به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۷/۱۵ ساعت ۱۵:۲۶
کد مطلب : ۲۳۵۱۷۸

ترامپ به کارزار انتخاباتی آمریكا بازمی‌گردد

ترامپ به کارزار انتخاباتی آمریكا بازمی‌گردد
گروه بین الملل: رئیس‌جمهور ایالات متحده، پس از چهار روز مداوای فشرده به علت بیماری کووید-۱۹،  بیمارستان «والتر رید» را ترک کرد.
دونالد ترامپ در حالی که ماسک به چهره داشت از بیمارستان والتر رید در ایالت مریلند در نزدیکی واشینگتن خارج شد و ۱۵ دقیقه بعد با هلی‌کوپتر به کاخ سفید رسید تا به درمان خود در کاخ سفید ادامه دهد. ترامپ پیش از ترک بیمارستان اعلام کرد که بزودی به کارزار انتخاباتی بازمی‌گردد.رئیس‌جمهور آمریکا ساعاتی پیش از آن در توئیتی نوشته بود: « حالم واقعاً خوب است! از کووید نترسید. نگذارید بر زندگی شما مسلط شود. ما تحت دولت ترامپ پیشرفت کرده‌ایم، با داروها و دانشی بسیار عالی. حال من از ۲۰ سال پیش هم بهتر است!»
پس از ماندن  ترامپ در بیمارستان، تیم پزشکی دونالد ترامپ خبر داد که سطح اکسیژن او در روزهای اخیر دو مرتبه به طور مختصری افت کرده بود و این‌که وی با داروهای استروئیدی تحت مداوا قرار گرفته است.شان کانلی، پزشک معالج  ترامپ  گفت: «از آخرین صحبت ما، رئیس جمهور همچنان به بهبودی خود ادامه داده است. مانند هر بیماری، در این دوره بارها نوسان‌هایی در وضعیت او نیز رخ داده است.»
 کانلی گفت رئیس‌جمهور آمریکا پس از «افزایش سریع» شدت بیماری، روز جمعه به بیمارستان نظامی والتر رید در بتسدا در ایالت مریلند و در حومه واشینگتن منتقل شد در حالی که سطح اکسیژن او «به طرز نگران‌کننده‌ای» پایین آمده بود. به گفته این پزشک، دونالد ترامپ قبل از بستری شدن در بیمارستان، در کاخ سفید اکسیژن مکمل دریافت کرد.
دونالد ترامپ در روزهای اخیر بر امیدواری‌اش بر بهبود سریع تاکید کرده و گفته بود که می‌بایست بازگردد و مبارزات انتخاباتی خود را همانگونه که آغاز کرده بود به پایان خواهد رساند.
ابتلای دونالد ترامپ و همسرش به بیماری کووید۱۹ در حالیکه کمتر از یک ماه به انتخابات ریاست جمهوری این کشور باقی مانده، در روزهای اخیر پرسش‌های متعددی را در مورد روند این انتخابات مطرح کرد.ترامپ پس از مرخصی از بیمارستان در پیامی تصویری در توییتر به مردم توصیه کرد که بدون بیم و هراس بیرون بروند و اجازه ندهند که ویروس کرونا بر زندگی آنها چیره شود. در عین حال او به آنها اندرز داد که "محتاط" باشند.
با این حال، شبکه خبری سی‌بی‌اس  گزارش کرده که ستاد انتخاباتی  ترامپ از قصد او برای حضور در مناظره انتخاباتی ۱۵ اکتبر (۱۰ روز دیگر) برابر جو بایدن خبر داده است.
این دومین مناظره تلویزیونی دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست که قرار است روز سوم نوامبر (چهار هفته دیگر) برگزار شود.
جو بایدن، نامزد حزب دموکرات، هم  گفت اگر پزشکان صلاح بدانند او حاضر است در مناظره دوم برابر  ترامپ ظاهر شود.
تاثیر مرخص شدن ترامپ بر بورس آمریكا
شاخص‌های سهام در واکنش به مرخص شدن دونالد ترامپ از بیمارستان صعود کردند تا افت روز جمعه خود را در پی انتشار خبر ابتلای او به ویروس کرونا را جبران کنند؛  ترامپ همواره از رکوردزنی‌ شاخص‌ها در دوران ریاست جمهوری‌اش به عنوان یک موفقیت بزرگ اقتصادی یاد کرده اما آیا بورس به سیاستمداران پاداش می‌دهد و پیروزی آنها را در انتخابات تضمین می‌کند؟
