خوراکیهایی که ازسرطان روده پیشگیری میکند
11 مهر 1399 ساعت 10:09
گروه علمی: بررسی های جدید نشان می دهد برخی مواد غذایی و داروها به پیشگیری از سرطان روده کمک می کنند.تیمی از محققان بین المللی به سرپرستی دانشگاه دیژون بورگوین فرانسه حدود ۸۰ مطالعه را در مورد نحوه تأثیر رژیم غذایی و برخی داروها بر ریسک سرطان روده بررسی کردند. این مطالعات مربوط به سالهای ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۹ بودند.نتایج نشان داد در بین داروها، آسپرین (از گروه NSAIDها) ۱۴ تا ۲۹ درصد خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد.مصرف NSAIDها به مدت بیش از ۵ سال با کاهش ۲۶ تا ۴۳ درصدی این بیماری مرتبط بود.همچنین مصرف اسیدفولیک (ویتامین B) تا ۱۵ درصد از خطر ابتلا به این بیماری می کاهد.به همین ترتیب مصرف محصولات لبنی ریسک سرطان روده را ۱۳ تا ۱۹ درصد کاهش میدهد.مصرف فیبر با کاهش ۲۲ تا ۴۳ درصدی این ریسک و مصرف میوه و سبزیجات با کاهش ۵۲ درصدی ریسک این بیماری مرتبط است.طبق این بررسیها، هیچ مدرکی مبنی بر مفید بودن ویتامینهای E، C، مولتی ویتامینها، بتاکاروتن یا سلنیوم در محافظت در مقابل سرطان روده یافت نشد.
کد مطلب: 234402