گروه اقتصادي: سرپرست دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه معتقد است: مصرف سم در کشور ما چندین برابر کشورهای اروپایی است و مصرف خارج از استاندارد سم و مواد شیمیایی بدون داشتن برنامههای کارشناسی خطرناک است و عوارض جبرانناپذیری به دنبال دارد.
دکتر حسین آگهی اظهار کرد: از دهه 1950 و به دنبال انقلاب سبز برای جلوگیری از قحطی و تولید بیشتر محصولات کشاورزی، استفاده از سموم و مواد شیمیایی برای کنترل آفات آغاز شد.
سرپرست دانشکده کشاورزی پردیس کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان اینکه استفاده نامتعادل از سموم و مواد شیمیایی دفع آفات نباتی سلامت آبهای سطحی و زیرزمینی را به مخاطره میاندازد، گفت: آلودگی هوا، خاک و در مجموع آلودگی محیط زیست و تولید محصولات حاوی سموم زیاد مهمترین پیامدهای مصرف بیرویه سموم و مواد شیمیایی هستند.
آگهی با اشاره به اینکه وجود مقادیر زیاد و خارج از کنترل سم و مواد شیمیایی احتمال شیوع بیماریهای صعب العلاج مثل سرطانها را بیشتر میکند، گفت: تنها با استفاده کنترل شده از سموم و مواد شیمیایی میتوان از پیامدهای سوء مصرف این مواد در تولید محصولات غذایی تا حدودی جلوگیری کرد.
سرپرست دانشگاه کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه افزود: پس از گذشت حدود دو دهه از مصرف مواد شیمیایی، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که باید مصرف آنها را در کشاورزی کاهش دهند و به همین دلیل هم موضوع کشاورزی پایدار را مطرح کردند.
آگهی ادامه داد: در حال حاضر در کشورهای اروپایی و آمریکایی، بیش از 20 مجله علمی و پژوهشی روی مباحث کشاورزی پایدار فعالیت میکنند و به ارائه راهکارهای مفید در این حوزه میپردازند. استفاده از روشهای تلفیقی مدیریت آفات میتواند نقش موثری در دستیابی به اهداف کشاورزی پایدار داشته باشد.