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه در صفحه توییتر خود اعلام کرد که پس از سه‌ روز درمان در بیمارستان ویژهٔ نظامی، راهی کاخ سفید می‌شود. خبری که شاخص قیمت ۵۰۰ شرکت برتر آمریکا را ۱.۸ درصد افزایش داد و شاخص صنعتی داوجونز را نیز ۱.۶۸ درصد بالا برد. این دو شاخص در دوران ریاست جمهوری  ترامپ به ترتیب ۷۱ و ۶۸ درصد رشد کرده‌اند.
رییس جمهوری آمریکا در این مدت بارها در مورد عملکرد بازارهای سهام توئیت کرده و رونق آنها را دلیل اثبات موفقیت خود در افزایش رشد و شکوفایی اقتصاد آمریکا عنوان کرده است. او در نخستین دور مناظره تلویزیونی با جو بایدن، رقیب دموکرات خود نیز گفت:«وقتی بازار سهام صعود می‌کند به معنای رشد اشتغال است.»
اما آیا روسای جمهوری آمریکا به دلیل رشد بورس پاداش می‌گیرند؟ بررسی رابطه موجود میان روند حاکم بر بازارهای سهام و میزان محبوبیت ریاست جمهوری ایالات متحده طی یک دوره ۲۰ ساله، دادن پاسخ مثبت به این سوال را دشوار می‌کند.در فاصله سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ میلادی که شاخص‌های سهام روند صعودی پرشتابی را طی می‌کردند، میزان محبوبیت جورج دبلیو بوش، رئیس جمهوری وقت آمریکا سیر نزولی شدیدی داشت. از اواخر سال ۲۰۰۹ نیز که شاخص‌ها صعود آرامی را آغاز کردند، روند محبوبیت باراک اوباما نیز در کسوت ریاست جمهوری ایالات متحده تا سال ۲۰۱۵ با افت ملایمی مواجه بود.در مقابل، این بررسی نشان می‌دهد که وقتی اقتصاد ایالات متحده در حال رشد است، احتمال پیروزی دوباره رئیس جمهوری وقت در انتخابات افزایش می‌یابد؛ چنان که در انتخابات سال‌های ۱۹۸۴، ۱۹۹۶ و ۲۰۱۲ پیروزی مجدد رونالد ریگان، بیل کلیتون و باراک اوباما را رقم زد.بررسی رابطه موجود بین رشد سرانه تولید ناخالص داخلی در اقتصاد ایالات متحده و عملکرد شاخص ​​صنعتی داوجونز طی در فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹ میلادی نشان از وجود یک رابطه ضعیف و از نظر آماری ناچیز دارد. در حال حاضر نیز با وجود وارد آمدن آسیب جدی به تولید ناخالص داخلی آمریکا در پی شیوع ویروس کرونا روند صعودی بازارهای سهام این کشور همچنان ادامه دارد.
این رابطه ضعیف با نتایج تحقیقات جهانی در مورد ارتباط بین رشد سرانه تولید ناخالص داخلی و بازده واقعی بازار سهام همخوانی دارد. نتایج این تحقیق که در کتاب«پیروزی خوش‌بین‌ها» (Triumph of the Optimists) منتشر شده نشان می‌دهد که در طول سال‌های ۱۹۰۰ تا ۲۰۱۳ میلادی نوسان‌های بازار سهام در اکثر ۱۶ کشور مورد مطالعه، تا حد زیادی رابطه مثبتی با عملکرد اقتصاد واقعی آنها نداشته است.
این یک مساله جدی برای عملکرد بازارهای سرمایه در دوره معاصر محسوب می‌شود و بدین معناست که روند حرکت بازارهای سهام از مسیر اقتصاد واقعی در جهت رشد، اشتغال‌زایی و افزایش رفاه عمومی جدا شده است. لذا سیاستمداران با تبلیغ جهش شاخص‌های سهام، نمی‌توانند سرمایه سیاسی زیادی جمع کنند.

 
برچسب ها: ترامپ کرونا