با "سویا" پیشرفت سیروز کبدی را متوقف کنید
12 مهر 1399 ساعت 9:45
گروه علمی: ابتلا به انواع مشکلات کبدی، از کبد چرب و مسائل آن گرفته تا یکی از بدترین نوع بیماریها یعنی سیروز، این روزها توجه زیادی را به خود جلب کرده است. محققان نشان دادهاند که درصورتیکه برای افراد مبتلابه این بیماری، از تغذیه با سویا استفاده شود، شانس عود این بیماری کمتر میشود.به گزارش ایسنا، سیروز کبدی یکی از بدترین مشکلات کبدی است که نگرانیهای های زیادی را برای بهداشت جهانی به همراه آورده و میزان مرگومیر بالایی هم دارد. از شایعترین علل این بیماری میتوان به آلوده شدن به ویروس مزمن هپاتیت B و هپاتیت C و همچنین کبد چرب الکلی و غیرالکلی اشاره کرد.مطالعات نشان دادهاند که سوءتغذیه در بیماران مبتلابه سیروز کبدی از شیوع فراوانی برخوردار است و بر ۵۰ تا ۹۰ درصد بیماران اثرمیگذارد. درواقع سوءتغذیه پیشبینی کنندهای قوی از پیامدهای بالینی منفی ازجمله عفونت، انسفالوپاتی کبدی و مرگ و میر ناشی از سیروز است که البته با تغذیه درست قابل اصلاح است.به گفته متخصصان، آگاهی از اهمیت و نقش تغذیه در مدیریت بیماری سیروز برای کمک به بهبود نتایج بالینی بیماران مبتلابه آن بسیار مهم است. به همین دلیل راهنماهای اخیر تغذیهای، اهمیت ارزیابی سوء تغذیه را بهعنوان بخشی اساسی در مراقبتهای روتین سیروز برجسته کردهاند. بر این اساس رژیم غذایی باید بهگونهای باشد که کل کالری روزانه با تأکید بر کیفیت پروتئین و همچنین رفع هرگونه کمبود ویتامین و ریزمغذیها را تأمین کند.به دلیل تغییر در متابولیسم اسیدآمینه و مقاومت به انسولین در بیماران مبتلابه سیروز، حصول اطمینان از اینکه رژیم غذایی مربوطه نیازهای پروتئینی بیمار را برآورده میکند، برای حفظ توده بدون چربی بدن ضروری است.
کد مطلب: 234528