو با مظلوم نمایی چندین دهه است که کلاه بر سر دنیا گذاشته است
وی اضافه کرد: دوستان ما چرا اجازه میدهند که رسانههای اسراییلی دربارهی آینده مذاکرات صحبت کنند. نتانیاهو با مظلوم نمایی چندین دهه است که کلاه بر سر دنیا گذاشته است. اما اکنون وامانده است و نمیداند چه کار کند و به دروغ پراکنی ادامه میدهد تا بتواند انسجام ما را بر هم زند. اما من میگویم که این انسجام پابرجاست. ظریف اضافه کرد: مذاکرات دشوار است؛ بیانیه خواندن کار آسانی است اما رسیدن به راهحل و توافق نیازمند دقت و ابتکار روش و بیش از همه نیازمند شجاعت است. خواندن بیانیه چندان نیاز به شجاعت ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این که ما به خودی خود کسی نیستیم، گفت: شخصیت ما به خاطر نمایندگی شماست. ما حتما اجازه نمیدهیم که در مذاکرات به ما توهین کنند. امیدواریم که دوستان ایرانی و داخلی این مساله را قبول کنند و نگویند که طرف مقابل به ما توهین کرده و مذاکرهکنندگان ایران تنها جان سالم به دربردهاند. ما بیش از هر چیز در این مسیر نیاز به همدلی هستیم. ما نیاز داریم که جلوتر از رهبری حرکت نکنیم و اگر ادعای رهبری داریم باید پشت رهبری حرکت کنیم. نقد سازنده، هدایت و راهنمایی، هم ضروری است و هم ضرورت نشاط دانشگاهی است.
ایران در پایان ریاست جمهوری خاتمی مهمترین قدرت منطقه بود
ظریف با بیان این که برخی تلاش میکنند ایران را تخلیه استراتژیک کنند افزود: درطول چند سال گذشته برخی تلاش می کنند ایران را به یک مشکل ساختگی وا بدارند و از این مسیر مانع حضور فعال ایران در عرصهی بینالمللی شوند. اما سوال این است که چرا 10 سال گذشته بدون حضور ایران مساله افغانستان حل نمیشد. جمهوری اسلامی ایران در پایان ریاست جمهوری آقای خاتمی مهمترین قدرت منطقه بود.
براي مشاهده اين خبر اينجا را كليك كنيد.
کد مطلب: 23430