گروه علم و فناوری: مطالعه محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند نشان داده است، مصرف منظم منابع غذایی غنی از ویتامین C در بزرگسالان، باعث افزایش احساس سرزندگی و بهبود عملکرد مغز میشود.این مطالعه بر اهمیت مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین C و بخصوص کیوی تاکید میکند. به گفته محققان، کسانی که روزانه دو عدد کیوی مصرف میکنند، بعد از دو هفته شاهد تاثیر چشمگیر ویتامین C بر بهبود خلق و خو و بهبود عملکرد مغز خواهند بود.نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف منابع غذایی غنی از ویتامین C تاثیر بیشتری نسبت به مصرف مکملها دارد.
ویتامین C تولید هورمونها و انتقالدهندههای عصبی از جمله آدرنالین، سروتونین و اکسیتوسین را افزایش میدهد و در نتیجه باعث کاهش خستگی، کاهش سطح استرس و بهبود خلق و خو میشود. بیشترین تراکم این ویتامین ضروری در مغز یافت میشود، به ویژه در غده هیپوفیز.ویتامین C به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل کرده و از سلولهای عصبی در برابر رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت میکند. از دیگر منابع غذایی خوب برای این ویتامین میتوان به مرکبات، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی و سبزیجات برگدار مانند اسفناج و برگهای کولارد اشاره کرد. ویتامین های E و C در کنار هم میتوانند اثر محافظتی قوی تری در برابر زوال عقل داشته باشند. ویتامین C در بدن ذخیره نمیشود؛ بنابراین باید هر روز مقداری کافی از این ویتامین را دریافت کنید. به گفته محققان کلینیک مایو، هر روز باید حدود ۹۰ میلیگرم ویتامین C جذب بدن شود.