گروه علم و فناوری: یک حسگر جدید با قابلیت اتصال به گوشیهای هوشمند میتواند میزان تندی فلفلها و خوراکیهای خشک و تند و آتشین را نشان دهد.
با توجه به اینکه تحمل همه نسبت به خوراکیهای تند، یکسان نیست، خوب است که یک وسیله ساده و قابل حمل برای ارزیابی میزان دقیق تندی آنها وجود داشته باشد. اکنون دانشمندان دقیقا چنین ابزاری را تولید کردهاند که به گوشیهای هوشمند متصل میشود.
نمونه اولیه این دستگاه که "Chilica-Pod" نامیده شده، توسط تیمی به سرپرستی پروفسور "واراکورن لیمبوت" از دانشگاه "شاهزاده سونکلا" در تایلند ساخته شده است. این دستگاه از نوارهای حسگر الکتروشیمیایی کاغذی یک بار مصرف استفاده میکند.
بعد از افزودن نمونهای از فلفل خشک شده به یک محلول حاوی اتانول و تکان دادن و مخلوط کردن آن، قطره ای از آن مایع روی یکی از نوارها ریخته میشود. سپس "کپسایسین"(capsaicin) موجود در نمونه که ترکیبی است که باعث تند شدن فلفل می شود، وقتی با گرافن و نیتروژن موجود در نوار مخلوط میشود، اکسید میشود و جریان الکتریکی تولید میکند. بدین ترتیب هرچه غلظت "کپسایسین" بیشتر باشد، جریان بیشتری تولید میشود.
بنابراین "Chilica-Pod" با اندازه گیری قدرت جریان قادر به تعیین سطح "کپسایسین" فلفل یا خوراکی مورد نظر است. این اطلاعات سپس توسط برنامه اختصاصی این دستگاه در نمایشگر گوشی هوشمند نمایش داده میشود.این فناوری تاکنون بر روی شش نوع فلفل آزمایش شده است که قرائت "کپسایسین" را مطابق با آنچه تجهیزات بزرگتر و گرانتر و آزمایشگاهی بدست میدهند، ارائه داده است.
این دستگاه در کنار استفاده توسط افرادی مانند مصرف کنندگان خوراکیهای تند، عطاریها و میوه فروشیها و رستورانداران، ممکن است در تولید داروهای حاوی "کپسایسین" نیز مورد استفاده قرار گیرد، چرا که ادعا میشود که این ترکیب باعث چربی سوزی، تسکین درد و افزایش سن ابتلا به دیابت میشود.