تشدید جاسوسی کشورهای دیگر در بریتانیا
24 مهر 1399 ساعت 10:38
گروه بین الملل: مدیرکل «MI5»، اداره امنیت داخلی بریتانیا، گفت جاسوسی کشورهای دیگر در بریتانیا در سالهای اخیر تشدید شدهاند و افزود: «تهدیدهای متنوع از سوی کشورهایی نظیر روسیه، چین، و سایرین افزایش یافته و پیچیدهتر شدهاند».کن مککالوم گفت: حکومت چین علاوه بر تلاش برای سرقت اطلاعات اقتصادی و تجاری سعی میکند در سیاست داخلی بریتانیا نیز دخالت کند.
او بدون ارائه جزئیات بیشتر افزود که نهادهای امنیتی بریتانیا در عین حال توانستهاند اقدامات جاسوسی چین علیه اتحادیه اروپا را نیز خنثی کنند.این اولین مصاحبه مککالوم از زمان انتصاب به ریاست اداره امنیت داخلی بریتانیا در ماه مارس امسال و همزمان با شروع قرنطینه در این کشور است.رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا ضمن دفاع از تحقیقات نهاد زیرنظرش در مورد احتمال دخالتهای روسیه در همهپرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ گفت در این زمینه اطلاعات چندان مهمی پیدا نشده است.او در بخشی ديگری از اين مصاحبه اشاره کرد که ریاست اين نهاد امنیتی و ضد جاسوسی شغل سادهای نیست و افزود: «تمامی حملات تروریستی بدون استثناء منزجر کنندهاند. هر بار که تلفنم دیروقت زنگ میزند به شدت دلهره میگیرم که نکند یکی از این لحظات فاجعهبار باشد». مککالوم در بخش دیگری از اظهاراتش گفت ماموران این نهاد وظیفه حفاظت از پژوهشهای مربوط به واکسن کرونا در برابر قدرتهای متخاصم را برعهده دارند.
در حال حاضر در بریتانیا واکسن تجربی دانشگاه آکسفورد که جواز تولید توسط شرکت داروسازی «آسترازنکا» را دریافت کرده است در آخرین مراحل آزمایشهای بالینی قرار دارد و واکسنی که توسط دانشگاه امپریال کالج تولید شده در مراحل اولیه آزمایشهای بالینی است.رئیس اداره امنیت داخلی بریتانیا گفت: «شکی نیست که تولید اولین واکسن موثر برای درمان این بیماری مرگبار یک دستاورد و امتیاز بزرگی است. بنابراین میدانیم که طیف گستردهای از عوامل و حکومتهای دیگر در سراسر جهان در پی دست یافتن به نتایج این تحقیقات هستند».
او در ادامه افزود: «ما با دو نوع خطر مواجه هستیم. یکی تلاش برای سرقت اطلاعات مربوط به پژوهشهای اخیر درباره واکسن کرونا و اقدام برای مختل کردن ادامه تحقیقات و نابود کردن اطلاعات است. و خطر دوم تلاش برای بیاعتبار کردن و ایجاد شک و تردید در صحت دستاوردهای این پژوهشهاست».مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا در ماه ژوئیه امسال اعلام کرد که هکرهای وابسته به حکومت روسیه تلاش میکنند اطلاعات مربوط به واکسن کرونا را از مراکز دانشگاهی و شرکتهای داروسازی در سراسر جهان سرقت کنند.
سازمان بهداشت جهانی اخیرا اعلام کرد که تحقیقات در مورد بیش از ۱۵۰ واکسن تجربی برای درمان کووید-۱۹ در کشورهای مختلف جهان در جریان است و ۴۲ مورد از این واکسنها در مرحله آزمایش روی انسان قرار دارند.کن مک کالوم، فارغ التحصیل رشته ریاضیات از دانشگاه گلاسگو که بیش از دو دهه در اداره امنیت داخلی بریتانیا سابقه کار دارد گفت این کشور با تهدیدهای بسیار متنوعی، از افزایش خطر تروریسم راست افراطی گرفته تا جاسوسی اقتصادی هکرهای چینی روبرو است.
کد مطلب: 236430